Dítě nechce příkrm ze lžičky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dítě nehce příkrm ze lžičky
Ahoj všem, chtěla jsem se poradit jestli někdo nemáte stejnou zkušenost. Náš malý synek má přes 5 měsíců, Dr nám řekla, že od 5. měsíce máme začít s příkrmem. Tak jsme začali… ovšem, ale jenom bojovat… dáme lžičku do pusy a malýmu se začne navalovat a začne se dávit a všechno stejně vyplivne,,, poté začne plakat a už nic, to jsem ráda, že ho pak nakojím a i u toho mě pak dělá problém,,, ted po 14ti dnech už jsem to nevydržela, jelikož všude píšou, že už má sníst bůh ví kolik příkrmu, tak jsem mu to dala s flašky a všechno snědl a i s chutí,,, ale všude je psáno, že z lahve nééé… Ale co s tou lžičkou?? máte s tím někdo zkušenost??? Prosím poraďte nám! Já si nevím rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No s flaškou nevím, ale moje kojená se rozjedla až v roce a i tak to není žádná sláva.. Nabízet, nenutit ono to příjde samo
Teď jí bude patnáct měsíců a lezou jí stoličky a má rýmu, takže se zase jen skoro jen kojí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych nenutila, dej treba pauzu…pak to zase zkus z nova. To ze se ted „ma“ zacit s prikrmem driv, neznamena, ze ho za kazdou cenu nasiskujes jako husu. A uz vubec nekoukej na to, kolik toho ma snist, na zacatku je stejne dulezite kojeni. zatim je vse ve fazi zkouseni a zvykani si.
zkus i treba jinou lzicku, existuji takove gumove, mekke, ja je treba pouzivam na vitamin D (mame v tablete), nebo kapicky na prdiky. Syn to zvlada uz od narozeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 5m je úplně fuk, kolik toho sní, kdyžtak se došťouchne mlíkem. Flačku na příkrmy bych nezaváděla, maličké děti bývají mnohem snadněji přesvědčitelné k jídlu lžičkou než pak tvrdohlavé batole, které se naučí pořádně prskat, plivat, chňapat po lžičce atd
máte dostatečně malou lžičku? Já s druhým začínala s kaší někdy v 4,5m a měli jsme lžičku avent (je prťavá) a ještě dostával nejdřív na špičce lžičky jen trošinku. pokud mu z flačky chutnalo, tak bych dávala fakt jen po kapičkách, aby pochopil, že na lžičce je ta samá dobrota a aktivně se snažil ze lžičky jídlo rty sebrat. Cílem není nacpat dítěti lžičku do pusy a vyklopit, ale přimět dítě, aby z přistrčené lžičky jídlo samo snědlo.
Další možnost je uvařit kousek zeleniny do měkka a dát do ruky, ať si pižle, nkteré děti nejsou rády krmeny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, já vždycky nabídla chvilku lžičkou a pak jsem dala zbytek lahví, taky jsem četla, že se to nemá, ale teď jíme lžičkou úplně v pohodě
kdyby zelenina nechutnala, tak to nehrotím a začnu pozděj, ale jí to z lahve chutnalo, jen bylo brzo na lžičku. No a taky pomohla změna lžičky, měla jsem babylove a vyměnila jsem je za MAM, jsou ploché a malé, líp se jí to jedlo. no a taky se jí líp jí hustější příkrmy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lžičku malou máme, ale zkusíme ji změnit. Když jsem mu v měsíci dávala kapky na prdíky ze lžičky tak to hezky jedl, to trvalo měsíc a potom už prdíky neměl, takže se se lžičkou nesetkal… Tak to budeme zkoušet
a uvidíme,,, snad se to podaří…
Tak to taky zkusím nejdřív ze lžičky a jak začne být nesvůj a protivnej tak mu to dám z lahve, jelikož z lahve mi to vydudlal hned…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No první příkrmy byly hrůza. Ale vydržela jsem a zkoušela a zkoušela a dneska mám pocit, že si chce vyvrátit čelist, když papá:), ale láhev jsem nedala. Jen jednou, abych věděla jestli je to lžičkou nebo příkrmem. Jinak moje zkoušení trvalo celý měsíc než se to dostalo do fáze, kterou mohu označit za to že to opravdu snědl lžičkou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@makeinka ja davala lzickou od 5.mesice, prvni tyden snedl lzicku az tri, prskal to, zacla jsem dyni, pak mrkev a brambor, porad to prskal tak byla pauza tyden, zkusila jsem kupovane, reakce stejna, pak byly vanoce a byli jsme pryc, tak byl bez prikrmu a po vanocich zacal bastit, prvne par lzic a ted uz mi sni malou sklenicku. Takze nenutit, dat pauzu kdyztak a vydrzet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit