Pití ročního mimča

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
320
14.1.13 14:09

Pití ročního mimča

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik tak má vypít tekutin roční mimčo? Protože jakmile jí dam čistou vodu nebo neslazenej čaj, vypije tak 50ml. Ale jakmile je to sladký tak třeba 300ml. Tak co je potom lepší, jestli nesladký ale málo nebo sladký, ale dost. Popřípadě co dáváte dětem vy? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
14.1.13 14:17

Dcera v roce moc nepila, tak 10-20ml, 50ml byl úspěch. Zkoušela jsem vše, nechtěla nic. Měla tedy ještě 2 kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.1.13 14:17

Když jsem se na to ptala doktorky, tak říkala, že by dítě mělo vypít cca 100 ml na kilo své váhy a den. Do toho množství se pořád ještě počítá UM/MM.
Syn teď pije 500 ml UM + 300 - 800 ml jiných tekutin.
Nejvíc mu chutnají ředěné šťávy. Nebo voda z jablek, když mu vařím výživu.
Už pije i vodu, baví ho pít z flašky od „Jupíka“ - koupila jsem mu tak kojovodu, tak ji vypil celou a teď pije v pohodě.
Jinak zkus ředit šťávu víc a víc, to na něj fungovalo, až jsme se dostali k vodě.
Osobně si myslím, že je lepší dávat sladké pití, než aby dítě nepilo skoro vůbec a to jsem jinak proti sladkému dost zaujatá… ;)

• Citovat
  • Upravit
155
14.1.13 14:22

No tak určitě je lepší dávat sladké pití, než aby dítě nepilo. Buď ředěné štávy nebo zkus i čaj s medem. Zezačátku s tím medem opatrně, kdyby mělo reagovat. mně ani jedno dítko nepije a nikdy nepilo čistou vodu, ale nic si z toho nedělám, já taky nejsem jen na vodě. U nás frčí v zimě hodně právě čaj s medem a citronem, v létě normální šťáva (sirupy. Jupí, Yo a taky Lidl). Děti mam 4,5 a 1,5, v pití už mezi nimi nedělám rozdíly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
14.1.13 14:28

Naše maličká, dlouho plně kojená a i s příkrmy dost často kojená, se naučila pořádně pít až tak v roce (s pítka z brčkem), do té doby pila téměř jen ode mne MM, nic prostě nechtěla, obzvlášť pokud to nebylo aspoň malinko sladčí :cert: :mrgreen:
Takže pije buď čistou vodu, nebo dětské bylinné čaje, či ovocné dětské čaje hlavně od Alnatury a slazené trochou agávového sirupu (je zdravější jak med, takže se jím nebojím trošku přislazovat), vypije tak max. 500ml a plus ještě ode mně MM. Vypadá spokojeně, tak to dál neřeším :palec: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
14.1.13 14:38

Mam totiž doma ty granulovaný čaje, vím že je to samý cukr, ale malý to chutná. Jenže se mi nechce jí to moc dávat. Takže vyzkoušim asi nějakou tu šťávu. Yo je asi nejlepší že? Vypije ještě 400ml kojeneckýho mléka, ale ty ostatní tekutiny když nejsou slazený nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
14.1.13 14:40

Hellísek: kde seženu ten agávový sirup? A to přislazujete klidně i samotnou čistou vodu? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
14.1.13 14:45
@HaniaNelinka píše:
Hellísek: kde seženu ten agávový sirup? A to přislazujete klidně i samotnou čistou vodu? Díky

Já koupila v DM drogerii, tady ho mají dokonce i v globusu: http://www.globus.cz/…ova-stavabio
Vodu ne, tu pije neslazenou, ale myslím, že se tím nic nezkazí, ji trochu osladit taky, když mimčo odmítá neslazenou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
14.1.13 14:56

Moje 13m vypije 600-700ml mlíka a cca 300ml vody. Jestli je to moc nebo málo nevím, ale k světu se má dobře :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.1.13 15:10

Dcera vypije kolem 200ml ciste vody.
Sladit se da i mlecnym cukrem, nekazi se po nem zuby :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
14.1.13 15:40

Malá se hodně kojí a pije jen sladké.. Pro mě je lepší sladký než nic - sladím sirupem nebo ovocným cukrem pro můj lepší pocit :mrgreen: Vařím normální ovocné čaje, granulovaný jí moc nejedou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
14.1.13 19:59

Možná budu za blbku, ale co je to ten mléčný cukr? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.1.13 20:57
@HaniaNelinka píše:
Možná budu za blbku, ale co je to ten mléčný cukr? :)

http://www.lekarna.cz/…kr-180g-bio/

Radila nam to lektorka na cviceni, kdyz detem nechutna napr. kyselejsi ovoce, caj, jogurty apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
14.1.13 20:59

Seženu to někde v obchodě? Nebo musim přes net?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
14.1.13 21:11
@HaniaNelinka píše:
Seženu to někde v obchodě? Nebo musim přes net?

Ja to nikdy nekupovala, dcera mi sni a vypije skoro vsechno, ale prodavaji ho asi v lekarne nebo ve zdrave vyzive :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí