Poplach Nanny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.11.10 19:20

Mě houkal taky jednou v noci,byla jsem rozespalá a tak v šoku,že přesně nevím jestli malý dýchal nebo ne.Přiběhla jsem k postýlce,popadla malého a zatřepala s ním,pak se rozbrečel.Ráno jsem volala mudře,která nás nechala okamžitě hospitalozovat.Prošli jsme si mnoha vyšetřeními na nejrůznější vývoj vady srdíčka a dalších orgánů,byl to děs.Naštěstí našli jen šelest.

• Citovat
  • Upravit
3588
5.11.10 20:40

tal ja asi s malym dojdu v pondely k doktorce at nas poradne prohlidne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
5.11.10 20:44

Nám se taky spustil alarm jednou a to jsem zrovna stála přímo u postýlky. Strašně jsem se lekla, vytáhla malýho ven a on se na mě kouknul s takovým pohledem jako co mě budíš. Pak jsme si všimli, že se nám svezl z té desky, tak jsem to v postýlce upravila líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.11.10 21:18
lovelytelle píše:
ahoj holky, malymu je 2,5 mes. mam pujcenou nannynku od kamarádky a uz podruhé nám houkala naposledy vcera. poprve asi ve 4 rano a nebyli jsme si jisti jestli to byl plany poplach nebo ne ,ale maly nebyl promodraly a spinkal. ted nam to pipalo v noci ,ale jeste jsme s pritelem nespali a malyho jsme hned vyndali a spinkal a dychal normalne. muze to bejt tim, ze tu nanynku mam jen na rostu? nemam k tomu navod a nevedela jsem, ze ma byt na pevny desce a nemam radsi vymenit baterky? nebo nemuze to bejt tim, ze tvrde spal a hned se nenadechl? mam strach.

Já jsem měla Nanny taky jen na roštu, pevnou desku jsem pod ní neměla.
U staršího mi poprvé houkala asi ve 4 měsících, asi už si ani nepamatuju, jestli odlezl z desky nebo ne. Ale myslím, že ano, to už je věk, kdy děti cestují.

U mladší mi houkala, když jí byl asi měsíc. Prostě spala,jsem malou vytáhla a v té chvíli se lekla a hluboce nadechla.Byla v zavinovačce, ležela na desce. Nemůžu soudit, coby kdyby. Mluvila jsem o tom tenkrát s dr. a ona říkala, že novorozenci a malí kojenci mívají delší apnotické pauzy - než 20 vteřin, které Nanny už podchytí a hlásí jako problém. Pravděpodobně by se nadechla i kdyby Nanny nespustila, jen o vteřinu později.Samozdřejmě malou pořádně vyšetřila, ale nikam nás neposílala.

Byl ten přístroj před předáním přezkoušen? Já jsem si Nanny před narozením malé nechala Nanny odborně přezkoušet - za malý poplatek, u výrobce. Zařídila mi to paní, kde jsem ten přístroj koupila.
Já jen, že Nanny se může pokazit, naše byla jednou reklamovaná. Když byl malému rok, chvíli jsme hodně cestovali - z jednoho bytu do druhého a Nanny převáželi s sebou.Nanny přestala reagovat. To jsme samozdřejmě nehlásili, ale reklamaci uznali. Vyměnili nefungující desku.

Já nejsem pro kupování přístrojů z druhé ruky, i když se půjčují v porodnicích, v nemocnicích je taky dávají z dítěte na dítě, není to dobré. Např. u nás v nemocnici museli přístroj třikrát vyměnit, než našli nepoškozený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.11.10 21:27

jana:prezkousen nebyl, mam ho pujceny od kamaradky a ta ho mela na svoji holcicku pouzivala ji rok a prej jen jednou ji spustil poplach, ale myslim, ze mi rikala ze jeji muz spravoval kabel u toho ale nevim to presne dela do elektriky, takze myslis kdyz kontaktuju vyrobce, ze by mi to prezkouseli? je mozne, ze by se za chvilku nadechl, spal docela tvrde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.11.10 21:30
lovelytelle píše:
jana:prezkousen nebyl, mam ho pujceny od kamaradky a ta ho mela na svoji holcicku pouzivala ji rok a prej jen jednou ji spustil poplach, ale myslim, ze mi rikala ze jeji muz spravoval kabel u toho ale nevim to presne dela do elektriky, takze myslis kdyz kontaktuju vyrobce, ze by mi to prezkouseli? je mozne, ze by se za chvilku nadechl, spal docela tvrde.

Nevím, jestli budou chtít přezkoušet přístroj, který je domácky opravovaný :nevim: Ale za poplatek snad. Já jsem kromě toho chtěla opravit ještě něco, co zavinilo mé starší dítě a nevztahuje se na to reklamace - drobná oprava.

Taky si myslím, že by se probudil. Mimča mívají apnotické pauzy. A taky, Nanny prostě občas plané poplachy spouští.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
5.11.10 22:37

tak, prostě Nanyna si někdy zařve, ale je to hrozný. Známým Nanyna řvala furt a nikdo nezjistil proč. Mimčo bylo v pořádku. Rodiče nanervy, tak to vyřešili tak, že Nanynu vyhodili a byl klid. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
5.11.10 22:42

tady jsou stánky výrobce i s návodem
http://www.jablotron.cz/…z/index.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
432
6.11.10 13:31

Nám se stavá zajímavá věc. Mám na Nany 2 desky, jednu u rodičů, jednu doma a převážím jenom čidlo. Doma se mi nikdy nestalo, že by Nanyna spustila poplach, zato u rodičů ječí každou druhou noc. Syn v klidu spí, slyším ho, jak dýchá. Takže asi bude nějaká vadná deska u rodičů. Přístroj byl kupován nový, ještě je v záruce, takže desku asi nechám přezkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kolemjdouci
6.11.10 23:16
lovelytelle píše:
a jak ta deska ma byt asi dlouha a siroka? a meli by tam byt diry? a by to bylo prodysny? a na te desce by mel asi lezet cely i s hlavickou ze? ja jsem taky rada, ze ji mame ,ale tim ze je pujcena tak nevim jestli je 100% nejde to nekde zkontrolovat?

Ahoj, v návodu je, že do 4 měsíců nemá být ta podložka pod matrací, ale pod prosteradlem, mrne je na to jeste moc lehky. :) já dávala ještě třeba navrch na prosteradlo rychlozavinovačku, aby to nemel tak tvrdy. Jinak ja mam za to, že ta deska na roštu spíš brání mechanickemu poškození, aby z destičky nebyla vlnovka

• Citovat
  • Upravit
1823
6.11.10 23:44

Nečetla jsem všechny příspěvky. Prý záleží i na matraci - myslím, že pohankové nebo kokosové, teď nevím určitě které z nich… jsou na snímání monitoru horší. Nejlepší jsou molitanové. To i když byla úplně mimo desku, žádný alarm, ale zelené světlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
6.11.10 23:45

Ale jestli chceš mít jistotu, vždycky lepší zajít k doktoru zbytečně než pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marketa791
23.12.10 13:50

dobrý web se spoustou informací najdete tady nanny

• Citovat
  • Upravit
486
31.12.10 07:57

mě nannynka houkala taky dnes ráno u 14-denního mimi máme jí po známé ta říkala že jí taky houkala dvajrát.málá spokojeně spinkala a nic jí nebylo :nevim: a z porodnice moc těm Nannynkám něvěřím ,když jsem tam vytáhla malou a zapoměla jsem ji vypnout,tak asi po deseti minutách kojení,koukám a ona si tam spokojeně bliká zeleně ,přitom byla postýlka prázdná :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
31.12.10 08:06

adri mě houkala včera,dostala jsem infarkt,malý má týden.Když jsem ho kontrolovala tak dýchal,takže asi planý poplach.Byl hodně na boku postýlky,tak možná proto.Jelikož jsem to už zažila jednou,starší dítko mi přestalo dýchat až v půl roce,děs.Skončili jsme v nemocnici,dělali nám různá vyšetření na vývojové vady srdíčka,plic,prostě všechno co se dalo.Další půl rok jsem žila v hrůze,že se třeba jednou neprobere.Takže ted jsem rozhodnutá koupit si respisence,prostě pro můj klid.A podložku budem přendávat z pod matrace jen pod prostěradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí