Tvaroh v 8,5 měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
13.1.13 17:39
@atominnka píše:
@Olion jasný, to chápu.. nechápu to, že dáš radši lipánka než tvaroh

Lipánek je přeci pro děti, ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
13.1.13 17:40

@Lama Lama Jo to sice je.. ale to složení :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
13.1.13 17:47

Jéé holky proč to tak řešíte?, 8o vždyt je to jen tvaroh.Jsou horší „sajrajty“ co mámy dětem dávají, například cukry, soli atd.. Zakladatelko tvaroh normálně dej, zajímám se hodně o nové studie a podobné rozbory potravin, a rozhodně to mimču neublíží. Jinak já dávám plnotučný, všechno se má dávat plnotučné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.1.13 17:52

Jogurty se davaji ty kolem 3,5% tuku. Tvaroh jsem nikdy nezkoumala, pred 1,5rokem jsem ho nedavala, ale treba ti tohle voditko pomuze.

@Madel píše:
Zeptám se ještě jednou, vy co byste do tvarohu v 8M šly, daly byste plnotučný, nebo jiný?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.1.13 18:02
@Háta_x píše:
Jogurty se davaji ty kolem 3,5% tuku. Tvaroh jsem nikdy nezkoumala, pred 1,5rokem jsem ho nedavala, ale treba ti tohle voditko pomuze.

když tvaroh uváděj tuk v sušině, takže tam se podle tohodle orientovat nedá. Ty hodnoty se jsou v desítkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.1.13 18:26

@Lama Lama Jakej je problem to spocitat, pokud neni vyzivova tabulka na obalu? Coz casto je, tak neni pocitani treba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.1.13 18:32
@Háta_x píše:
@Lama Lama Jakej je problem to spocitat, pokud neni vyzivova tabulka na obalu? Coz casto je, tak neni pocitani treba.

jo, to máš pravdu. doma mám nějakým omylem nízkotučný, ten má 0,1% tuku; plnotučný 8,6%. to je asi moc. takže bych brala v tomdle případě polotučný.
Jen si nejsem jistá, jestli jako u mlíka to má každý výrobce dané normou nebo si to můžou označit jak se jim zlíbí.
mě fakt zarazila ta smetana. [:smajlikkouticihlavou:]. do dnešního dne jsem žila v domění, že plnotučný tvaroh je z plnotučného mlíka. polotučný z polotučného. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.1.13 20:45

Nam Dr odporucila tvaroh a kysanu smetanu od 8. mesiaca bez ohladu na to, ci pije dostatok mlieka, alebo nie.
Samozrejme primerane, teda fakt trochu primiesat napriklad do ovocia. Ja vacsinou robim ovocie+lyzicu tvarohu+trochu detskych susienok a mala to ma fakt rada.
Mame povolene, teda doporucene uz aj syry, ale tam sa trochu ja bojim tej soli…a hlavne som sa docitala, ze najlepsi je eidam, no a uprimne, kde zohnat kvalitny eidam?
Takze za mna radsej tvaroh a smetanu, tam aspon vieme co je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.1.13 20:56

@Bubinna88 já vím, že nejaká mlékárna vyrábí eidam pro děti, a píšou tam, že má snížený obsah soli, a je vhodný pro děti od jednoho rohu..a je fakt dobrej, je tam jen mléko a sůl ve slkožení, žádný barvivo. občas ho kupujeme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
13.1.13 21:03

@slavuska1 Ano, to viem, ja by som zo zaciatku asi urcite brala bio syr, ale mala ma necelych 9 mesiacov, takze sa snazim soli vynut ako to len ide. ale pomaly zacneme. a znama teda dava malemu uz aj lucinu, co myslim je tiez dobra alternativa mliecnych vyrobkov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 22:52

@Altair Jo, to mám, to auto s mlíkem k nám jezdí ve středu. To je dobrej nápad. Zkusím tvaroh koupit tam.

Jinak holky děkuju za názory. Asi to fakt zkusim. Dám do ovoce lžičku a uvidím, jestli se to ujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
22.1.13 09:21

Tak jsem ten tvaroh zkusila 2× a pokaždý mi malá zvracela obloukem (nevim jistě jestli je to náhoda, mám blindící dítě, ale asi to bude po tvarohu), takže to vyřešila sama, s tvarohem na nějakou dobu končíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32920
22.1.13 09:53

@Madel tak se to vyřešilo samo.
u nás neprošla zakysaná smetana. takže jsme jen na jogurtech bílých, jinak nic jiného od mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
22.1.13 10:58

@Bubinna88 jj lučina je taky dobrá. Pak se může dávat ještě žervé, a cottage

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
22.1.13 17:53

@andelka83 a tu zakysanou smetanu dáváš odkdy? A samotnou jako třeba jogurt, nebo přímícháváš do ovoce trochu?

@slavuska1 my ještě moc nezvládámew chleba, takže lučinu má jen občas a hodně málo, zvládne fakt tak 2-3 kostičky chleba namazaný. Předpokládám, že cottage asi taky dětem na chleba… Já ho jim samotný, ale mimču nevim… Jak ho dáváš ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí