Dáváte batoleti cukr?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@LucPa píše:
Nevím, proč se všichni tolik brání cukru.Jako by to byl jed. Chápu to z hlediska tlouštky, ale když se jí s mírou, neměl by být problém. Mám skoro dospělou dceru, sladkosti jsem nijak neřešila u ní ani u sebe.Ona má 172 cm,56 kg a já ve svém pokročilém věku 170 cm a 62 kg. My teda jídlo prostě neřešíme. Jíme tři hlavní jídla a mezi nic. Nikdy mě nenapadlo dávat něco mimo jídlo. Sladkosti podle chuti.Jsme zdravé a štíhlé. A u malé to budu, vlastně nebudu, řešit stejně.
3 jídla denně jsou málo, mělo by se jíst 5-6× denně, tzn. snídaně-svačina-oběd-svačina-večeře-popř. večeře II. Když jíš méně chodů, tak si zbytečně zpomaluješ metabolizmus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cukr nedávám, sušenky max. když si „vyžebrá“ ode mě, piškoty dávám občas do ruky k bíl. jogurtu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nechtěla řešit, jak často jíme. Ale spíš to, že jíme všechno a nemáme problém. Já totiž nechápu, proč dávat dětem jen čistou vodu. Vždyt to není dobrý. Taky nepijeme sladké limonády, ale vodu se štávou nebo sladký čaj ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucPa třeba u cukru se „bojím“, aby se nestal běžnou součástí jídelníčku, jako vidím u dětí v okolí.
Ráno: čaj, 3 lžičky cukru, chleba s nutelou
Svačina: tatranka, sladké pití
Oběd: ---- + buchta + sladké pití
Svačina: sladký jogurt/Pribiňák
Večeře: ----
Mezi tím tu sušenka, tu čokoládka, tu gumový medvídek, Lentilka… a ovoce/zeleninu znají děti jen z obrázků…
Pokud není cukr denně, není jed, ale jak se dostane do jídelníčku takovýmto způsobem, je to špatný. Člověk nepřibere za jedno odpoledne z 5 dortíků, ale pokud bude jíst 1 dortík denně, tak si zadělává na problém.
Z toho vychází můj postoj k cukru. Ano, ale v omezeném množství. Syn má občas Lipánka nebo piškot, ale většinou zatím křupku nebo dětskou sušenku Alnatura/Hipp doslazovanou jablečnou šťávou. O Vánocích koštoval cukroví, vánočku, občas má k svačině domácí štrůdl. Časem chci péct sušenky sama doma. Až bude starší, bude se s nimi setkávat víc a častěji, rozhodně ho nechci izolovat.
Hlavně ho chci naučit, že sladkosti nejsou jídlo, ale stojí mimo hlavní jídelníček.
Bohužel je manželova strana plná cukrovkářů, takže mu nechci zhoršovat situaci už teď…
- Citovat
- Upravit
@avm3
tak to musíš vědět ty jestli to malé stačí
, naše holky chtějí menší porce a častěji
A jak píšeš o té tvé známé přeléčené anorektičce to je strašné, snad nebude mít jednou její dítě takový problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
@IvkaH Malá jí 4 jídla v 15 měsích, je to málo??? Nenapadlo mě to řešit. Má ráno bílý jogurt s nastrouhaným jablkem, pak spí, pak oběd, pak spí, pak banán a večer mléčnou kaši. Hubená není, hladová taky ne. Mezitím samozřejmě banán, sem tam rohlík… je to málo? Děkuji
no a mléko má, myslím třeba ráno když vstane, Sunar, plnotučné? to je totiž bráno jako jídlo.
Můj syn v tomto věku jedl takto.
Ráno mléko
svačinu, třeba ten jogurt
oběd
svačinu
kolem 6 večer něco, chlebík, rohlík, jogurt
a kolem půl 8 mléko
Vlastně to má stejně doteď, jen ta večeře před mlékem je větší. Budou mu tři roky ![]()
- Citovat
- Upravit
@avm3 píše:
@IvkaH Malá jí 4 jídla v 15 měsích, je to málo??? Nenapadlo mě to řešit. Má ráno bílý jogurt s nastrouhaným jablkem, pak spí, pak oběd, pak spí, pak banán a večer mléčnou kaši. Hubená není, hladová taky ne. Mezitím samozřejmě banán, sem tam rohlík… je to málo? Děkuji
Měla by mít 5 jídel. Snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři. Hodně dětí má ještě pak mléko před spaním. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucPa píše:
Já nechtěla řešit, jak často jíme. Ale spíš to, že jíme všechno a nemáme problém. Já totiž nechápu, proč dávat dětem jen čistou vodu. Vždyt to není dobrý. Taky nepijeme sladké limonády, ale vodu se štávou nebo sladký čaj ano.
Na pití vody nevidím nic špatného, ne každej pije sladké, já bych se ze sladké šťávy
Piju jen vodu. Takže kluk pije hlavně vodu, občas džus ´, někdy slazenou vodu, ale čistá voda vede. Ta se má pít
Takže na samotné vodě není nic špatného, kluk ji dokonce preferuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 pokud jí to stačí, tak to neřeš. Mně syn zase nevečeří a má jen mlíko. Veškeré snahy o pevnou večeři dopadly tak, že se několikrát za noc probudil a řval. A to i když dostal mlíko jak je zvyklý, ale vypil méně a od 2 hodin strašil. Normálně se budí až kolem šesté.
- Citovat
- Upravit
@IvkaH @K.Black @monika32 Ona toho ráno sní hodně a když jí chci později něco dát, tak nehce. Mléko nedávám, bavila jsem se o tom s doktorkou a ta říkala, že když zajistím 3 dávky bílkovin denně, tak nemusím, že UM dítěti po roce už nic nedá.
Jako mezitím má i něco dalšího - ovoce, jak jsem psala rohlík a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi Já to až tak neřeším, ona je spokojená, prospívá, pupík má pěknej, jen mě to tady zarazilo, že 3 denně jsou málo. Ale jak jsem psala, mezitím má i rohlík a tak, což se dá považovat za svačinku. Jen to jídlo asi tak nepočítám, nehlídám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
@IvkaH @K.Black @monika32 Ona toho ráno sní hodně a když jí chci později něco dát, tak nehce. Mléko nedávám, bavila jsem se o tom s doktorkou a ta říkala, že když zajistím 3 dávky bílkovin denně, tak nemusím, že UM dítěti po roce už nic nedá.
Jako mezitím má i něco dalšího - ovoce, jak jsem psala rohlík a tak.
Tak pokud dopoledne sní nějaké ovoce, tak bych to brala jako svačinu. Malej taky nemá přesně určenou svačinu, někdy dostane trochu ovoce, někdy tvaroh, jak kdy. A někdy jen pár piškotů, já hrst vína nebo polovinu jablka či jiné ovoce počítám za svačinové jídlo. přesnídávky nejí asi od 7 měsíce, cokoli dětského blije, mlíko nepije ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LucPa já piju odjakživa kohoutkovou, minerálk, sirupy atd mi nechutnají, když někde jsem dám si colu, klidně tři
ale doma mi nechutná
synek pije jen šťávu, je nepič tak jsem ráda aspoň za to, ale kdyby pil vodu tak jsem ráda, nevidím na ni nic špatného ![]()
@Billi píše:
@avm3 pokud jí to stačí, tak to neřeš. Mně syn zase nevečeří a má jen mlíko. Veškeré snahy o pevnou večeři dopadly tak, že se několikrát za noc probudil a řval. A to i když dostal mlíko jak je zvyklý, ale vypil méně a od 2 hodin strašil. Normálně se budí až kolem šesté.
to byl prcek taky, stačilo mu mléko, kaše a jiné nechtěl, spal po mléku celou noc.
- Citovat
- Upravit
@monika32 Tak přesně tak to máme taky. Já to jen „oficiálně“ nepočítám jako svačinu, no
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aleba píše:
Ahoj mamky, chci se zeptat - dáváte vašemu batolátku cukr, piškoty, sušenky??? Já se snažím malou od tohoto zatím držet dál (je jí rok a půl), občas má pribiňáka nebo ochucenej jogurt, ale jinak nic moc. Ale občas vidím u maminek, který to dělaly stejně, že potom, když se k něčemu sladkému někde dostanou, nemůžou je od toho odtrhnout, zatímco ostatní děti si třeba vezmou jednu sušenku a dají pokoj…
Jak to máte vy?
Nedoporučuju! Dělala jsem a syn pak byl schopný sežrat na návštěvě cukřenku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit