Jak naučit plazivce lézt?

145
10.1.24 16:06

Jak naucit plazivce lezt?

Maminky, mate nekdo osvedcene tipy/cviky/naucna videa, jak podporit lezeni? Dceri je cerstve 10 mesicu, plazi se dva mesice, koncetiny symetricky strida, ale nejde na kolinka. Bohuzel si uz mesic sama stoupa a obchazi nabytek. Zatim nesedi. Snazila jsem se nekolikrat denne ji davat sve natazene nohy na zemi, aby musela na kolinka, ale ona me preleze a fici dal. Snazim se ji ukazat, jak perovat, davam nozicky pod telo, zkusila jsem dat rucnik do bodycka, aby nemohla lezet na zemi, davala jsem srolovany rucnik pod telo a zkousela ji nadzvedavat, proste vse, co jsem kde vycetla. Detska nam dnes dala po kontrole zadanku na fyzio, jdeme 7.2., ale do te doby bych treba zkusila i neco dalsiho, abych male pomohla. Je strasne tezke ji udrzet na zemi, porad si stoupa, i kdyz se ji co nejvic snazime drzet na zemi u hracek apod., ale jak jednou zjistila, jak stat, tak je to peklo ji udrzet dole. Mate nejake tipy, co jsem tady jeste nejmenovala? Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4091
10.1.24 16:19

Jakou máte doma podlahu? Měla jsem plazivce dva, u prvního pomohl týdenní pobyt v bytě s hrubým kobercem (to byla náhoda), u druhého jsem dělala vše, co popisuješ, a časem se také rozlezl. Hodně jsme trénovali v místnosti, kde je na zemi pěnové puzzle a kde není nic, u čeho by si dítě mohlo lehce stoupnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.24 16:27

Měla jsem dceru lehce hypotonickou a po fyzické stránce ťpozadu a pomohlo, že jsem seděla na zemi s nataženýma nohama a dávala jsem jí nějakou hračku na druhou stranu noh a ona přes ty mé nohy musela přelézt. Tak jsem ji tak honila tam a zpátky.

• Citovat
  • Upravit
5098
10.1.24 16:48

@CrewGirl Co zkusit plavání? A taky mě napadá, jakou máte doma podlahu, ideálně aby to neklouzalo, takže takový koberec. Když nemáte, aspoň taková ta pěnová puzzle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
10.1.24 16:55

@Hibou mame drevene podlahy/dlazdice, do obyvaku jsem koupila kusovy koberec 220×170 cm, aby aspon neco bylo, v pokojicku mame take jeden, pokojicek je zatim syna jen, ale s malou tam taky travime samozrejme cas. Do kuchyne jsem dala taky 100×150 cm aspon, takze v kazde mistnosti, kde travime cas, neco mame. Koupila jsem dceri puncochy protiskluzove, diky nim se zacala plazit, ale na ctyri zatim nechce no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
10.1.24 16:56

@Zmatka chodily jsme tri mesice, ale doporucili nam dat si pauzu, mala to vzdy cele proplakala a nemela z toho benefit, proroze na vode vubec nelezela, musela jsem ji chovat celou dobu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.1.24 17:49
@CrewGirl píše:
@Zmatka chodily jsme tri mesice, ale doporucili nam dat si pauzu, mala to vzdy cele proplakala a nemela z toho benefit, proroze na vode vubec nelezela, musela jsem ji chovat celou dobu :zed:

aha tak to je na nic, leda zkusit něco ve vlastní vaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
10.1.24 17:50

Dělávají se i kurzy pro děti na posílení těla, cvičení

taky bych vyzvěděla u prarodičů, jak jste lezli vy - některé děti prostě nelezou, je to otázka genetiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
10.1.24 17:51

Já jsem dávala synovi za bodýčko kostičku Dupla, ano, zní to drasticky, ale také se několik měsíců jen plazil, máme všude dřevěné podlahy, takže to bylo snadné. Také byl hypotonický a s vývojem pozadu. Dávala jsem mu jí na cca 20-30 minut, aby trénoval. Docela to pomohlo, postupně se pak rozlezl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
10.1.24 18:06

U nás pomohlo na studenou dlažbu bez bodýčka. Směju se ještě teď :lol: To zabralo nejlíp. Pak ještě dlouho a dobře lezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
10.1.24 19:47

Syn se plazil taky strasne dlouho, bylo to podlahou.. koupila jsem barvu na obleceni a nakreslila obrazky na bricho, kolinka..a nebo ho nechala nahateho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2842
10.1.24 19:58

Syn se take dlluho plazil, chodili jsme na fyzio, kde jsme dostali spousty navodu, jak motivovat. Nechci byt skarohlid, ale proste az k tomu dospel, tak se rozlezl. Bylo to az po 11. mesici. Nektere deti proste potrebuji svuj cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
10.1.24 20:05

U nas pomohl tyden pobyt u babicky s koberci ve vsech mistnostech. Doma mame plovoucky, takze plazeni bylo jednoduche. Puzzle, ani kusove koberce nezabraly, protoze z toho byla hned pryc. Protiskuzne cokoliv (ponozky, kolinka, brisko) k nicemu. Na koberci behem dvou dnu lezla. Doma pak jeste parkrat zkusila plazeni, ale uz zustala na kolinkach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
10.1.24 21:34

Oblect tak, aby to neklouzalo nebo svleknout. :oops: Studeny pupik pomohl u nas. Neplanovane, ale dite se nechtelo v zime oblekat a odlezlo pryc a za minutu se ze studene dlazby zvedlo a odeslo po svych :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
10.1.24 21:38

Moc diky za tipy, mame vsude podlahovku; takze studenej pupek u nas nehrozi :mrgreen: ted v tech mrazech to jede naplno a lehla bych si na zem i ja, jak je to prijemny :D ale nechavam male hodne hole nohy, ze treba to neni moc prijemny je porad soupat po zemi, nevim. Duplo za triko je asi krajni varianta, ale muzu zkusit :D jinak my jsme s manzelem pry oba lezli, zjistovala jsem u babicek, takze v tom to nebude :lol: starsi syn lezi az v roce, ale on mel celkove opozdeny psychomotoricky vyvoj a sel aspon linearne od plazeni - sedu - lezeni do stoje a chuze a ne ze to vse preskocil jak nase male kaskaderka, co obchazi suverenne nabyek. Dnes jsem ji trochu terorizovala ze jsem cele odpoledne ji zkousela davat kolinka pod sebe a drzet ji nahore a docela hezky perovala, zkusim v tom vytrvat, jestli to nezabere, kdyz budu intenzivne cvicit s ni, doted nam detska nic nerikala a ja sama jsem iniciativne nic nedelala navic a nechavala jsem malou se vyvijet svym tempem, tak uvidime, co z toho bude. Ta uz bude v roce mozna behat, potes panbuh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí