Tipy na oblíbené příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Typy na oblíbené příkrmy
Chtěla jsem Vás poprosit, aby jste mi zde napsaly, co má vaše miminko od Vás rádo jako vařený příkrm. Tedy složení, příprava a konzistence. Mému malému je 8 měsíců a už dva měsíce zkoušíme příkrmy a nic moc mu teda nejede. K obědu zeleninka s masem - pár lžiček, dokojit. K odpolední svačině přesnídávka nebo bílý jogurt s ovocem - trošku víc lžiček, dokojit. K večeři kašička - ta má největší úspěch, ale plnou dávku nesní ani omylem. Vím, že ne každé mimčo najede na příkrmy bezproblémově, ale i tak bych ráda od vás typy na oblíbená papání vašich miminek. Děkuji.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vařený brambor s mrkví, to syn miloval. Dcerka mi to nechtěla, tý jsem musela přidávat do vařené zeleniny trochu omáčky… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nastrouhané jablko s banánem-to milovali oba. Samotné, nebo přimíchané do mléka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivodička píše:
Vařený brambor s mrkví, to syn miloval. Dcerka mi to nechtěla, tý jsem musela přidávat do vařené zeleniny trochu omáčky…
Jaké omáčky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj sní všechno. Ale dělám třeba brambor, mrkev, cuketu - batát, červená řepa - brokolice, květák, žloutek, brambor - pastiňák, mrkev, brambor - rýže, kuřecí, dýně…Co mi přijde pod ruku. Dobrá je i červená čočka, ale ta nám neprošla, zelený hrášek taky ne, ani kapusta.
Všechno buď vařím (dusím) nebo vařím na kostičky na pařáčku. Pak rozmixuju. Kousky ještě moc nebere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše Anička má nejraději zalitou rýži nebo těstoviny rozmixovanou zeleninou hlavně mrkev, petržel. A plnou dávku nesní ani ted ničeho, už nekojím sunar nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
to ti basti jeste dobre, mala se temer plne kojila do 13mes, lazdy den uvarit, 2lz snedla a vyhodit
druhe mi to vynahrazuje a papa pekne.
Pasirovala jsem, pak lis na cesnek, pak pomalu mekci veci krajet…k tomu do ruoy kousek chleba, krupky, banan…
Oblibena jidla: ted nejvic vede dusena cervena repa s petrzelkou, na jemno ustrouhana, k tomu jahly nebo brambor, olej, dneska mel prvne kureci maso a taky mu to smakovalo. Jinak vlockova polevka, pohanka s fenyklem, korenova zelenina s bramborem nebo amarantem, jednou tydne pul zloutku do jidla, dusena dyne s bramborem, spenat a kuskusem, vyvar se zeleninou a nudlema, brokolicovy krem, cuketa s petrzeli a bramborem, ryze s korenovou dusenou zeleninou…na snidani daavam jogurt se strouhanym jablkem, na odpo svacu napriklad chleba s lucinou, banan s jogurtem, obiloviny s jablkem svarenym…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jájaana Když jsem třeba udělala rajskou, tak jsem ji lžičku dala do vařené zeleniny na dochucení…jinak mi to nejedla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit