Kolik příkrmů místo jednoho

11117
14.1.13 21:02

Kolik prikrmu misto jednoho piti

Ja vim, ze je to asi individualni, ale kolik prikrmu podle vas je treba, aby to nahrodilo mimcu uplne jedno piti mleka? Maly je na UM a vypije 160-190 ml (ciste podle nalady). Ma necelych 5 mesicu, s prikrmy jsme minuly tyden zacali, tak mu zatim davam po pul sklenicky tech malych porci, to znamena cca 60-70ml prikrmu. A pak po hodine se dorazi mlikem.
Kdyz dam celou sklenicku 125ml staci to misto jednoho piti? Mu totiz hodne chutna a mam pocit, ze si sam nerekne dost :nevim:
Jake jsou vase zkusenosti?
PS: zaciname, takze jde o karotku, dyni, brambor atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9868
14.1.13 21:08

No ja jsem je „dorazela“ mlikem hned, ne az za hodinu…
a jestli nema " zaklopku" tak musis podle selskyho rozumu, predstav si, jak velky ma asi zaludek a kolik mu do nej cpes. abys mu ho moc nevytahla, a nestal se. z nej otesanek :mrgreen:
ja to mliko davala jen pokud jsem jim zeleninu davala po par lzickach, ale kdyz uz snedli celou malou sklenicku, tak pili po tom cajik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.1.13 21:09

Malá byla žravá. Prvně snědla půl skleničky a zapila to mlékem. Druhý den snědla celou a mléko už nechtěla. Od té doby měla už jen příkrm bez mléka. Snědla většinou celou porci, já to nikdy nevážila odhadem to bylo jak jedna sklenička. pokud už nechtěla( výjimečně) tak přestala otevírat pusu, pokud chtěla ještě, tak se vrhala po lžičce.

• Citovat
  • Upravit
13837
14.1.13 21:14

Malá se dorazila mlíkem hned, jako náhražku kojení jsem to brala tehdy, když snědla celou porci, tedy celou skleničku (těch 125g).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.1.13 21:16

Dcera byla zrava uz od zacatku prikrmovani, mleko jsem ji davala jen ze zacatku, kdy snedla jen par lzicek.
Kdyz snedla celou malou sklenicku uz jsem mleko nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.1.13 21:21

Diky za zkusenosti. Ja jsem si taky rikala, ze tech 125ml je asi dostacujici jako jedna plna porce. Jenom jsem uvazovala, jestli mu to zaplni brisko, kdyz je zvykly do sebe nekdy vlit skoro 200ml. Je mi jasne, ze ten prikrm je hutnejsi a sytejsi. Ale tak jako pocitove „objemove“ :), jestli mu to bude stacit.
No vsak uvidim, kdyz bude mit hlad, tak o sobe urcite da vedet :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.1.13 21:38
@Ali-Ali píše:
Diky za zkusenosti. Ja jsem si taky rikala, ze tech 125ml je asi dostacujici jako jedna plna porce. Jenom jsem uvazovala, jestli mu to zaplni brisko, kdyz je zvykly do sebe nekdy vlit skoro 200ml. Je mi jasne, ze ten prikrm je hutnejsi a sytejsi. Ale tak jako pocitove „objemove“ :), jestli mu to bude stacit.
No vsak uvidim, kdyz bude mit hlad, tak o sobe urcite da vedet :P

tak mu pak dej napit caje nebo vody, ne? ;) hlavne ho neprecpavej. ta mala sklenicka mu musi stacit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.1.13 21:59

Jak snědla malá celou skleničku 125 ml v cca 5 měsících, mléko už nedostala, jen vodu na zapití. A nikdy si nestěžovala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.1.13 22:03

@Kicki
jo, asi ho v pripade potreby zkusim dorazit vodou.
Je to jenom na nem, jestli ji bude chtit nebo je treba, aby neco vypil? Uvazuju, jestli ty prikrmy pokryjou potrebu tekutin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
14.1.13 22:18
@Ali-Ali píše:
@Kicki
jo, asi ho v pripade potreby zkusim dorazit vodou.
Je to jenom na nem, jestli ji bude chtit nebo je treba, aby neco vypil? Uvazuju, jestli ty prikrmy pokryjou potrebu tekutin?

no ja prikrm vzdy brala jako jidlo a ne piti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.1.13 22:19

Čerpám vždycky info z poradny na porodnice.cz, mám pocit, že kolem 5. měsíce by mimčo mělo vypít cca 500 ml mléka (příp. kaše), aby byla dostatečná mléčná dávka, a tekutin celkem 120 ml/kg/den, počítá se i ta v kaši a v příkrmech.
Když jsem zavedla příkrmy, tak jsem automaticky začala nabízet k pití i vodu v hrníčku, malá si vzala sama, kolik chtěla. Že prý po příkrmech je větší žízeň :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.1.13 22:21

@obrazek
no, ja jsem si prave tady v nekolika diskuzich precetla, ze jsou deti, co si nevzaly vodu ani caj az nekdy do 7-8 mesicu. a evidentne byly v pohode. tak jsem uvazovala, jestli tu vodu nutne musi mit.
prece jenom toho mlika ma behem dne dost a ten prikrm taky vodu obsahuje.
no nabidnu a uvidim, kolik toho a jestli vubec vypije. pres koleno to lamat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.1.13 22:23

@Kicki
diky za info, to je pro orientaci fajn vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
232
14.1.13 22:24

@Ali-Ali Tady mi holky vždycky poradily používat selský rozum, takže tím asi nic nezkazíš :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.1.13 22:26

@Kicki
ale jo, rozum zkousim zapojovat :D ale obcas clovek zacne uvazovat uplne nad vsim a vsechno resit. i kdyz se to snazim neprehanet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí