Jak naučit miminko "samostatnosti"?

sterezie
23.5.11 14:52

Jak naučit miminko "samostatnosti"?

Ahoj maminky!
neděste se názvu, nechci svou dceru učit samostatně se nakrmit ani přebalit :mrgreen: mám doma 4,5měs. dcerku, která se sama umí zabavit jen minimálně, chápu, že je ještě malá a nic takového po ní snad ani chtít nemůžu, spousta z Vás namítne, že potřebuje mámu, ale ani to mnohdy nezabírá..prostě pláče a já se můžu třeba na hlavu postavit :nevim: na prdíky trpěla hodně, ale řekla bych, že už aspoň měsíc se nejedná o tenhle problém..jíst nechce, hrát si nechce, přebalená je, zima ani horko jí není, vždy si myslím, že je unavená, ale spát taky nechce a když se přikloním k variantě, která vždy zabere- hopsání na míči- uklidní se, ale neusne, místo toho otevře oči dokořán a pozoruje :-D Když chci něco udělat, dám jí do lehátka, vezmu si jí s sebou, ale za chvíli zase pláč…a já už nevím, co s ní :nevim: možná bych se ani neptala, ale poslední dobou mě trápí silné migrény a záda.. :zed: omlouvám se za román, asi jen potřebuji uklidnit, že je to jen nějaké přechodné období a naše malá cácorka za chvíli zapomene, co to pláč vlastně je :mrgreen: mějte pěkný den :mavam: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
23.5.11 14:58

Podle mě se zkrátka nudí, chce být s tebou, ale zároveň chce být v pohybu, něco se musí dít. Co na rpocházkách v kočárku, zkoušela jsi ji tam položit na bříško, aby se mohla rozhlížet po okolí? My jsme to dělali ve sporťáku, co šel do lehu, položila jsem syna na bříško, odepla boudu a on koukal před sebe, jak jede do světa :lol:

Chápu, že z nošení na rukou tě musí všechno bolet, to se fakt dlouhodobě moc nedá :-? Nosila jsem dítě v šátku a ergonomickém nosítku, byl tam spokojený, do půl roka, to po vložení a vyjití ven okamžitě zalomil, od půlroka pak zvědavě vykukoval ven :-D On teda měl rád i kočárek, tak jsme to tak střídali, procházka byla téměř zaručený recept na zabavení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
23.5.11 14:58

Že by zuby :mrgreen: nebo vycítila, že se necítíš dobře. Děti jsou k tomuto hodně vnímavé… Dala bych tomu čas a nesnažila se to lámat přes koleno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
23.5.11 15:03

V kočáru je práve taky dost nespokojená, hrozně se tam vaří, ale jinak koukání to jo, to ona moc ráda, ale doma už jí to nějak nebaví :mrgreen: já jsem jí právě zkoušela odepnout korbičku a šup na bříško, ale odměnila mě zase pláčem.. :roll: a k těm zubům, objevil se náznak, ale je to tak trojka nebo čtyřka :mrgreen: ale děkuju holky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4697
23.5.11 15:04

tak jsem si ještě před měsícem myslela, že se od Marunky nemůžu ani pohnout, že je hrozně nesamostatná. Ale je to jen přechod ona se teprve učí sama si pohrát. vidiš a malé je 5 měsíců pryč a už jí na hraní stačí hrazdička, nebo obložit hrkadlama a zabaví se sama. Teda jen tak na chvilku ale už to je pokrok a věřím tomu, že bude ještě líp :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
23.5.11 15:07

No, já měla to stejné, nejmíň do půl roku pořád u mámy a mámo bav mě :roll: Nehrozilo, že bych ji položila na deku a ona se smála a koukala, jak znám u jiných miminek nebo z fotek z časopisů :mrgreen:
Musela jsem vydržet, co jiného mi zbývalo :nevim:

Taky doporučuju zkusit nosítko, na záda trpím (bederní páteř), ale nosítko je opravdu něco jiného, zkus si ho půjčit a uvidíš. A taky je dobré zaměstnat ostatní členy rodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
23.5.11 15:09

No já bych se přiklonila k tomu, že z tebe necítí pohodu - prostě ví, že ti není dobře a taky bych pohledala v pusině zuby :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.5.11 15:46

Naše mrňavá byla taky docela nespokojenec, ale jak se začla víc hýbat, otáčet, objevovat svět, tak se totálně změnila a teď je z ní v půl roce naprostej vysmátej pohodář. Tak třeba se ti to taky stane:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
23.5.11 16:54

U nás to taky do půl roku bylo tak že jsem neustále musela dělat opičky a vymýšlet zábavu, pak už se byla schopná sama přemisťovat - sudy pak i plazením a lezením a najednou se vše změnilo. Vždycky se někam odkutálela a tam si s něčím hrála třeba i 20 minut. A dodnes mě při hraní nepotřebuje, já jsem jen na pomazlení, ale když si hraje tak sama. Takže vydrž a třeba bude líp :wink:

• Citovat
  • Upravit
1371
23.5.11 23:48

Ajaj migréna a mimino - to je peklíčko, sama zakouším (protože jsem si kojením dokonale rozhašila krční páteř a nejde to zpět do původního stavu - ostatně jako 90% mýho těla :lol: )

Taky jsem měla malýho nervózu - už jsem nevěděla co dělat a byla unavená z toho věčnýho zabavování a pláče :cry: Spal jen v noci a přes den tak 3krát po 20ti minutách, jinak oči dokořán a mámo nenech mě tu ležet :roll:

Teď konečně začala vnímat svět kolem sebe - že má oči a uši, tak to honem chce všechno sledovat a slyšet …

U nás jsem donekonečna nosila „na tygra“ (na bříšku na ruce) a dělala domácí prace jednou rukou - jednoduchý a ne nebezpečný.

Venku je už krásně, tak se zkus zařítit na venkovní provoz - jestli nekojíš, tak vodu do termosky, UM prášek do lahvičky, přebalovací minimum, náhradní bodýno a něco teplejšího pro případný zhoršení počasí, něco na čtení, MP3ku, dobrý boty a pohodlný oblečení a alou vypadnout ven - ideálně pokud máš možnost dát malou na bříško, aby mohla pozorovat okolí a trénovat koníky, nebo jí zavěšovat postupně různý věci nad sebe a za to by mohla čapat, ukazovat lístečky ze stromů a kytky atd. Už jsem teď viděla malý miminko venku na dece, tak dobrou deku na zem pořídit a vykdydnout se s ní někde. Klidně na dětským hřišti - tam bejvá veselo …

Nebo jí zkus udělat nový „obzory“ - vymyslet jí místečko na zemi (používala jsem pěnový čtverce - puzzle), nebo hrazdičku na zem nebo nad houpadlo/lehátko (sice to není na dlouho, ale aspoň na chvilku změna).

Pak jsme trávili dloooouhý minuty před zrcadlem koukaje se na sebe.

Začala jsem - já nezpěvák hudební hluchoun antitalent - zpívat a recitovat a používat primitivní hudební nástroje :mrgreen:

Možná by jí už mohlo zajímat bububukuk s látkovou plínkou.

Textilní knížečka?

Nebo schválně dlouho a pomalu přebalovat - to mi ho vždycky „zabavilo“ a uklidňovalo, tak jsem hladila nožičky a u toho vyprávěla něco …

No - je toho spousta, ale většinou je všechno jen na pár minut :roll: a stačí, že je mimčo unavený a jen tak něco ho neuspokojí … přestože ne a ne usnout, tak se necítí dobře a ničim se jí nezavděčíš.

Každý období má svoje - teď je na jednu stranu super, že ti nikam neuteče a nebere věci atd., ale zase vyžaduje tvojí 2000% účast.

Hodně štěstí a na migrény … Bkomplex, magnezium, nahřívat krční páteř (pecičky z DM do mikrovlnky), protahovací cviky, mokrou studenou plínu na hlavu, sprcha studená-teplá-studená na záda … no a jinak Relpax nebo Sumigra u neurologa to jistí … s tím se fakt žít nedá, je to moje noční můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
24.5.11 11:48

Rampepurno díky za výčet :kytka: :-) :palec: většinu z toho máme prozkooušenou a zabírá, hrazdičku Julinka moooc ráda, lehátko taky, ale jak sama píšeš, je to jen na chvilku :mrgreen: právě, že jsem od porodu nějaká celá rozsypaná, potřetí jedu v zimnicích a teplotách, zkrátka veškerou imunitu má dítko :mrgreen: :wink: dneska má zas nějakej klidnější den, ale včera to byla čirá zoufalost.. :roll: občas si přeju být zase těhule a moct se vyspat kdykoliv :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure