Pití u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1265
12.1.13 09:56

pití u miminka

Malá je krmená UM a velice jsem se podivila, když mi lékařka sdělila, že do 4 měsíců jí vůbec nemusím doplnovat žádné tekutiny. Myslela jsem si, že při umělém mléku je to naopak přímo nutnost. Dáváte dětem napít? Přemýšlela jsem, že bych jí dávala pít stejně…ale nevím co a kolik by měla vypít. Jsou jí 2,5 měsíce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.1.13 09:58

Já teda malý žádný jiný pití nedávám, podle mě to je zbytečný. Možná kdyby bylo léto(vedra) nebo teplota tak bych čajík dávala, ale takhle ne.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
12.1.13 09:59

No nevím, ale vzhledem k tomu, že UM se připravuje z vody, bych souhlasila s doktorkou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
12.1.13 10:16

Občas se snažím dát čaj, ale bojkotuje to, takže ne. Zkoušela jsem dávat heřmánkový, když měl problém se stolicí a teď jako zapíjení příkrmu.

• Citovat
  • Upravit
7512
12.1.13 10:23

Tak naše doktorka mě naopak chválila, že malej mimo UM taky trochu pije. Ono to neznamená, že má vypít litr vody denně, do 4 měsíců stačilo tak 150ml, od příkrmů pije podstatně víc. A když nic jinýho, tak zná flašku s vodou od narození a pak jsem v létě aspoň nemusela řešit, že pití odmítá, protože ho nezná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
12.1.13 10:32

Stejně je vše hrozně diskutabilní - zrovna jsem si psala s UK kamarádkou a tam se prý dětem vůůůůbec čaje nebo voda do 6m nedávají :).

• Citovat
  • Upravit
522
12.1.13 10:41

Já jsem dceři připravovala fenyklový čaj na prdíky a za den ho vypila tak 50ml, a je pravda že od půl roku kdy jsme najeli na příkrmy neměla problém s tekutinami a dnes mi pije neslazený čaj i vodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
12.1.13 10:48

...

@Naima píše:
Stejně je vše hrozně diskutabilní - zrovna jsem si psala s UK kamarádkou a tam se prý dětem vůůůůbec čaje nebo voda do 6m nedávají :).

No vidíš to…a mě bylo řečeno, že od 4.měsíce už jí pití dávat musím. :-D Každá doktorka má asi jiný názor. Jinou zkušenost…občas si říkám, že není nad starý dobrý mateřská instinkt. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.1.13 11:22

@Sfaticata Protože pokud je na UM, tak od 4. měsíce nasazuješ příkrmy - tudíž je potřeba tekutin vyšší, aby se pak mimčo vykakalo atd. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
938
12.1.13 11:22

S jinýma těkutinama kromě mléka se začíná až s prvníma příkrmama :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
12.1.13 11:29

@Sfaticata Ahoj, tak já jsme zastánce nedávat čaje do zavedení příkrmů, tzn. 5-6.měsíc 8) Malý je od 6.týdne na UM a už 2× jsme byli bohužel v nemocnici, kde nás některé sestry nustili do čaje - podotýkám, že to byl černý čaj slazený obyč cukrem - a to jsem kategoricky odmítala 8o Prý kvůli doplnění tekutin…no, to mu raději dám čistou koj. vodu. Ale tenhle typ čaje nedávám ani svému 3letému synovi, tak ho určitě nedám 3měsíčnímu :roll: A pokud miminko pije UM bez problému, nestrádá, tak dle mého názoru není důvod dávat ještě čaje - kromě letních veder nebo v případě dehydratace :think:
A ano, máma by se měla zařídit po svém, a ne se nechat tlačit do nějakých novinek - před 3lety se zastával názor, že nekojené dítě má mít příkrmy od 5.měsíce, nyní je to už posunuté na 4.měsíc…mně to přijde dost brzy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vandy16
25.2.13 12:27

Ahojky, asi to nebude úplně k tématu, ale nemáte některá zkušenost co dělat, když dítě odmítá umělé mléko??? Mám téměř osmiměsíčního syna, stále kojím, na oběd dostává příkrmy, papá přesnidávky, ale nechce pít ani čaj a ani umělé mléko, které jsem chtěla hlavně na večer, protože takhle se budí i třikrát za noc aby se přisál k prsu. Večer dávám i kašičky, ale to je jak kdy…kojím i 8× denně. Z těch umělých mlék jsem vyzkoušela téměř všechny a vůbec mu to nechutná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko