Tvaroh v 8,5 měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7576
13.1.13 14:32

@Lama Lama Nedavam, maso jsem dala teprve 2×, ma 9mesicu. Nedavam ani syr, ani tvaroh. Syr se doporucuje jako krajni reseni a lepsi, nez tvaroh, je ohledne „stavu“ bilkovin, tvaroh je „syrova“ bilkovina. Stejne tak maso je opracovana bilkovina, tez cervena cocka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.1.13 14:34

@Lama Lama třeba je to myšlený tak, že tvrdý sýr ano, protože toho nikdy nedáš moc, dáš jen malý špalíček do ruky. Kdežto když se řekne Jako příkrm dám tvaroh, je tím myšlena dávka cca 150-200g, takže tam pak rozdíl je a to je podle mě podstata toho, že s tvarohem opatrně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.1.13 14:35
@slavuska1 píše:
Já bych to s tvarohem taky nepřeháněla..sice se prodávají skleničky ovoce-tvaroh i od půl roku, ale tam je ho fakt málo, to myslím, že 2 lžičky tvarohu váš problém nevyřeší, mlíko se dá taky schovat do vařených pokrmů, třeba nějaká polívka. květákový krém např-květák uvařit ve vodě, umixovat nebo propasírovat, a přidat několik lžic mlíka na zjemnění..nebo bramborovou kaši s UM, to by nešlo?

jestliže to nevyřeší 2 lžičky tvarohu, nespací to ani 50ml mléka v brkaši nebo polévce. jestliže 50g tvarohu je ekvivalent 200ml mléka, tak to vyjde nastejno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
13.1.13 14:35

Tak nedávala bych každý den, ale sem tam klidně ano. Když jsem byla na s malým na 10M prohlídce, tak Dr. mi řekl, že tvaroh už můžu taky dávat - taky jsem se divila. je fakt, že nedávám plnou dávku tvarohu, ale dávám třeba Matyldu (je to jogurt s tvarohem) a k tomu ještě přidám lžíci bílé Holandie, takže to má spíš jogurt s trochou tvarohu. Toto má cca 2× týdně, jinak jen jogurt s ovocem, přesnídávkou a te´d už i sem tam Holandii ochucenou, jen tu ochucující složku dávám tak třetinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.1.13 14:38
@Lama Lama píše:
jestliže to nevyřeší 2 lžičky tvarohu, nespací to ani 50ml mléka v brkaši nebo polévce. jestliže 50g tvarohu je ekvivalent 200ml mléka, tak to vyjde nastejno

no úplně to nevyřeší, ale UM do stravy kojence bezpochyby patří, tvaroh už méně. Jako neříkám nedávat vůbec, ale dávat ho každý den, aby měla dost mléka, mi přijde nevhodný. max těch 50g 1-2krát týdně, víc bych nedávala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 14:39

A jaký tvaroh byste daly? Plnotučný? Jogurty dávám živé, většinou Olmu Bio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 14:45

@zuzouš No já to počítám jinak, jen vyloženě kolik je ml vody, ani nevim proč :-)

@slavuska1 To už jsem zkoušela, květák u malé není uplně oblíbený, br. kaše samotná taky moc ne, občas samozřejmě pžidám UM i do oběda, někdy trochu i do ovoce k svačině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.1.13 14:46
@zuzouš píše:
@Lama Lama třeba je to myšlený tak, že tvrdý sýr ano, protože toho nikdy nedáš moc, dáš jen malý špalíček do ruky. Kdežto když se řekne Jako příkrm dám tvaroh, je tím myšlena dávka cca 150-200g, takže tam pak rozdíl je a to je podle mě podstata toho, že s tvarohem opatrně :think:

hned v úvodním příspěvku je tvaroh do jogurtu nebo do ovoce.
Vzhledem k tomu, že to není obráceně, tady ovoce nebo jogurt do tvarohu se dá předpokládat, že je toho tvarohu míň, než základu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 14:47

@jowana já zatím ochucený jogurt nedávám. Máme to nastavený tak, že jogurt se teda snídá místo lahve s UM. Ovoce dávám odpo. Přijde mi zase divný, aby měla třeba 3× denně ovoce. Aby si nemyslela že všechny jídla kromě oběda jsou sladký. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.1.13 14:52
@Háta_x píše:
@Lama Lama Nedavam, maso jsem dala teprve 2×, ma 9mesicu. Nedavam ani syr, ani tvaroh. Syr se doporucuje jako krajni reseni a lepsi, nez tvaroh, je ohledne „stavu“ bilkovin, tvaroh je „syrova“ bilkovina. Stejne tak maso je opracovana bilkovina, tez cervena cocka.

V jaké smyslu je v tvarohu víc opracovaná bílkovina než v jogurtu? ( u masa a čočky jsem pochopila var)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.1.13 14:56
@slavuska1 píše:
no úplně to nevyřeší, ale UM do stravy kojence bezpochyby patří, tvaroh už méně. Jako neříkám nedávat vůbec, ale dávat ho každý den, aby měla dost mléka, mi přijde nevhodný. max těch 50g 1-2krát týdně, víc bych nedávala. :nevim:

no kromě toho množství bílkovin (kterého má v tomto konkrétním případě dítě méně díky tom, že přijímá méně mléka) jsem stále nedostala odpověď v čem je horší tvaroh než jogurt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
13.1.13 14:56
@Lama Lama píše:
hned v úvodním příspěvku je tvaroh do jogurtu nebo do ovoce.
Vzhledem k tomu, že to není obráceně, tady ovoce nebo jogurt do tvarohu se dá předpokládat, že je toho tvarohu míň, než základu.

Ano, myslela jsem tak lžičku - lžíci do 200ml ovocné svačiny, nebo do cca 150g jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
13.1.13 15:05

Já dávám dceři do 5 měsíců třeba tvaroháčka, lipákna, jogurty včeho druhu. Přímo tvaroh z kelímlu bych asi nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
13.1.13 15:50

@Lama Lama
Otazce nerozumim.

@Olion
Delas si, doufam, legraci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
13.1.13 15:58
@Háta_x píše:
@Lama Lama
Otazce nerozumim.@Olion
Delas si, doufam, legraci :think:

jaký je rozdíl mezi bílkovinou v tvarohu (ten nedoporučuješ) a v jogurtu ( který doporučuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí