Úprava jídelníčku sedmileté holčičky
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
@rozmary Ahoj, tak budu jen čekat a doufat, že se ozve někdo, kdo ti s tímhle poradí, mám totiž úplně stejný problém. Dceři bude tuto sobotu 7let a váží 35kg.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NAucila bych ji v prvni rade snidat. A taky kolik meri?? A zamkla lednici a spizkul. V tohle nez ze ji budes hlidat a nastavis pevny rezim nic jineho neni. Zadne diety a jidelnicek snad dokazes upravit ne?? 5-6 denne jidlo. Takze snidane, svacina, obed, svacina, vecere a pak treb nejaka zelenina. A mezi jidlama at klidne pojida ovoce a zeleninu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele…mojí dceři je 9 a půl…váží 26 kg…ale zase není žádný čahoun…viz fotky v profilu…
…jí jak kdy…někdy žere…pak má období NIC…zkus postupně nenápadně přestat kupovat pribiňáky a ostatní kalorický bomby…prostě když se bude shánět, tak řekni, že je zrovna neměli v obchodě…nahrazuj oblíbenými jogurty a pod…já když chci aby Ela jedla zeleninu, udělám si sama pro sebe mísu nakrájené zeleniny…odnesu to do obýváku a chroupu…Ela se vždycky přidá…pokud bych jí to vnucovala, nemám šanci…
Takže vlastním příkladem…na pitný režim se mi osvědčil Sodastreem…holt chce bublinky…dávám minimum sirupu…
Ono, když doma nebudeš mít dobrůtky, těžko je bude jíst…nebude mít co…a když bude hlad, tak bude jíst i ty jogurty…a bacha na dětské cereálie-jsou přeslazený a tučný… ![]()
- Citovat
- Upravit
A hlavně jí NEŘÍKEJ, že jí musíš změnit jídelníček nebo, že musí míň jíst a pod…to má opačný efekt…v tu chvíli má „žravé“ dítě ještě větší hlad…nic neříkej, ale konej…
- Citovat
- Upravit
No u nás doma neexistovalo abych si vzala něco k jídlu bez dovolení rodičů. Vždy jsem se zeptala zda si můžu vzít pribiňáček a buď to bylo povoleno nebo zamítnuto. Kolikrát mi bylo řečeno abych si místo pribiňáčka vzala bílý jogurt nebo mrkev a rázem bylo po hladu.
O snídani se nediskutovalo. Máma připravila snídani a tak se snídalo tečka žádný debaty o tom. Jaký má pitný režim a co pije?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty nezlob se, ale sedmileté totálně vylítané holčičce chceš dát k večeři salát? ![]()
O dětskou výživu se zajímám jako laik, který chce být poučen. Z různých informací mi vyplývá:
- jestli má dítě nadváhu nebo hůř, musí posoudit LÉKAŘ. Děti se v různých obdobích života zakulacují, pak se zase vytáhnou do výšky. Pokud by se do tohoto přirozeného cyklu necitlivě zasáhlo úpravou jídelníčku, mohlo by to mít negativní vliv na růst.
- je jasné, že pokud má takový výdej energie, musí jej kompenzovat příjmem, vypadá to, že má fakt hlad, proto šmejdí
- jasně, že rohlíky, pribiňáky a sušenky půjdou do tukových závalců a že to chce víc zeleniny (ale ne ve formě salátku k večeři po tréninku). Budete to muset baštit všichni.
Vaříš jí? Co?
Pokud jí ubereš energii tím, že jí dovolíš jíst pribiňáky a večer to vykompenzujete salátkem, tak nezhubne, ale bude unavená atd.
- Citovat
- Upravit
Dcera by se měla v první řadě pořádně nasnídat, potřebuje po ránu energii, aby se mohla ve škole soustředit. Podle mě jí honí mlsná kvůli tomu, že nesnídá a kolikrát ani nesvačí. Nekupuj domů pribináky a přesnídávky, akorát pak cpe do sebe cukry a tuky. Místo toho bych kupovala bílé jogurty a do toho si může dát nějaké mussli a ovoce a má hned kvalitní svačinku. K večeři jí můžeš dát např. celozr. pečivo s kvalitní šunkou, 3O% sýrem a k tomu nějaký ten zel. salát. Salám bych domů vůbec nekupovala je tam dost tuku.
Příspěvek upraven 15.01.13 v 08:41
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proste to nekupuj… ![]()
Na jidle bych v zadnem pripade neubirala, zmenila bych nabidku… rohlik se salamem? Ani nahodou - chleba se sunkou, pribinacek? Ani nahodou - jogurt. Cokolada? Nic - susene ovoce…
Vim to sama na sobe, je mi jedno co jim, hlavne ze jim!
Takze kdyz si na vecer nakrajim na platky okurku a dobu to u televize, je mi fakt jedno, ze to nejsou chipsy! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pribináčky tu mám kvůli malé, sní i normální jogurty, když si udělám mísu zeleniny zobe se mnou, chutná jí to, ale pořád má po tom hlad
,měří asi metr dvacet.Se snídaněma je to špatný, je schopná něco pozřít tak hodinu a půl po probuzení, jinak blindí, takže ráno do sebe kopne čaj, piluli pirabene a maže do školy.
- Citovat
- Upravit
@Lynette píše:
No u nás doma neexistovalo abych si vzala něco k jídlu bez dovolení rodičů. Vždy jsem se zeptala zda si můžu vzít pribiňáček a buď to bylo povoleno nebo zamítnuto. Kolikrát mi bylo řečeno abych si místo pribiňáčka vzala bílý jogurt nebo mrkev a rázem bylo po hladu.O snídani se nediskutovalo. Máma připravila snídani a tak se snídalo tečka žádný debaty o tom. Jaký má pitný režim a co pije?
Tak s tímto souhlasím.
A hlavně dítě by mělo mít nastavený režim-nyní je oběd, nyní pauza, tkaže žádné otvírání lednice a šmejdění. Nyní je svačina, nyní večeře. Nic mezi tím. Ptala bych se, co chce k svačině, co k večeři…ale přísně zakázala jíst mezi jídly. Musí pochopit, že jíst se má jak je čas, ne že do sebe budu tláskat páté přes deváté jak mě to napadne.To jí do budoucna přinese jen potíže.
Hlavně musí snídat-stačí maličkost, ale dodat energii. I kdyby to měla být buchta, křupíny, kakao-něco, co má ráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozmary píše:
Pribináčky tu mám kvůli malé, sní i normální jogurty, když si udělám mísu zeleniny zobe se mnou, chutná jí to, ale pořád má po tom hlad,měří asi metr dvacet.Se snídaněma je to špatný, je schopná něco pozřít tak hodinu a půl po probuzení, jinak blindí, takže ráno do sebe kopne čaj, piluli pirabene a maže do školy.
Snídaně by měla být max. hodinu po probuzení. Co jí ráno dát mléko nebo jogurt s mussli a ovocem nebo s cereáliemi, to jste zkoušeli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vaříš jí? Co?
Vařím každý den, hodně dělám husté polévky, bramboračka, porkovka, čočkovka, květákovka, sem tam i vývary ale ty moc nechtějí. Druhé jídlo jídelníček z minulého týdne, francouzké brambory, rajská s kolínky, bramborová kaše se smažákem, chlupaté knedlíky s cibulkou a pátek guláš s těstovinama.
- Citovat
- Upravit
@MUFICE píše:
Snídaně by měla být max. hodinu po probuzení. Co jí ráno dát mléko nebo jogurt s mussli a ovocem nebo s cereáliemi, to jste zkoušeli?
Zkoušela jsem snad všechno, jenže jak to do sebe cpe podtlakem, tak to během chvilky všechno vyzvrací ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky, potřebovala bych poradit nějaké málokalorické večeře, nebo třeba saláty pro dcerku, ráda bych i za jídelníček na celý den. Dceři je 7,je hodně energická, třikrát týdně chodí na basket, cvičí v sokole, chodí na skauta, jezdí na kolečkáčích na skejtu, miluje pohyb, na tom basketu se vážně pořádně nadře, přesto všechno jí začíná nebezpečně růst bříško a zadek, má 30kg což si myslím je na 7 let skoro dost. Vím že se stravuje dost mizerně, ráno do ní snídani nedostanu, jí až ve škole svačinu, kterou né pokaždé dojí, pak se doma naobědvá a už začíná šmejdit, šup pribináček, šup přesnídávka, pak rajčata a rohlík se salámem, pak vyráží na kroužky, jen příjde domů pokračuje, jogurt, tvaroháček a zase rohlík, snažím se jí brzdit, ale kolikrát to ani nepostřehnu jak rychle to do sebe nahází. Nechci jí trápit nějakou drastickou dietou, vím že po tý dřině má hlad, ale potřebuje to upravit, aby jedla zdravě, zeleninu a ovoce miluje, tak asi nebude problém, jen to vhodně upravit. Prosím jestli víte hoďte mi sem nějaký receptíky. Díky