Tvaroh v 8,5 měsících?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
742
13.1.13 13:40

Tvaroh v 8,5 měsících?

Ahoj, byla jsem s dcerou na 8měsíční poradně, a doktorka mi řekla, že mám začít dávat tvaroh - bud třeba do jogurtu nebo do ovoce… Kvůli zvýšení mléčné dávky. Malá mi pije málo mléka - vlastně nepije, jí jen v pevnější konzistenci a ted měsíc má i jogurty. No, ze všech zdrojů samozřejmě vím, že do roka by se tvaroh dávat neměl… Zajímá mě váš názor, jestli byste tvaroh přidávaly nebo ne?
Případně ještě Nestlé a Hami dělají takové ty mléčné svačinky v kelímku, dáváte je dětem, případně odkdy? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32865
13.1.13 13:42

@Madel kelímky mi přijdou divné a sladké. Tvaroh obecně se dávt nemá, ale když dítko dělá problémy s mlíkem, tak bych trochu dala, s jogurtem, ovocem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31379
13.1.13 13:43

Nedávala bych, celkem všichni výživoví poradci (i v oboru pediatrie) se shodují na tom, že v tvarohu je příliš mnoho bílkovin a do 12 měsíců dítěte není vhodný, zbytečně to zatěžuje ledviny

ty svačinky od Nestlé a Hami bych klidně dávala (dávala jsem i před rokem), spíš příležitostně, je v tom cukr a těch jogurtových kultur v tom asi taky moc nežije, když se to nemusí skladovat v ledničce a trvanlivost to má rok-ale na cesty a k rychlé snídani jednou za týden-proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.1.13 13:50

Nedala bych. Spis bych pridala mlecnou kasi nebo bily jogurt, do ruoy kousek tvrdeho syra… Ty kelimky bych nedala ani starsimu diteti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.1.13 13:53

Ja bych dala, kdyz ti to rekla mudra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.1.13 13:54

@Madel no, podle novějších doporučení se s tvarohem má začínat kolem těch 8-9měsíců.. jestli bych dala? možná sem tam maličko, pokud nepije mléko. Jinak zkus třeba dát do ruky tvrdý sýr, u nás měl úspěch
Kelímky jsem malé nedávala, nějak k nim nemám důvěru. Ale sem tam určitě neublíží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
13.1.13 13:59

Nové výzkumy ukázaly že začínat se může i dřív. Je to na uvážení každého. Já bych rozhodně dala. Malé jsem dávala od 8m třeba lžičku do ovoce, nebo udělat pomazánku, těch varian je plno. Když se podíváš na různé jídelníčky pro děti tak tvaroh je tam doporučován od 8m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.1.13 14:01

A to vážně nenahrabete 500ml ml. výrobků za den? :think: Jogurt (pokud ho jí, tak ho dej klidně 2× denně), kaše, sýr, pudink (nouzovka, ale někde se to mlíko nabrat musí). Co třeba zakysaný mlíka? Nevyznám se v tom, nechutnají nám, ale není to prý totéž, co KM, pohledej složení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 14:03

Díky za názory holky, já byla přesvědčená, že tvaroh dávat nebudu, ale od té poradny jsem na vážkách. Malá mi jí 1× denně jogurt, 1× denně kaši ze 170ml vody, 1× denně nějak zahuštěné UM(„mléčná rýže“, „pudink“, UM s banánem a piškotem) ze 150 ml vody. To je asi fakt málo.
Ten kelímek jsem zkusila jen jogurtový a malý chutnal, ale chápu, že to není žádná výživová pecka. I když - když se dělá přesnídávka s tvarohem ve skle, asi to bude nějak upravené, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 14:04

Sýr do ruky asi ještě nezvládne, nemá ani jeden zub… Mlíka za den zvládnem ted s vypětím všech sil tak okolo 400ml :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.1.13 14:11

@Madel Jde o schopnost rozmelnit potravu dasnema, na poctu prednich zubu to nezavisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.1.13 14:15

Dávala jsem tvaroh v kombinaci s ovocem, bylo to od Babylove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.1.13 14:23

@Madel jste na hraně, kaše ze 170ml vody- tak tý kaše je pak víc (něco jako 180ml vody + prášek je 200ml mlíka), UM s banánem a piškotem ze 150vody-toho UM je pak 165ml. Takže to je těch 500plus mínus. Sýr třeba můžeš na jemno nastrouhat na chleba s máslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
13.1.13 14:25

Dala. Tak aby to odpovídajícím způsobem doplnilo mléčnou dávku. Tj. pokud má teď ekvivalent 300ml mléka, dáš 50g tvarohu, to odpovídá 200ml mléka. Ledviny nezatížíš, páč dítě má zas snížený příjem bílkovin z mléka.
@Háta_x tvrdý sýr obsahuje 30g bílkovin na 100g, navíc obsahuje sůl. tvaroh obsahuje podle druhu 15-25 g bílkovin na 100g. Proč kousek sýra ano, trochu tvarohu ne? :think: Co maso, to taky nedáváš? má stejný obsah bílkovin jako tvaroh. Červená čočka dokonce více.
Mléko obsahuje zhruba 3g bílkovin. Jestli dítě vypije o jedu lahev mléka méně, než většina dětí, tak 50g tvarohu do jogurtu je naprosto ekvivalentní náhrada včetně obsahu bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.1.13 14:30

Já bych to s tvarohem taky nepřeháněla..sice se prodávají skleničky ovoce-tvaroh i od půl roku, ale tam je ho fakt málo, to myslím, že 2 lžičky tvarohu váš problém nevyřeší, mlíko se dá taky schovat do vařených pokrmů, třeba nějaká polívka. květákový krém např-květák uvařit ve vodě, umixovat nebo propasírovat, a přidat několik lžic mlíka na zjemnění..nebo bramborovou kaši s UM, to by nešlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí