Od kdy uzeného lososa?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Od kdy uzeného lososa?
Od kdy byste daly dětem uzeného lososa? Konkrétně: mám doma zbytek uvařené rýže a jako jediné maso uzeného lososa, tak přemýšlím, že bych malé (1,5 roku) udělala rizoto, byl by tedy tepelně upravený, ale nevím, jestli to není moc slané a jestli tam ještě něco jiného nevadí… Co myslíte?:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Některý uz. losos je hodně slaný některý míň, taky jsem ho dala malé (13m) na vánoce do polévky, losos nebyl přesolený, a moc jí to chutnalo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem lososa nejedla, tak nevím není to moc slané?
Nevím právě jak to chutná, že ryby nejím ![]()
Moje dcera 16měs. má ráda moje těhotenské jídlo suchou uvařenou rýži, nastrouhaný eidam a na kousky nakrájené rajče, to zamíchám, teď bych se toho ujedla
a vlastně obě moje dcery taky ani maso jim tam nechybí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych asi kousek dala. Je už velká. Zase jiná chuť. Když to bude výjimečně.. ostatní bych asi osolila míň nebo vůbec, použít bylinky, zeleninu.. ty si poradíš:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli je kvalitni (ja kupuju z danska na kila u nas je to zrave) tak klidne dej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ok, díky, zkusím to:) jinak jídlo nesolím vůbec, ani pro sebe, natož pro malou, myslím, že soli je už tak dost v pečivu, sýru a tak… tak snad ji to bude chutnat tolik jako obyčejný pečený losos:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to teda nedala, uzený losos je velmi slaný. V 1,5 jěšte tu sůl rozhodně nepotřebují.. ale tak je to na tobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uzeného lososa ještě nejedla ani moje pětiletá dcera - v půldruhém roce bych z té rýže radši uvařila kaši než do toho strkat tohle.
Ryby jsou skvělá věc, ale konkrétně v téhle úpravě je to jen o soli.
Bála bych se, že mi pak normální ryby a méně slaná jídla nebude chtít jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlasim uspech! dala jsem jen kousek, nasekany hodne nadrobno a mala se cpala jako by tyden nejedla
jasne ze to neni jidlo na kazdy den, ale jednou za mesic se snad tolik nestane…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BohunkaP kase mi uz davno neji:/ souhlasim, ze se soli se ma zachazet opatrne, ale v tomhle mam opravdu ciste svedomi, protoze samotne jidlo nesolim vubec, spoleham, ze staci sul obcas ze syra, nebo z te ctvrtky rohliku, co za den sni… takze myslim, ze ten kousek lososa ji spis dodal tu trochu soli co na den potrebuje… ale ryby ji jinak hrozne chutnaji, to mi spis nesni kure nez rybu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sookie píše:
Tak hlasim uspech! dala jsem jen kousek, nasekany hodne nadrobno a mala se cpala jako by tyden nejedlajasne ze to neni jidlo na kazdy den, ale jednou za mesic se snad tolik nestane…
Tak to je jasný že ji to chutnalo když je to slané a má to nějakou chut
Já bych ho tedy nedala, nejen že je to slané a navíc ještě vyuzené, tu sůl bych ještě přehlídla ale to uzené
Ale samozřejmě je to tvoje věc co dáváš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sookie ahoj, jak jsi psala že malá ti sní raději rybu než kuře, tak to máme úplně na stejno, malá si dá raději tresku než kuřecí prso. Ale jak tady píší holky že uz. losos je moc solený, tak spíš jak který. Toho uz. lososa co jsem měla doma byl solený minimálně, takže těch pár gramů lososa se v celkovém objemu porce ztratí a přiměřeně ochutí.
Myslím si že je lepší trochu lososa, než např. sladké, ryba je alespoň pro dítě přínosem a změnou chutí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamči, a mě zajímalo, jestli vaše dvoulete děti už ochutnali sushi a jestli moc neškodí syrový losos
Malý má sushi moc rád, má rád rýži, tak mě to ani nepřekvapuje, jen tu řasu mi vždy dá. A naposled když jsme spolu připravovali sushi doma, strašně mu chutnal ten syrový losos, myslela jsem, že ochutná a bude mu to stačit, ale pořád se dožadoval a moc mu šmakoval. Nikdy jsem se nedočetla, zda může. Díky za názory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda dvouletému syrového lososa zatím nedávám. Když dělám sushi, tak dostane na okusování akorát kousky s avokádem, omeletkou nebo podobné. Ale taky nevím, kdy se může syrové dávat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit