Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, nám zpustil poplach pouze jednou a to když malej byly 3 týdny.Pěkně mi to vystrašilo zavolali jsme záchranku v nemocnici jsme byly 4 dny a důvod nanejspíš byl že malá měla velkou rýmu a dejchala hrozně mělce.Jinak promodralá nebyla a i přesto sem sní třásla.Ty jo ale vzpomínky zůstanou na furt, když někde slyším něco písknout hned mne poleje strach ikdyž třeba dcerušku chovám
jo a ikdyž naše malá je z podložky pryč stejnak to s nímá a bliká to zeleně,u našeho se stačí opřít o postýlku malá v í bejt nemusí a už to snímá tak nevim jen když je úplný klid tak se spustí alarm.nevýhoda když už spustí tak se nám sám nevypne pokud začne znovu malá dejchat
lupita píše:
ahoj, nam se maly narodil s vahou 2,49 kg o 3 tydny drive. V porodnici nehoukal ani jednou, a kdyz jsme prisli dom, tak houkal kazdou noc a nekdy i 3×… no ze zacatku nervy, ale pak jsem s nim vzdycky jen trosku pohla, abych videla, ze dycha. u tak maleho mimi to totiz vubec nepoznas…No vzpominky nic moc… Ted bylo malemu pul roku a monitor jsem vratila kamaradce. Mozna je to take tim, ze byl ten monitor pujceny, tedy ne uplne novy. V porodnici je pry po 2 letech vymenuji, jsem slysela.
Preju klidne noci bez houkani alarmu!!
přesně náš malý se tky narodil dříve s nížší porodní váhou a v porodce nic a doma nám to houkalo každou chvilí, a to byla nová. nikdy ,ale modrej nebyl. naposled se mi to stalo před týdnem ale to se se sunul, nu ale vylekaná sem byla moc, moc
![]()
Monitor funguje jen pokud se dodržují všechny pravidla: to znamená že musí být na tvrdém podkladě, dítě by mělo být zhruba ve středu. Pokud je na okraji, tak může alarmovat. Někdy alarmuje když nejsou domáčknuty kabely nebo dochází baterie. To že snímá když se postýlky dotknete, je normální. Snímá přeci pohyb. To ,že se alarm nevypne je dobře, protože vás upozorní například na apnoickou pauzu, kdy se dítě sice opět nadechne, ale může se to vícekrát opakovat a je nutné na to upozornit lékaře.
Nám se falešný alarm spustil snad jednou
A to si ještě nejsem jistý, jestli to nebylo těmi kontakty - máme totiž monitor dechu vyspravený lepící páskou
Nějak se nám ulomila nožička u konektoru. Napsal jsem to sem http://www.hrajanek.cz/…recenze.html jako nevýhodu
Jinak si myslím, že je to užitečná záležitost a na rozdíl od přenosných monitorů dechu se to mimina nijak nedotýká…
Kupovali jsme chůvičku Nanny z druhé ruky po jednom dítku, ale byla ještě v záruce. Falešné poplachy nám spouštěla x-krát za den, byli jsme z toho na mrtvici, vždycky jsme se šíleně lekli. Tak ji manžel odvezl nechat zkontrolovat a prý byla málo citlivá ta deska, celou ji vyměnili a ještě spravili něco v tom přístroji. Od té doby je pokoj, ťuk, ťuk, ťuk.