Dáváte batoleti cukr?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
15.1.13 14:46
@avm3 píše:
@monika32 Tak přesně tak to máme taky. Já to jen „oficiálně“ nepočítám jako svačinu, no :nevim: :mavam:

Já jo :mrgreen: Dostává to v pravidelném čase, dopoledne v 10 a odpoledne v 15h

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
15.1.13 14:47
@avm3 píše:
@IvkaH @K.Black @monika32 Ona toho ráno sní hodně a když jí chci později něco dát, tak nehce. Mléko nedávám, bavila jsem se o tom s doktorkou a ta říkala, že když zajistím 3 dávky bílkovin denně, tak nemusím, že UM dítěti po roce už nic nedá.
Jako mezitím má i něco dalšího - ovoce, jak jsem psala rohlík a tak.

aha, tak to náš měl ten Sunar déle, počítala jsem to jako jídlo. On je mlékofil, i teď má 2× denně plnou flašku kakajíčka :mrgreen: a chodí se napájet i do ledničky, buď z krabice nebo odšroubuje víčko z lahve, zavolá bééko a lemtá :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
25186
15.1.13 14:48

@K.Black :) Tak to jo:) Naše byla do roka dost kojená, pak to začalo upadat a už nechce. UM jsme nikdy ani nezkoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.1.13 14:49

@K.Black taky mám doma mlékofila. Má 2× denně mléko a bude ho mít i nadále. Má to po tatínkovi, ten je schopný vypít litr mlíka na posezení…

• Citovat
  • Upravit
50166
15.1.13 14:50
@monika32 píše:
Na pití vody nevidím nic špatného, ne každej pije sladké, já bych se ze sladké šťávy :poblion: Piju jen vodu. Takže kluk pije hlavně vodu, občas džus ´, někdy slazenou vodu, ale čistá voda vede. Ta se má pít :mrgreen: Takže na samotné vodě není nic špatného, kluk ji dokonce preferuje :pankac:

U nás se taky pije převážně neperlivá voda. Občas koupím i nějaký džus s dužninou nebo ho vyrobím doma z ovoce a to pijeme stejně naředěné vodou. Čaj pijeme všichni bez cukru a do kafe si dávám mléko a lžičku tř. cukru. Dítě by se nemělo mc učit na sladkou chuť a navíc v nápojích.

Synovi (3 roky) sladkosti dávám na příděl, jinak by to snědl všechno najednou, ještě ted má nějaké čokoládičky od Mikuláše. Sušenky nekupuju, pt je v nich ztužený rostlinný tuk :poblion: Doma peču buchty, koláče s ovocem a sladím tř. cukrem, dávám tam toho méně, než je v receptu. Jogurty a tvarohy mu dávám bílé i ovocné, aby to bylo pestré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
15.1.13 14:50
@avm3 píše:
@K.Black :) Tak to jo:) Naše byla do roka dost kojená, pak to začalo upadat a už nechce. UM jsme nikdy ani nezkoušeli.

to nevadí, jídla má dost, já tedy počítám svačinu jak píše @monika32
Ono to je o tom co vyhovuje dítěti, nějaké striktní tabulky jsou na prd, stejně jako odvážování porcí, někdo sní více někdo méně.

• Citovat
  • Upravit
74217
15.1.13 14:51

Stejně kdo nechává pít jen vodu nebo nedává nic sladkého, ve školce ho vyškolí :mrgreen:, jak sleduju dcery jídelníček, tak 1× týdně mají na oběd sladké buchty nebo něco takového.
Na pití mají sladký čaj nebo vodu mají k dispozici celý den, ale kam si myslíte, že ty děcka jdou si pro pití? Do várnice s čajem (čepují si totiž sami).
Takže nejpozději ve školce se každé dítě s cukrem setká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
15.1.13 14:52

@K.Black Právě, porce jsem nevážila nikdy, buď jí nebo ne… násilím jí to dávat nebudu, že. Pár matek, co to dělalo, byly akorát zbytečně vystresovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
15.1.13 14:54

@IvkaH To máš pravdu, ale když tu vodu pije, tak jí nic jiného dávat nebudu… zatím, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
15.1.13 14:57
@IvkaH píše:
Stejně kdo nechává pít jen vodu nebo nedává nic sladkého, ve školce ho vyškolí :mrgreen:, jak sleduju dcery jídelníček, tak 1× týdně mají na oběd sladké buchty nebo něco takového.
Na pití mají sladký čaj nebo vodu mají k dispozici celý den, ale kam si myslíte, že ty děcka jdou si pro pití? Do várnice s čajem (čepují si totiž sami).
Takže nejpozději ve školce se každé dítě s cukrem setká.

A já třeba ten školní čaj nesnášela, pt mi vždycky přišel přeslazený :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
15.1.13 15:00
@MUFICE píše:
A já třeba ten školní čaj nesnášela, pt mi vždycky přišel přeslazený :poblion:

a mě zas málo sladký, já mám hodně ráda sladké věci, a když už si dám čaj tak hodně cukru ;)

• Citovat
  • Upravit
4466
15.1.13 15:01

Já to mám dobrý, jím jen jedno jídlo denně! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
15.1.13 15:02

Ivka, tak jen kvul tomu, že veškolce se jednou vyškolí… to přece není důvod. :nevim:
Cukr dávám, vyjímečně. HLavně na cestách, x jako jednodušší varianta koupit něco, co děti jedí ; semtm domácí bucha doma nebo častěji u babičky. Sladkosti jen starší, ale sama to nekupuji, co kde dostane.
U nás platí pravidlo, že doma se jí zdravě, venku si můžou vyhodit z kopítka.
Sladit se snažím altrnativně - různé sirupy ( javorový, agávový), med, slad, rapadura. A´t maj kromě energie i nějaké prospěšné látky k tomu.
Pijí převážně ovocné mošty nebo 100% džusy ředěné vodou. KLuk ujíždí na mlíku ( většinou kysané), hloka mléčného nepije nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
15.1.13 15:02

Davam, dle zasluhy. :mrgreen:

Jak neni vyluxovany a vyzehleny, tak neni pridel :lol: :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
15.1.13 15:04
@K.Black píše:
a mě zas málo sladký, já mám hodně ráda sladké věci, a když už si dám čaj tak hodně cukru ;)

čokolády taky můžu, ale sladký čaj bych nevypila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko