Kaše bez rýže

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
chatwenna
15.1.13 22:13

Kase bez ryze

Ahoj holky, nikde jsem podobne tema nenasla, tak zakladam nove. Muj ctyrmesicni plne kojeny prcek (ctyri a pul mesice) ma hodne spatny spanek, po diskuzi s lekarkou jsem se rozhodla zkusit mu dat na noc kasi. A ted mam problem - vsechny kase „Na dobrou noc“ ktere jsem objevila byly ryzove! Ryzova kase mi pripada nevhodna pro brisko, ktere neni zvykle travit, ryze je tezka, stavi stolici apod… Navic si nedokazu odstrikat mliko, i kdyz ho mam hodne, je pro me nevyhovujici, ze to jsou kase nemlecne. Rada bych si koupila nejake vlocky (pohankove, jahlove) a udelala si kasi sama. Napriklad uvarit do husta pohankove (jahlove) vlocky a zvlast si udelat UM a tim kasi poredit do vyhovujici konzistence… Je to tak spravne? Jake kase davate vy? Ptam se maminek, ktere plne kojily a prikrmovaly od ctvrteho mesice… A co ta ryze? Nemeli mrnousci koliky??? Ja fakt nevim, nerada bych Vojtiskovi ublizila…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3108
15.1.13 22:17

@chatwenna no rýže staví ale vlastně i vločky atd… ale ve 4 měsícich se to už dá teda podle mě jinak kaši je lepší uvařit doma já ze začátku dávala jen vývar z vloček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 22:21

Ahoj já taky začínala s kaší od 4 měsíce, začínali jsme s mléčnymi rýžovými kašemi a rozhodně žádné bolení bříška se nekonalo. Nedělali jsme nikdy ( a postupujeme tak do teď ) kaši hustou na lžičku. Vždy jsme ji dělali do lahve takže takové hustější mlíčko. Pak jsme dávali i rýžovou kaši co se rozdělává do mléka (používala jsem UM i když jsem kojila) dostával to vždy jenom na večer. Co se spaní týče přišlo to samo a na kaši to závislé nebylo. Začal nám spát sám celou noc v 7 měsíci a k jídlu kaši dostává už jak jsem psala od 4.
Vařit kaši jsem nikdy nezkoušela takže neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.1.13 22:37

Na spanek ve velke vetsine sytidlo nepomuze. Osobne jsem detem kase nedavala nikdy, byly plne kojene dlouho a prospivaly dobre, nevidela jsem duvod. Spanek se upravil casem taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
15.1.13 22:39

A co ta lahev??? Nemuze se mi maly odstavit od prsu??? Prave bych to radej zkusila na lzicku… A tu kupovanou ryzovou kasi koupit mlecnou nebo nemlecnou???

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
15.1.13 22:40

Kaprik90 - A jak tedy tu kasi uvarit..? Jak jsem popisovala?

• Citovat
  • Upravit
chatwenna
15.1.13 22:42

HATA - No, to mam taky dilema. Maly ma ctyri a pul mesice 7,7 kg, 66 cm. Takze vlastne prikrmovat vubec nepotrebuje. Ale mudra rikala, ze to muzeme vyzkouset, protoze pocit hladu muze byt subjektivni..

• Citovat
  • Upravit
11565
15.1.13 22:45

Já teda nevím, ale dávaly jsme kaše různé (od 5 měsíců) a bolebřich malá neměla po ničem. A kupovala jsem teda normální mléčné - z DM a tak. Je teda fakt, že nebyly speciální na noc, ale jak jsem prolítla složení, tak mi přišlo, že to je všechno na jedno brdo, na spaní jak na den.(To mi přijde horší mrkev jako první příkrm, drtivá většina dětí v mým okolí měla obratem zácpu.)

Ale jinak bych si taky myslela, že můžeš zkusit šetrný vývar z vloček.

Ani u jednoho bych ale nečekala převratný vliv na spaní ;) Malé když se hýbaly zuby (a to mi došlo až zpětně, že to asi bylo ono, trvalo to 3 měsíce než vyrostly aspoň nějaký), tak se mrcasila v noci tak, že jsem musela kojit po 2 hodinách. Víc než 2-3 hodiny v kuse jsem se vyspala až když jsem noční kojení zrušila (cca ve 14 měsících). Teda nevím, jak spí tvůj malej… ale já to nijak jako problém neřešila, dokud u kojení zase usnula.

Držím palec, ať to vyřešíte :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.1.13 22:52

@chatwenna to jsi úplně na omylu, rýže a ovesné vločky jsou dietní záležitost, pro děti v tomhle věku a i dřív ideální potravina na zasycení a bez nadýmání :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
15.1.13 22:53

Pokud ma pocit hladu, bude se budit stejne. To proto, ze miminko ma faze spanku, mezi kterymi vice ci mene procita. Proto co jsem kolem sebe videla a i tady hodne cetla, kasicky na noc mikomu vetsinou nepomohly. Prospiva ti krasne, kalorie nepotrebuje. A treba mu rostou zoubky, proto se budi (ony musi v dasni urazit celkem kus, nez ty je uvidis) nebo prochazi dalsi senzitivni dobou vyvoje, zacina se pretacet… to vsechno jsou rusicky spanku. Hoad u takhle krasne prospivajiciho miminka bych netipovala :kytka:

@chatwenna píše:
HATA - No, to mam taky dilema. Maly ma ctyri a pul mesice 7,7 kg, 66 cm. Takze vlastne prikrmovat vubec nepotrebuje. Ale mudra rikala, ze to muzeme vyzkouset, protoze pocit hladu muze byt subjektivni..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.1.13 22:56

Jinak- uvaříš hrst rýže ve vodě do kašovita, pak ji ještě rozmixuješ tyčákem do hladka.
Rýžovou kaši připravíš tak, že dáš cca půl té hmoty do hrníčku, doleješ převařenou vodou do potřebného množství, rozmixuješ, přidš UM tolik, kolik je potřeba na celkové množství, mixneš, naleješ do flašky a vypít. Lepší je to dát půl napůl třeba s půlkou banánu, ten to jako kdyby osladí.
Nic na tom není, stojí to pár korun, jen na to musíš získat grif.
Ovesné vločky- nejlepší jsou jemné ze zdravé výživy. Jsou uvařené během pár minut.
Dá se to uvařit tak na 3 dny dopředu- v lednci ti to vydrží v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.1.13 23:15

Jo rýžovou kaši jsem vařili když měl malý průjem tak vrámci diety a s banánem mu to tedy baštilo, dostával to ke snídani na lžičku ale večer dostává kaši pořád do lahve, já nevím, mě to přijde praktické a rychlé a taky čisté :) nemusím ho pak celého zase mýt :)
No ale jak jsi se ptala na tu lahev a kojení. U nás to nemělo žádný vliv na kojení. Dostával flašku už dlouho předtím, v létě jsem mu dávala vodu k pití i když jsem kojila a nikdy se mi nestalo že by odmítal prso. Je to asi opravdu na každém dítku. Moje to neřešilo jiné by třeba prso odmítalo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
16.1.13 09:25

Hipp pohankova nebo ovesna je od ukonceneho 4.mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
16.1.13 12:03

74paja - Mam dojem, ze Hipp je prislazovany… Nebo se pletu??? Proto jsem ho ze sveho hledacku uplne vypustila.

• Citovat
  • Upravit
4476
16.1.13 12:43

@chatwenna Na obale maji napsano, ze bez pridavku cukru, obsahuje pouze prirozene vyskytujici se cukry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí