Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj maminky,
náš prcek spí ve spacím pytli bez rukávů, teplém, a veškeré jiné pokrývky zmuchlá pod sebe a odkope (ve spánku), protože se dost vrtí.
Jenže posledních pár dnů mám pocit, že ho jen přioblékám, protože uprostřed noci a ráno má studené ruce až k loktům, uši, tváře, nos, zkrátka asi vše, co leze z pytle, a taky pouze vlažný zátylek. Momentálně jsme se dopracovali k body s dl. rukávem, bavlněnému overálku, tenkým ponožkám a tenké mikině a konečně byl dnes ráno aspoň trochu vlažný. V ložnici je cca 22.5 stupně a už teď tam máme podle měřiče skoro o polovinu protopeno víc, než loni (doplatek mě začal už strašit i ve spaní).
Jak docílit, aby v noci spal pod nějakou přikrývkou? Přece nebude spát oblečený v pytli až do puberty…
No to jsem právě taky zjistila
Díky za tip na stránku. Ještě surfuju po teplých overalech.
Ale stejně, jak ho mám na tu přikrývku zvyknout?
Já řeším ten samí problém až na to, že jakmile ho dám do ptle řve řve a řve a nechce v něm spát ani být :-/ a potom spí třeba takto ![]()
Hele já ti nevím.Adam spal taky dlouho v pytlíku a pak šel do velký postele pod velkou peřinu.Ta je dost těžko skopnutelná a když mu byla zima tak nás zavolal a nebo jsem ho jěště kontrolovala než jsem šla spát
Ta část peřiny u zdi je skřípnutá tím velkým krokodýlem z ikei a deka se kupodivu ani moc nehne
No a my v pokoji kde spíme vůbec netopíme, já to nemám ráda a od miminka je zvyklý spát v chladném prostředí v pokoji máme na spaní vždy max 18 stupnů… Na spaní mu dávám dupajdy a pod to bodíčko s kr. rukávem. Vždy čekám až usne a pak ho přikryju, ale i když n něj saháma je odkrytý (většinou spí na bříšku) je teploučký, nevím čím to je, ale zima mu asi není, ale v noci se pak vzbudí a má třeba studený ruce…
Buď ráda, že ti spí aspoň v pytli
Samík spí většinu noci jenom v pyžamu, odkrytý, odkopaný, bez ponožek. Spí v naší posteli mezi náma, tak ho na střídačku přikrýváme. Studený občas je, občas i dost, ale aspoň je otužilý ![]()
Co nějaký merino overal nebo tak? ![]()
Michaelakkk píše:
Já řeším ten samí problém až na to, že jakmile ho dám do ptle řve řve a řve a nechce v něm spát ani být :-/ a potom spí třeba takto
To je přesný, tuhle polohu taky miluje, ještě taky kolena pod sebe a zadek nahoru ![]()
Možná to bude znít drasticky, ale před spaním bych mu vyvětrala. Pro tvůj klid ho víc konroluj.
Výrazně teplo podle mě neprospívá.
Já takhle naučila spát pod přikrývkou manžela, na děti to snad funguje taky
.
Příspěvek upraven 05.12.10 v 15:39
Angua píše:
Buď ráda, že ti spí aspoň v pytliSamík spí většinu noci jenom v pyžamu, odkrytý, odkopaný, bez ponožek. Spí v naší posteli mezi náma, tak ho na střídačku přikrýváme. Studený občas je, občas i dost, ale aspoň je otužilý
Co nějaký merino overal nebo tak?
JJ, koukám po nějakých teplých overálcích, on byl celkem v pohodě, pravda, v ložnici jsme měli standardně 24 stupňů, teď je mráz a teplota klesla, ale topení nahoru nedám, to bych se nedoplatila. To ho radši víc oblíkám.
Asi pořídím i ten pytel s rukávama.
Sany80s píše:
Možná to bude znít drasticky, ale před spaním bych mu vyvětrala. Pro tvůj klid ho víc konroluj.
Výrazně teplo podle mě neprospívá.
Teď nevím, co myslíš tím vyvětráním, já před spaním větrám běžně, ale do čtvrt hodinky je tam teplota jak předtím…
Navíc on spí přes den několik hodin v kočáru na balkoně, tak aspoň v noci ať je v teple ![]()
MaryClementine píše:Michaelakkk píše:To je přesný, tuhle polohu taky miluje, ještě taky kolena pod sebe a zadek nahoru
Já řeším ten samí problém až na to, že jakmile ho dám do ptle řve řve a řve a nechce v něm spát ani být :-/ a potom spí třeba takto
Přesně a to poslední dobou usíná jenom na peřině i když už má polštář prostě se vždy otočí a usne na peřině…
tady usnul u mě v posteli se zmuchlanou dekou pod sebou
![]()
Jinak myslím, že si časem na tu peřinu zvykne… Já jsem se taky jako dítě odkopávala, cestovala, kolikrát jsem se vzbudila s hlavou v nohách postele a již mnoho let spím poměrně spořádaně a přikrytá ![]()
Jako starší dítě (třeba 8-9 let) si pamatuju, jak jsem si vždycky upravila peřinu, že mi třeba trčela jedna noha ven, bylo mi dobře a když jsme spali u dědy, tak mě furt chodil přikrývat a mě to hrozně štvalo
Taky si možná lámal hlavu, co s tím, abych se neodkopávala, ale mně tak bylo dobře (vím, trochu jiný případ) ![]()
Já to chápu, ale na spaní má být prostě nižší teplota. Díky tomu, že je teplota vyšší, se děti zvyknou odkopávat. Teplota na spaní(v noci) přes dvacet je prostě nevhodná.
Chápu, že máš strach, aby neprochladnul, ale neboj, časem si zvykne. Nejde po vyvětrání stáhnout topení?
Sany80s píše:¨Teda my ráno v pokoji klepeme kosu, ale samuel bude stejně odkopanej, teplotou to podle mě nebude, nikdy jsme totiž(krom léta samozřejmě) neměli v pokoji teplo…
Já to chápu, ale na spaní má být prostě nižší teplota. Díky tomu, že je teplota vyšší, se děti zvyknou odkopávat. Teplota na spaní(v noci) přes dvacet je prostě nevhodná.
Chápu, že máš strach, aby neprochladnul, ale neboj, časem si zvykne. Nejde po vyvětrání stáhnout topení?