Těhotenství a kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
3.8.08 00:01

Těhotenství a kojení

Dobrý den,
zkusím se zeptat Vás… 18 měsíců kojím svého syna. Toužím znovu otěhotnět, nicméně moje nepravidelná menstruace mi to pravděpodobně neulehčí. Vloni jsem měla zánět dělohy pravděpodobně po potratu nebo po zbytcích z porodu!?!… Doktorka tvrdí že můj stav v pořádku… Co myslíte Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4498
3.8.08 07:31

Ahoj, také kojím již 18m a snažím se otěhotnět, ale MS mám pravidelnou, tak to snad půjde. Když Ti tvrdí MUDr. , že je to OK, tak bych tomu věřila. Jde jen o to, zda máš ovu při nepravidelné MS. Jak často kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.8.08 08:41

constanto, s tím mám bohatou zkušenost :D kojila jsem necelé dva roky, když jsem asi na 5.tý pokus otěhotněla, menstruaci jsem měla asi 2 měsíce, takže ten opravdový 3. cyklus? to vyšlo…jenže zárodek se nevyvíjel a byl z toho spontánní potrat v 8 tt. Mělo-li na to vliv ještě docela časté kojení (i v noci) nevím…Po 3 měsících nové snažení a na 2. pokus to vyšlo, stále jsem kojila cca 3× denně, ale hned po otěhotnění to začlo hodně bolet a mlíko se zaplaťbůh ztrácelo samo, přesto jsem 4 měsíce těhu prokojila a prozvracela, celkově jsem to snášela hodně špatně fyzicky, v podstatě moje tělo neustále selhávalo, veškeré problémy byly nadoraz, měla jsem podlomenou imunitu a podle dr. to bylo tou „nepřestávkou“ mezi náporem na tělo těhotenství - kojení - těhotenství :? ač se tvrdí opak, že kojení nepoškozuje těhu, matku ani cokoliv dalšího, už tomu nevěřím. Možná jsou supermatky, které mají tělo perpetum mobile, já to však nejsem a pokud někdy půjdu do třetího dítka, pak si nechám minimálně půl roku na normální chod svého těla.
Přeju ti brzké otěhotnění a hlavně těhu bez problémů
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
3.8.08 10:40

Děvčata...:-)

Kojím - protože kluk jinak neusne - přes den max. 2× - v noci třeba 3× nebo jak si vzpomene, ale na prsu visí, takže asi nejde o to kolikrát, ale jak intenzivně:-(
Abych pravdu řekla - o otěhotnění se snažíme KAŽDÝ DEN, což je pro mne potom ještě větší zklamání, když nic.
Ještě chci upřesnit to co mi řekla doktorka - ona mne neprohlídla - jen řekla že mám při kojení vysokou hladinu prolaktinu a ten mi to nedovolí. A najít nového a dobrého doktora je tak těžký, zvlášť když mám strach, že se zase budu rozčilovat, protože mi řekne, že je to normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
3.8.08 11:15

Nikino, to se ti vůbec nedivím. Já nejdřív odstavila prvního a až pak otěhotněla, ale i tak mě obě těhu a obě kojení tak vysály, že jsem tuhle zimu více méně promarodila s virozama, psychicky jsem vyčerpaná, fyzicky taky, nekojím od března a je to jen o něco lepší… takže fakt nechápu, jak to ty ženský dělaj, že zvládaj jedno těhu za druhým a do toho neustálý kojo 8O :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.8.08 13:50

Constanto : doporucuju odstavit na noc. Jsou to nervy, ale proste nedat a vydrzet. V 18ti mesicich uz pochopi, ze kdyz reknes, ze mlicko bude az rano a neustoupis, verim, ze TO vyjde.
Byla jsem na tom stejne jako Ty, chtela jsem tehu a permanentni kojo jaksi nic neresilo. Pak jsem vycerpanim rekla, ze konci s nocnim servisem - malej zacal spavat klidne, ze zacatku jen s jednou prestavkou a ted, po trech mesicich prospi i celou noc 8O co z se nam za predchozi rok a pul ani naaahodou nepodarilo.
Takze verim i tomu, ze odbourani nocniho kojo mi pomohlo otehotnet. A jeste jsem teda k tomu bastila Calibrum Baby plan, kys. listova a zelezo se vzdycky hodi :wink:

Drzim palce i pesti, at se brzy zadari 8)

M.

• Citovat
  • Upravit
4705
3.8.08 15:29

Lasicko, pravda. Ještě mi to připomíná, že ten potrat možná způsobilo časté kojení, neb vysoký prolaktin údajně nedovoluje zárodkům růst…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.8.08 16:00

Já otěhotněla při kojení dvakrát, Adu jsem kojila až do porodu Pepi, ve třetím těhu jsme se stěhovali a Pepi byla starší, tak se mi v půlce těhotenství sama odstavila. Všechny holky byly zdravé a velké a těhotenství jsem měla v podstatě v pohodě.

Je fakt, že se docela fest těším, až se Eli odstaví a až budu netěhotná a nekojící, počítám, že se dočkám někdy kolem jejího roku a třičvrtě, stejně jako u jejích sestřiček…

Na druhou stranu ale musím říct, že od půl roku mají všechny holky kojení jako jídlo - tj. kolem roku ráno po spaní, pak před dopoledním spaním, před odpoledním spaním a večer před spinkáním na noc. Mimo to mají příkrm a pití v lahvičce - a díky tomu je kojení naprosto v pohodě, bez jediného problému… V noci nekojím. Holky se po kojení nehnaly ani když mě viděly nahou nebo když jsme byly ve sprše…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky