Jak "naučit" spát pod přikrývkou?

27305
5.12.10 15:22

Jak "naučit" spát pod přikrývkou?

ahoj maminky,
náš prcek spí ve spacím pytli bez rukávů, teplém, a veškeré jiné pokrývky zmuchlá pod sebe a odkope (ve spánku), protože se dost vrtí.
Jenže posledních pár dnů mám pocit, že ho jen přioblékám, protože uprostřed noci a ráno má studené ruce až k loktům, uši, tváře, nos, zkrátka asi vše, co leze z pytle, a taky pouze vlažný zátylek. Momentálně jsme se dopracovali k body s dl. rukávem, bavlněnému overálku, tenkým ponožkám a tenké mikině a konečně byl dnes ráno aspoň trochu vlažný. V ložnici je cca 22.5 stupně a už teď tam máme podle měřiče skoro o polovinu protopeno víc, než loni (doplatek mě začal už strašit i ve spaní).

Jak docílit, aby v noci spal pod nějakou přikrývkou? Přece nebude spát oblečený v pytli až do puberty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
5.12.10 15:27

Existují i pytle s rukávama :palec:

http://www.elinka.eu/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.12.10 15:30

No to jsem právě taky zjistila :-D Díky za tip na stránku. Ještě surfuju po teplých overalech.

Ale stejně, jak ho mám na tu přikrývku zvyknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.12.10 15:31

Já řeším ten samí problém až na to, že jakmile ho dám do ptle řve řve a řve a nechce v něm spát ani být :-/ a potom spí třeba takto :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17310
5.12.10 15:33

Hele já ti nevím.Adam spal taky dlouho v pytlíku a pak šel do velký postele pod velkou peřinu.Ta je dost těžko skopnutelná a když mu byla zima tak nás zavolal a nebo jsem ho jěště kontrolovala než jsem šla spát :wink: Ta část peřiny u zdi je skřípnutá tím velkým krokodýlem z ikei a deka se kupodivu ani moc nehne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.12.10 15:35

No a my v pokoji kde spíme vůbec netopíme, já to nemám ráda a od miminka je zvyklý spát v chladném prostředí v pokoji máme na spaní vždy max 18 stupnů… Na spaní mu dávám dupajdy a pod to bodíčko s kr. rukávem. Vždy čekám až usne a pak ho přikryju, ale i když n něj saháma je odkrytý (většinou spí na bříšku) je teploučký, nevím čím to je, ale zima mu asi není, ale v noci se pak vzbudí a má třeba studený ruce…

• Citovat
  • Upravit
50725
5.12.10 15:36

Buď ráda, že ti spí aspoň v pytli :wink: Samík spí většinu noci jenom v pyžamu, odkrytý, odkopaný, bez ponožek. Spí v naší posteli mezi náma, tak ho na střídačku přikrýváme. Studený občas je, občas i dost, ale aspoň je otužilý :mrgreen:

Co nějaký merino overal nebo tak? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.12.10 15:37
Michaelakkk píše:
Já řeším ten samí problém až na to, že jakmile ho dám do ptle řve řve a řve a nechce v něm spát ani být :-/ a potom spí třeba takto :mrgreen:

To je přesný, tuhle polohu taky miluje, ještě taky kolena pod sebe a zadek nahoru :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913
5.12.10 15:38

Možná to bude znít drasticky, ale před spaním bych mu vyvětrala. Pro tvůj klid ho víc konroluj.
Výrazně teplo podle mě neprospívá.
Já takhle naučila spát pod přikrývkou manžela, na děti to snad funguje taky 8-).

Příspěvek upraven 05.12.10 v 15:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.12.10 15:39
Angua píše:
Buď ráda, že ti spí aspoň v pytli :wink: Samík spí většinu noci jenom v pyžamu, odkrytý, odkopaný, bez ponožek. Spí v naší posteli mezi náma, tak ho na střídačku přikrýváme. Studený občas je, občas i dost, ale aspoň je otužilý :mrgreen:Co nějaký merino overal nebo tak? :think:

JJ, koukám po nějakých teplých overálcích, on byl celkem v pohodě, pravda, v ložnici jsme měli standardně 24 stupňů, teď je mráz a teplota klesla, ale topení nahoru nedám, to bych se nedoplatila. To ho radši víc oblíkám.
Asi pořídím i ten pytel s rukávama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
5.12.10 15:40
Sany80s píše:
Možná to bude znít drasticky, ale před spaním bych mu vyvětrala. Pro tvůj klid ho víc konroluj.
Výrazně teplo podle mě neprospívá.

Teď nevím, co myslíš tím vyvětráním, já před spaním větrám běžně, ale do čtvrt hodinky je tam teplota jak předtím…
Navíc on spí přes den několik hodin v kočáru na balkoně, tak aspoň v noci ať je v teple :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.12.10 15:41
MaryClementine píše:
Michaelakkk píše:
Já řeším ten samí problém až na to, že jakmile ho dám do ptle řve řve a řve a nechce v něm spát ani být :-/ a potom spí třeba takto :mrgreen:
To je přesný, tuhle polohu taky miluje, ještě taky kolena pod sebe a zadek nahoru :-D

Přesně a to poslední dobou usíná jenom na peřině i když už má polštář prostě se vždy otočí a usne na peřině…
tady usnul u mě v posteli se zmuchlanou dekou pod sebou :-) :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
5.12.10 15:45

Jinak myslím, že si časem na tu peřinu zvykne… Já jsem se taky jako dítě odkopávala, cestovala, kolikrát jsem se vzbudila s hlavou v nohách postele a již mnoho let spím poměrně spořádaně a přikrytá :mrgreen:

Jako starší dítě (třeba 8-9 let) si pamatuju, jak jsem si vždycky upravila peřinu, že mi třeba trčela jedna noha ven, bylo mi dobře a když jsme spali u dědy, tak mě furt chodil přikrývat a mě to hrozně štvalo :lol: :lol: :lol: Taky si možná lámal hlavu, co s tím, abych se neodkopávala, ale mně tak bylo dobře (vím, trochu jiný případ) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12913
5.12.10 15:47

Já to chápu, ale na spaní má být prostě nižší teplota. Díky tomu, že je teplota vyšší, se děti zvyknou odkopávat. Teplota na spaní(v noci) přes dvacet je prostě nevhodná.
Chápu, že máš strach, aby neprochladnul, ale neboj, časem si zvykne. Nejde po vyvětrání stáhnout topení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
5.12.10 15:51
Sany80s píše:
Já to chápu, ale na spaní má být prostě nižší teplota. Díky tomu, že je teplota vyšší, se děti zvyknou odkopávat. Teplota na spaní(v noci) přes dvacet je prostě nevhodná.
Chápu, že máš strach, aby neprochladnul, ale neboj, časem si zvykne. Nejde po vyvětrání stáhnout topení?
¨Teda my ráno v pokoji klepeme kosu, ale samuel bude stejně odkopanej, teplotou to podle mě nebude, nikdy jsme totiž(krom léta samozřejmě) neměli v pokoji teplo…
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510