Jak naučit pít a z čeho? 8,5měsični

604
19.1.13 08:42

jak naučit pít? a z čeho? 8,5 měsični

Ahojky maminky,

chtěla bych se Vás poprosit o radu, mam 8,5 měsični holčičku. Mame 3 přikrmy oběd s ni celý a dopo a odpo svačinku jak kdy někdy par lžiček, někdy pulku, někdy celou - většinou chce dokojit.. po obědě, už ale nekojim. Večer ma kaši sni 150ml
Přes den kojim jak kdy 1-2× a v noci tak 3×.

No ale problém je pití :( neumí pít z dudlíku, ani z toho naučného hrníčku neví totiž asi jak z toho sát.. zkouším ji to davat.. ale ona si s tím dudlíkem jenom hraje strčí do pusy zkousne a pak to vytrhne z pusy (dr. mi říkala, že to neni dobre pak bude mit předkus tak ji to raději nemam davat)
Zkoušela jsem ji davat takove to pititko kde jsou ty 3 ďurky a teče samo.. tak z toho je vždycky cela mokra (možna si 2× polkne, ale to je tak všechno)
vždycky při jidle ji davam aspon trošku lžičkou, ale po těch lžička.. to je skoro nic :(

Z čeho ji mam to piti davat? zkoušela jsem džusy, čajíky, vodu..

Posledni dobou už ma i prazdějši pliny min čura :(((

Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2017
19.1.13 08:48

Malý se mi naučil pít z tohoto hrníčku od nuku, ale píšeš, že učící hrnečky nechce :nevim: A zkoušela jsi třeba různý druhy?? Vyměnit za jinou savičku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
19.1.13 08:58

My máme teda pítko s dírkama. Jedno měkký druqý tvrdý plast. A trvalo jí to tak měsíc než pochopila. I teď když jí ho nechám moc dlouho si s ním hraje. A zkoušela si dávat pít třeba z obyč plastovýho kelímku? To je u nás teď velkej hit. Sice je pak zmáčená jak ďas, ale baví jí to. Dávám jí já. Nedrží si to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.1.13 08:59

Malá v tomhle věku měla taky ten Nuk ale nikdy toho moc nevypila.. Rozpila se až trochu později z láhve s brčkem.. Pak už jí to bylo jedno.. Máme doma spoustu netekoucích láhví a hrníčků a stejně je nejlepší flaška od Kubíka waterrr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.1.13 09:00

Mam obe deti cokoli na piti bojkotujici :mrgreen: mala se pozdeji naucila z ucici lahvicky Mam s tim gimovym pitkem, jinak kojeni a sklenicka. Maly jede na strikacce nebo sklenicce, s ucicima lahvickama/hrnickama dela to same, co tobe a je mu 9mes.

Jestli ti min cura, snazila bych se do nej dostat tekutiny jakkoli…sklenicku, strikacku a pokud to nepujde, tak vic kojit a redit prikrmy. Maly ma tech 5-6kojeni pres den, tak to uceni tolik neresim a nechavam to nahode, az na to prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
19.1.13 09:18

Jak psala @gabriela82 lahev waterrr od kubíka je super, malá mi vždycky ty měké netekoucí pítka od nuku rozkousala a z tohoto v pohodě pije, a i když s ní hodí o zem tak vyteče maximálně kapka co zůstala v pítku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
19.1.13 09:19

Máme stejný problém nechce nenutím, dávám mu to lžičkou kdybych ho nutila asi by měl ještě větší odpor, taky chce píz jen z prsa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
19.1.13 09:31

@LucciaMaty Jo tento hrníček je super, savička neteče, takže musí sát a je to fakt bomba to zkuste…

• Citovat
  • Upravit
358
19.1.13 09:50

Já jsem z oběma dětma zkoušela snad všechny hrnečky a lahvičky, co jsou na trhu a obě si nakonec oblíbily netekoucí od Aventu. Dceru jsem kojila do 18 měsíců a naučila se pít vodu snad až po 2-3 měsících, skoro až v roce. Syn se odstavil v 9 měsících, na flašku si zvyknul hned, ale vodu taky z ničeho nechtěl a taky mu to trvalo déle než měsíc. Buď trpělivá, je to jiné sání. Nebo zkus rovnou normální sklenici či hrnek, synovi je rok a je to u něj trhák - dcera se ale z obyč sklenice naušila pít až víc než ve dvou letech, pořád byla pocintaná :lol: Každé dítě to má jinak, ale trpělivá musíš být se všema :mrgreen:
A nikdy jsem neslyšela, že by dítě mělo předkus z toho, že zkouší pít z učícího hrnečku, jak se to má jinak naučit?! Obě moje děti se to právě naučily tak, že si prvních pár týdnů jen brousily zuby a vyplachovaly pusinky… myslím, že i většina ostatních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
19.1.13 10:12

U nás vede normální sklenička. Ty různý sací věci mi přijdou zbytečný, pokud ti z nich neumí pít dítě samo od sebe. Proč je na to učit :nevim: Nebo pak teda hrnek s brčkem, ten je asi pro dítě nejjednodušší. Ale normální hrnek nebo sklenička mi přijde nejlogičtější řešení, nemusí sát, je to jinej princip. Klidně bych jí do toho hrnku pro začátek zkusila dát trochu mateřskýho mlíka. Že se pocintá, to je fakt, takže nepromokavej bryndák :palec:

• Citovat
  • Upravit
4200
19.1.13 10:34

Já měla podobný problém. Malý jedl často v noci a nechtěl pak pít nic přes den. Zrušila jsem mu noční krmení a po pár dnech se sám hlásil o pití a přes den pije z hrnečku a v noci si lokne s flaštičky. Jinak učící hrnky vůbec u nás nešly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
19.1.13 10:35

Dobrý den,

já začala používat už hrníček s brčkem a malej pil jako divej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neprihl. Hobitka
19.1.13 10:51

U nas funguje obycejny hrnecek, pridrzuju ho. Lahvicku nepochopila zatim zadnou :-).

• Citovat
  • Upravit
12505
19.1.13 11:02

Tak ten dneska zkusím taky s tím brčem mám ho tu s maminky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka_ova
19.1.13 11:34

@agulla Já mám úplně stejný problém, malému bude 8 měsíců a všechny učící hrnečky a flašky odmítá, už jsem zkoušela mu dávat všechno možné na pití a pořád jede jenom na prsu a příkrmech :( Mám i ten hrneček od NUK, zatím se mu tam podařilo udělat akorát dírku, ale pít z toho nebude :( Tak kdyby ti něco zabralo, ráda vyzkouším taky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko