Je opravdu nutný dokrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Je opravdu nutný dokrm?
Malá má tento týden 5 měsíců. Je plně kojená. Do cca 3M prospívala ukázkově, pak se to začalo horšit. Teď přibývá na váze minimálně. Zítra jdeme k doktorce a očekávám, že řekne, ať dokrmujeme UM. Přemýšlím, jestli je to nezbytný.
Počůraných plenek má dostatek, je veselá, spokojená, v noci spí od 21 hod. do 8:30 hod. s jednou až dvěma přestávkami na kojení. Dlouhodobě ji kojím 8-9× denně (přes den jí po 1,5 hodině).
Je docela blinkací, přes den ji převlíkám několikrát.
Od minulého týdne používáme Nutriton proti blinkání, ale efekt víceméně žádný.
Nedávno začala zvláštně špulit pusu při kojení, pěkně ji otevře, ale za chvíli rty semkne (vypadá to jakoby žužlala, ale přitom polyká mléko). I dudlík si dává do pusinky jaksi jinak (do boku a žmoulá ho všelijak).
Je možný, že by vypila málo mléka kvůli tomu špulení? (zoubky si myslím, že ji zrovna nerostou, rýmu nemá). Nechat si zkontrolovat techniku kojení?
A hlavně mám dát na doktorku a dokrmovat?
Nebo spíš by bylo vhodnější začít s příkrmy, když ji je už 5M? (váží 5,7 kg).
Co myslíte? Budu vděčná za radu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kojila bych dale, pokud alespon neco pribyva a jinak je mala ciperna a v pohde jako jindy, UM bych nepridavala.
To uz bych spise pomalu zacala uvazovat nad normalnimi prikrmy… kazda mama je jina a kazda ti asi poradi neco jineho.
Vem si ze vseho trosku a hlavne zapoj svuj rozum a cit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zoubky jí klidně můžou tlačit, na špatnou techniku kojení bych to neviděla - to by se projevilo už dříve..
Já bych dokrm nedávala, kojila bych dál a zkusila klidně kaši.. Beru to ale z mého pohledu - já kojím už skoro patnáct měsíců a prostě věřím tomu, že když dáš flašku s UM tak to může být jistá cesta ke konci kojení..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Větší děti už prostě tolik nepřibírají.
Majda přibrala od půl roka do roka kilo a něco.
Takže pokud přibývá, ale málo - a jinak vypadá všechno normálně - tak bych to neřešila.
A když už, tak bych spíš pomalu zařadila příkrmy, než UM - ale z té brambory s mrkví taky nijak zázračně nenabere.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky kojim a zkusila sem dát flašu s UM a malej nechtěl, takže u nás sou příkrmy, malej má 8020 a 67cm, kojim přes den po 1-1,5 a v noci po 1-2hodinách, nám doktorka řekla abych začla dávat příkrmy a kaši.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já právě taky chci kojit dál, proto o tom tolik přemýšlím.
Někde jsem četla, že příkrmy se doporučují až od 6 kg, a tolik malá nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditu1 píše:
Nebo spíš by bylo vhodnější začít s příkrmy, když ji je už 5M? (váží 5,7 kg).
Co myslíte?
Myslím, že jo.
V tomhle věku už mi osobně přijde vhodnější dát příkrm než dokrmovat UM. Taky jsem to tak udělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditu1 píše:
tak koj dál, víc pij kojo čaje na tvorbu mléka a zobej homeopatika a třeba to bude lepší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditu1 píše:
Jezis, mala mela 6 kg az okolo osmeho mesice… to bych ji teda dlouho trapila! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@drobececek píše:
Myslím, že jo.V tomhle věku už mi osobně přijde vhodnější dát příkrm než dokrmovat UM. Taky jsem to tak udělala.
Souhlasím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Až od 6 kg? To by mě tedy zajímalo proč. Ještě jsem se nikde nedočetla důvod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@drobececek píše:
Až od 6 kg? To by mě tedy zajímalo proč. Ještě jsem se nikde nedočetla důvod.
důvod nevím, bylo to uvedeno v brožurce, co jsme dostávaly v porodnici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malá krásně přibývala první 4 měsíce, pak už to bylo špatný. Začala jsem přikrmovat + kojení, dr. mi nikdy neřekla, že jí mám dávat UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, malá je ekzematik, to by neměl být důvod k odsunu příkrmů, že? (tak či tak k nim stejně jednou budeme muset dojít)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hm hm…Já s příkrmy začala právě proto, že syn měl ve 4 měsících jen 5,2 kg. Právě díky příkrmům se na těch 6 během měsíce hravě dostal. Nehledě na to, že je z něj od té doby až neuvěřitelně vysmáté miminko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit