Dáváte batoleti cukr?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dáváte batoleti cukr?
Ahoj mamky, chci se zeptat - dáváte vašemu batolátku cukr, piškoty, sušenky??? Já se snažím malou od tohoto zatím držet dál (je jí rok a půl), občas má pribiňáka nebo ochucenej jogurt, ale jinak nic moc. Ale občas vidím u maminek, který to dělaly stejně, že potom, když se k něčemu sladkému někde dostanou, nemůžou je od toho odtrhnout, zatímco ostatní děti si třeba vezmou jednu sušenku a dají pokoj…
Jak to máte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dávám buchty, sladké jogurty a běžná sladká jídla. Mlsoty nedávám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, dostává normálně i sladké. Neberu cukr jako jed. Takže dostává piškoty, doma pečené buchty, koláče, dělám mu i sladkou kaši, dostává sladké jogurty… Nevidím na cukru nic nebezpečného, prostě všeho s mírou
Nedostává sladké pořád, ale dostane ho obden k snídani, dostal i sladkájídla. Ale on sám moc sladké nemusí, miluje domácí koláčky a buchty, záviny, bábovku, ale jinak sladké nepreferuje
Jo piškot si vezme rád, kdykoli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba piškoty mi doktorka doporučila přidávat třeba do jogurtu nebo do přesnídávek už kolem 5 měsíce, aby si mimčo zvykalo na obiloviny…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se snažím tak nějak rozumně to mít pod kontrolou, ale zas se hystericky nehroutit, když se malej k něčemu dostane…
ke svačině mu do ovoce dávám 2 kousky sušenky, jen aby to trochu víc zasytilo, jinak taky cca. 1× týdně Lipánka, jogurty dávám jen bílý, ale on ho má rád. K večeři má kaši, ta je sladká
občas mu někdo něco podstrčí (třeba manžel mu teď kolem Vánoc semtam dal kousnout třeba lineckýho), ale sama mu to nedávám a když má chuť něco hlodat, strčím mu radši pohankovou křupku nebo takovýty dětský müsli od Hipp (Alnatura, Babydream Minis), ty přislazovaný taky nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam nejedlika, takže jsem vděčná za každý piškot, který sní. cukr jako takový u něj na slazeni nepoužívám ale jinak mu dam ochutnat už skoro vše-je mu 13mesicu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Piškoty nedávám, protože je nejí. Cukr má v jogurtech, přisnídávkách, kaši. Navíc jí žádný nedávám, ani žádné sušenky, nejí je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba Já jsem umožnila ochutnat cokoliv děti chtějí, klidně v tom roce a půl když chtěl na návštěvě kostku cukru(doma máme jen krupici) ochutnal ale nesnědl celou kostku, nebráním ničemu, ani uzeninám. A děti se po ničem nevrhají, protože to pro ně není vzácné, kluk nikdy nedojedl ani tatranku, bonbonky tak dva kousky(lipo) jsou mu skoro 3 roky.
- Citovat
- Upravit
@aleba
Cukr nedávám, pořád lepší, když se překyselí někde jednorázově, než obden doma. My ani cukr nekupujem a když ho potřebuju do rajské, musím k sousedům
Jinak mám spíš zkušenost, že necukrovým dětem sladkosti pak už moc nejedou, nejsou zvyklé. Mému synovi teda jedou, ale prostě se na návštěvě trochu napucne a pak jí zas normálně. Děti mají rádi sladkou chuť od přírody, ale pro mně je důležité, že si zvykne, že to není běžná součást jídelníčku ![]()
EDIT: Jooo, abych nekecala, jogurty někdy dávám, protože bílé kysané mu nic moc nejede, tak buďto přiředim ochucený kefír bílým nebo mu dělám doma bílý jogurt nebo tvaroh s nastrouhaným ovocem, případně trochu hnědého cukru nebo Sladěnku
Ale na druhého syna zkusím zase nejdřív bílé.
Příspěvek upraven 15.01.13 v 13:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Piškoty jedí obě, sušenky jí starší- myslím tím třeba bebe a tak, na nějaký čoko plněný nemám nervy, by to bylo i na stropě
Cukrem nechroupou, nemám kobylky, ale děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám, s rozumem - takže mu nekupuju sušenky, bonbony a lízátka, ale klidně rohlík s marmeládou na snídani, buchtu na svačinu, ovocný jogurt nebo oslazenou krupici na večeři dostane. O Vánocích taky snědl nějaké to cukroví. Rozhodně ho nedržím od cukru jako od nebezpečného jedu, ale taky mu ho nepodstrojuju v podobě sladkostí. Řídím se heslem, že všeho s mírou, on i nějaký ten sacharid ve stravě je potřebný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřekla bych, že to hrotím hystericky - když jí někdo dá sušenku, ok. Jen spíš kaše a přesnídávky kupuju ty nedoslazované (kaše Nestlé, přesnídávky od Sunárku). Jen si říkám, jestli je to úplně dobře - já vím, moc to řeším ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dostává už všechno od roku buchty, i sladkosti jakékoliv i třeba kinder, ale mám obě dcery naučené, že na příděl, takže dostanou kolik určím a víc ne
.
A taky jen když si vzpomenu
, takže se někdy stane, že děcka mají 2 dny po sobě gumové medvídky a pak si třeba týden vůbec nevzpomenu tak nemají žádné sladkosti. Když o tom starší začne mluvit batole to slyší, tak se samozřejmě hned přidá, tak dělám že neslyším a změním hovor na ovoce že si dáme a toho se obě vždycky chytí, takže zapomenou na cukroví
.
Ale sladkost jako takovou nezakazuji, jen prostě mají příděl, ten když si sní přídavek neexistuje
.
Dneska pojedou k dědovi a babi, tak je mi jasné jak se na ně připravili
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U prvního jsem se snažila nedávat. Ted je malé 15 měsíců a dávám
Když dám totiž sladkost svému 4letému synovi, tak chce všechno, co má on, ani mi nic jiného nezbývá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@K.Black píše:
@aleba Já jsem umožnila ochutnat cokoliv děti chtějí, klidně v tom roce a půl když chtěl na návštěvě kostku cukru(doma máme jen krupici) ochutnal ale nesnědl celou kostku, nebráním ničemu, ani uzeninám. A děti se po ničem nevrhají, protože to pro ně není vzácné, kluk nikdy nedojedl ani tatranku, bonbonky tak dva kousky(lipo) jsou mu skoro 3 roky.
ty mě vždycky dostaneš kostku cukru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit