Kousky - sní méně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kousky - sní méne
Ahoj. Potřebovala bych radu nebo možná spíš ujistit, že je to normální. Nedávvno jsem začala klukovi (9,5 měsíců) dávat k obědu kousky. Vařím mu třeba polévku a dám do ní malé nudle, maso na kousíčky a zeleninu jen tak lehce pomačkám. Sní to víceméně v pohodě, ale 1× - 2× ho nadáví. Musí se naučit, to vím. Křupku, rohlík, piškot sní v pohodě. Nad čìm přemýšlí je, že mixovaného sní 180-200g, ale polud jsou tam kousky tak jen 100,pokud sní 150g tak slavím. Přitom nevypadá, že by měl hlad, vydrží v pohodě do dalšího jídla. Je to v pohodě? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak mixuj dál…Mě to malá dělala také, v roce, když měla více zubů a žvýkala, se naučila jíst vše s přehledem. Taky bych se dávila a byla unavená z jídla, kdybych neměla zuby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tak to bych taky potřebovala radu. Šimonek má 16 měsíců a třeba namazaný chleba doteď jedl v pohodě nakrájený na kostičky, nebo i když si ukusoval. Asi před měsícem začal s tím, že některé sousto vyplivne s výrazem, jako by tam bylo nevímco. Stejně tak kousky mandarinky - jednou jí, jednou ne, ačkoliv je ze stejné várky. A obsah pusy vyplive opravdu důkladně a ještě si pak čistí rukou jazyk
Takže mě občas pěkně svědí ruka… A masozeleninu to samé, kousky brambor nevadí, ale kousky masa (fakt malé) nebo i těstovin prostě nejí. Jakmile narazí na první takové sousto, které mu vadí, tak i kdyby měl kdovíjaký hlad, tak je s jezením konec. A straaašně mě to vytáčí!
Těšila jsem se, jak mu budu postupně dávat to, co jíme my, ale zatím to nehrozí. Leda v mixéru…
Ještě dodatek, zubů má už asi 14, piškot umí zpracovat dokonale, rád taky ukusuje z celého oloupaného jabka, ale obědy jsou katastrofa…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda Mixovat dál určitě můžu.
S tím mixovaným je to tak, tak těch 100 - 150 g sní sám, ten zbytek do něj nacpu přes zavřenou pusu a s troškou vztekání. To u kousků nemůžu, to by se udusil. S tím nucením do jídka jsem začala, když za dva měsíce přibral 500 g mezi 6.-8. A doktorce se to nelíbilo, teď mezi 8. - 9. přibral taky 500g a zatím to vypadá, že přibírá dál. Jak moc zjistím na poradně za týden. V osmi měsících měl 7, 2 kg, v devíti 7,7 a teď na domácí váze má 8,2kg.Tak spíš uvažuji jestli ho nemám nechat jíst ty kousky, v množství jakê on chce.
A přestat to do něj cpát skoro násilím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka_mac Já myslím, že nestrádá…Váha se mi zdá naprosto v pořádku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit