Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, co zkusit dětskou doktorku (asi byl špatně ustříhnutý nehtík) jinak mě když zarůstá nehet a bolíto tak používám tvz. „cernou mast“ ichtoxyl vytáhne to hnis ven a nebolí to tolik. Jinak jedině chirurgie. Dostane injekci na znecitlivění,odstříhnout to co zarůstá a pak už to nebolí…
Asi je to trochu mimo,ale malý má na obou malíčcích na nožičkách takový jakoby zkřívaný nehtík,a to už od narození ![]()
Co s tím?
U nás toto řeší kožní. Prstík se opíchne a nehet chirurgicky „opraví“ tak, že pak už nezarůstá.
Já byla v lednu.
záleží na věku, náš malý to měl hned cca ve 4týdnech, taky sem šokovala,že pojedem na chir,ale známa dětská dr radila koupat v heřmánku, čistit a promačkávat tu oteklou část Betadinou (vymačkat hnis,jeli tam) a mazat Framykoinem a pomohlo to.Ela
momi33 píše:
Asi je to trochu mimo,ale malý má na obou malíčcích na nožičkách takový jakoby zkřívaný nehtík,a to už od narození
Co s tím?
Nic s tím se nic nedá dělat. jen udržovat, zastřihávat (pokud to jde) a zapilovávat i na povrchu, aby nebyl ostrý. Mám ho já i starší dcera.
Ela 1234 píše:
záleží na věku, náš malý to měl hned cca ve 4týdnech, taky sem šokovala,že pojedem na chir,ale známa dětská dr radila koupat v heřmánku, čistit a promačkávat tu oteklou část Betadinou (vymačkat hnis,jeli tam) a mazat Framykoinem a pomohlo to.Ela
POmůže, z mé zkušenosti do chvíle, než zaroste znova. Může to být třeba za 5 let…
Malá to má od narození,nehtík ani ustříhnout nejde,protože jí zaroste do kůže a pak se otáčí nahoru,tak se jí většinou sám ulomí.Já se toho framikoinu bojím,copak ho můžu používat pořád,vždyť je to antibiotikum a navíc malá si teď pořád strká nožky do pusy,zak jí to tím nechci mazat,aby zas nechytla ještě jinej sajrajt
Tak radíte zajet na chíru a bude pokoj?
Ahojky,
malemu taky od narozeni zarustal nehtik na palecku a taky to mel chudak cervene a natekle.
Nase detska dr mi radila davat na to nekolikrat denne lih (ten smay, jaky jsem pouzivala na pupicek) a pokud by to nemopohlo, prijit s nim do ordinace.
Nevim, jestli ten lih byl jen jako dezinfekce anebo pusobil i jinak, nam to ale pomohlo. Otok a zarudnuti zmizelo a nehtik postupne dorusta. Snad se mu to znovu neobjevi, az mu nehtiky na nozkach prvne ostriham.
Jinak se zarustanim nehtu ma problem i pritel - chodi s tim na chirurgii a tam mu ho vzdy kus uriznou. Pomuze mu to ale vzdy asi jen tak na rok - a pak s tim musi na chirurgii znovu. Uz nekolik let.
meravigliosa píše:
Ja odporúčam Pityol
Co je to?Mají to v lékárně?
rozmary píše:meravigliosa píše:Co je to?Mají to v lékárně?
Ja odporúčam Pityol
Aha, nenapadlo mi, že by to v ČR nemali… Áno, v lekárni
jo a jeste jednu vec nam dr poradila - davat mimcu ponozky naruby, aby tam ten nehtik nedrazdil sev
monika215 píše:
jo a jeste jednu vec nam dr poradila - davat mimcu ponozky naruby, aby tam ten nehtik nedrazdil sev
Jo to je dobrej nápad,ona si ho chuděra o ten šev vždycky utrhne ![]()
Ahoj,malé od narození zarůstá nehtík na palečku,má palec jak kouli,červenej jak semafor,musí to bolet jako prase,doktor mi říkal ať to hodně promasťujem,mažu několikrát denně,chvíli jsem používala framikoin,ale každej den by to asi nebylo dobrý,taky jsem mazala betadinem,malinko to pomohlo,ale jakmile jeden den nenamažu je to zase v pr..Možná kdybych s ní zajela na chirurgii třeba by jí tam pomohli,ale já s tím mám své zkušenosti a fakt je to bolest neskutečná,to bych chudince nepřála.Nemáte nějakou babskou radu co by mohlo pomoct?