Je opravdu nutný dokrm?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jsem ráda, že píšete, že kojit dál+příkrm. Budu si za tím o to víc stát. Doktorka nám o UM už říká nějakou dobu, ale vždycky jsme zkusili něco jiného a minule už mi hlásila právě UM, ale pak vymyslela ještě ten Nutriton.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@drobececek píše:
Hm hm…Já s příkrmy začala právě proto, že syn měl ve 4 měsících jen 5,2 kg. Právě díky příkrmům se na těch 6 během měsíce hravě dostal. Nehledě na to, že je z něj od té doby až neuvěřitelně vysmáté miminko.
@drobececek to mě hodně povzbudilo
třeba bude ještě spokojenější, už se těším
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam 6 mesicni holcicku a jsme v pohode…
rid se svym citem, kazdopadne ja osobne bych s dokrmem pockala… jeste ten mesic… pokud bude vylozene hubenourka, tak bych zvazila, v opacnem pripade jestli je vesela a nerve hlady (nejak neprirozene) - neresila bych… maximalne na noc bych tu kasi - aby ses ty i ditko vyspalo…
vcera jsme poprve dala prikrm (mrkvi)¨a dneska poprve dam vecer kasi na noc.. taky se budi velice casto, asi ji uz mleko nestaci… ale mame uz pres 6 mesicu, tak pomalu zaciname ![]()
jinak mala ji pres den co 2 hodiny, ale je spokojena ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditu1 píše:
Holky, malá je ekzematik, to by neměl být důvod k odsunu příkrmů, že? (tak či tak k nim stejně jednou budeme muset dojít)
Spíš naopak. Nám doktor (alergolog) doporučil příkrmy od 4 měsíců s tím, že hodně hlídat, ale prý je v dané době imunologické okno.
Příkrmy od 6 kg se doporučují kvůli tomu, že v dané době děti mohou pít víc jak litr UM/MM, což prý může nadměrně zatěžovat ledviny a nemusí to tak „velkým“ dětem stačit. Tak mi to bylo vysvětleno, když jsem se ptala.
Být tebou, tak se zítra poradím s doktorkou a udělej si to podle svého. Mám zkušenost, že doktorky nemají patent na rozum. Věř tomu, že to, jak to budeš dělat, by hodně doktorů odsouhlasilo. Hlavně se řiď potřebami mimča.
Osobně bych klidně dala příkrmy. Pokud se ti do UM nechce. Pokud se UM bojíš, tak nedávej, ale neboj, opravdu nemusí znamenat konec kojení. Kojila jsem rok a syn měl na radu doktorky UM láhví prvně ve 3 týdnech (bylo to zbytečné, přibýval dobře, od té doby doktorům ohledně výživy moc nevěřím).
- Citovat
- Upravit
Najela bych na příkrm až když by mimčo mělo prokazatelně po kojení hlad. A asi bych pak už začla s příkrmy a dokojovala. S váhou neporadím, náš otylec měl coby měsíční mimčo 5kg, takže mě těch 5,7kg u 5měsíčního mimča přijde málo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditu1
kazdopadne jak psaly holky.. bude-li nezbytne, zacni spis prikrm+kojeni… nez UM… (prikrmy je mozno od 4 mesicu)… a mudr. to taky tak rekni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje dítě v roce vážila 7,8 kilo a vypadala zdravě. Plně jsem jí kojila do konce 6 měsíce. POkud jí nechceš zažít přikrmovovat a malá přibírá, neřešila bych to a dál kojila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stasnam malá přibírá, ale nedostatečně, proto to musím nějak řešit. Sice je spokojená, ale co když by mohla být, jak už tu bylo zmíněno, „vysmáté miminko“ - do něho má přece jen daleko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jo, začni s příkrmem, nebo kup kaši od hami a zkus jí jednou denně dávat. S příkrmem nic nezkazíš, horší je mateřské mléko vyměnit za umělí. Držím palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ditu1 píše:
@drobececek to mě hodně povzbudilotřeba bude ještě spokojenější, už se těším
No snad. Uvidíš. ![]()
Ještě k tomu blinkání…pokud je tvoje dcerka „poblion“, UM by to teoreticky mohlo ještě zhoršit (třeba Sunar - hrozně pění), zatímco příkrm/kaše to blinkání naopak může trochu upravit nebo časem dokonce úplně vymýtit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit