Reflux, zuby?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8469
15.1.13 21:58

Reflux, zuby?

Ahoj holky,
mám 4měsíčního chlapečka, kterého plně kojím. Šestým dnem mi každý večer hystericky pláče a špatně spí (byla jsem zvyklá, že spí celou noc, teď se mi budí po dvou hodinách, někdy i po hodině). Hodně krká, třeba i dvě hodiny po kojení. Občas ublinkne, ale rozhodně to není pravidlo. Tak jednou denně.
Do dneška jsem si myslela, že to budou zoubky, od Novýho roku do 9.1. plakal hodně přes den, v noci ale spinkal. Teď se to otočilo, přes den je to v pohodě a večer děs. Kouše, co mu přijde pod ruku a hodně kaká. Píšu vše, co mě napadá, že teď dělá jinak a doufám, že to některá z Vás zažila a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
15.1.13 22:16

Ahoj, jsme na tom stejne… Maly ma ctyri a pul a uz mesic vstava co hodinu. :) Minuly tyden jsem si vsimla dvou zoubku :) Presne, co popisujes. Kousal si ruce tak, ze se az davil, posledni dny kakal i dvakrat i trikrat denne, je protivny uplakany… Reflux to neni. To by se projevilo kdyz byl prcek a navic by davil obloukem…

• Citovat
  • Upravit
8469
21.1.13 21:47

@chatwenna Děkuju za názor. Jestli to jsou zoubky, tak ať už jsou laskavě venku!! Na dnešek jsem taky vstávala co hodinu. Mezi kojením hystericky řve a když ho vezmu do ruky, tak krká. Doufám, že to není tím, že mám málo mlíka nebo slabý. Furt se mi to nějak s tím krkáním nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
22.1.13 10:23

@NikynaU Tak my uz mame jeden venku. Hurá! :) Tak s tim krkanim nevim… Ale vetsina laktacnich poradkyn rika, ze neni slabe nebo silne mleko. Ze je ho bud moc a nebo malo… A to poznas podle toho, jestli pribyva na vaze. Ale zas mam kamarada medika, ktery zrovna udelala statnice z pediatrie a ten tvrdi, ze hlad je subjektivni pocit, bez ohledu na telesnou hmotnost… Ja jsem zacala davat na noc jalovou kasicku, zub je venku a dneska jsme spali asi po dvou a pul mesicich ctyri hodiny v kuse… Jsem vyspana jak nikdy :)))

• Citovat
  • Upravit
8469
22.1.13 17:18

@chatwenna He he, tak mlíko snad mám. Dnešní noc byla asi zázračná, i u nás se spalo dobře, zabral v osm, v jedenáct jsem ještě nakojila a pak až ve čtyři a v sedm. Zajímavý, jak si najednou čtyřech hodin spánku v kuse vážím, před těhotenstvím jsem nadávala, pokud jsem nespala osm v kuse. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
23.1.13 16:38

@NikynaU ahoj,máme 4měsíční holčičku, kterou plně kojím a jsme na tom úplně stejně jako vy.5.den strašně pořád bulí, brká, zvrací, prdí. Stolice 2×denně, v bříšku jí pořád něco chrochtá a chce se nosit, ale musí být v poloze na stojáka. Jinak se kroutí a bečí. Teplotu nemá, kojím plně. To ublinkávání je pokaždé, když ji položím na záda, ikdyž si odbrkne, ale nebývá to obloukem. Spává na boku-na zádech se budí a prdí.
Ruku má v puse pořád i ve vaničce, střídavě od palce až po celou. Přibýrá pěkně, v pusince nic není vidět. Zítra jdeme na další hexu, tak se nechám poslat na UTZ břicha jestli to není přeci jen skrytý reflux.
Taky už nevím co s ní. Vždycky krásně spinkala a teď nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
23.1.13 16:45

@fillunka Ty jo, tak co to ty naše dítka maj? Lukynovi taky různě bublalo v bříšku, teď už ne, ale taky hodně prdí a krká furt. A prostě hysterickej řev než ho vezmu, jak píšeš na stojáka (nebo taky zádama opřenej o mě a pokrčený nožičky k bříšku), chvilku ještě ječí, pak si krkne a je chvilku klid. Hele, tak se tý doktorky na všechno zeptej a podej info. Ale reflux už jsem zavrhla, protože to by bylo od narození a ne najednou teď ve čtyřech měsících. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
23.1.13 16:50

@fillunka Hele, oni to nakonec budou zuby a jak furt cucaj pěstičku nebo prsty nebo hračky, tak polykaj dost vzduchu a pak ho musej dostat ven. No, co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
23.1.13 18:18

@NikynaU fakt netuším, zase si říkám, že kdyby to byly zuby, tak řvou ikdyž je chováme na rovno, ale když s ní chodím na rovno, tak je v poho. Sednu si s ní a řve. Zase kdyby to byly zoubky a řvali by, tak si myslím že by měli teplotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
23.1.13 19:58

@fillunka Tak to zítra prober s doktorkou a dej vědět závěr. Mně se tam nechce mimo objednání, na očkování jdeme až v únoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
23.1.13 20:01

@NikynaU jj proberu a rovnou si nechám posunout očko na př. týden, dokud nebude mít po tom UTZ bříška. Zítra písnu co je nového.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
23.1.13 21:25

@fillunka Tak v půl osmý jsem dala Lukyna spinkat. Usnul hned, ale od půl devátý řev a řev. A když ho uklidním, taky se otočí na bok, jak jsi to psala ty. Teď jsme ho museli dát do lehátka, manžel s ním pak houpe, jakoby byl na houpačce a u toho usne, ale co chvíli se vzbudí. Hele a taky se ti při krmení odstrkuje rukama? Mně se potom ale zase hned chytne a saje dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
24.1.13 17:32

@fillunka tak co u mudr.? Dozvěděla jsi se něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
24.1.13 19:04

@NikynaU jj taky se odstrkuje při kojení rukama a pak zase přisaje dál. Tak teplotu nemá, nateklý dásně taky ne, nosohltan čistý, krk taky, ještě mě napadlo ouško, ale protože má úzký a zakroucený zvukovody, tak nás poslala na ORL a tam si napíchli v laborce krev a CRP8 a i ostatní krevní hodnoty ok.Ale prý ekzém v oušku, že se jí tam ta kůže trošku šupinatí.
Ještě máme dneska odebrat moč a zanést ráno k mudr. V pondělí budou výsledky, ale zatím to vypadá že máme doma hypochondra :D nebo hysterku.
Akorát mi je divný, že je tak strašně spavá přes den, to nikdy nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
24.1.13 19:42

@fillunka Hele, já jsem si skoro jistá, že brečí kvůli tomu krkání a určitě nekrká kvůli tomu, že by měl něco v ouškách. :nevim: Na to krkání jsi se ptala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí