Jak navléct nit do tohoto šicího stroje

36
30.7.23 14:26

Jak navlect nit do tohoto siciho stroje

Zdravim Vas, potrebuji pouzit tento sici stroj, ale nevim jak nasadit nite. Nemohu ani najit navod, vsude na youtu.be jsou dva jine typy. Vim, ze je stary, ale snad jej nekdo zna a poradi. Dekuji za snahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14695
30.7.23 14:28

Nějaké spodní cívky mas? Bez toho to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.23 14:32

Dekuji za bleskovou rychlost. Ano, ve spodni niti civka je, nahoru se dava cela spulka nebo take mala civka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.23 14:38

Tadu je trochu videt. Vyndat lze jen spulku, tu jeji klec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.23 14:40

U te spodni nite asi vim, vytahnout nit drazkou a nechat tak 5 cm koukat, ale netusim jak a kudy tu horni nit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14695
30.7.23 14:41

Nene, nahoru celá cívka. Pak by měla určitě prochazet takovou tou pacickou s ockem, co jezdi nahoru a dolu, a následně mezi temi dvěma talířky, co k sobě pritlacuje ta pružina ze strany, z nich do pevného malého očka a pak do jehly (případně pokud je hned nad jehlou nějaké vodítko, tak přes nej).

Ovšem jsou tady ještě dva body - zda je něco u toho krátkého vrchního spaliku a Šroubem, čím by ta nit měla prochazet? Cekala bych, ze tudy taky půjde.

A pak se to musí správně zandat mezi ty talirky, jak je u nich ten mechanismus :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.23 14:48

Moc dekuji, myslim ze rozumim. Vecer, jakmile to pujde, vyzkousim a prinejhorsim se znovu ozvu. Moc jsi mi pomohla, je to desne zoufala situace. Ja vim, nejde o zivot, ale stejne. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.23 14:50

Mas pravdu, u toho kratkeho spalicku je vedeni na nit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80248
30.7.23 14:52

Myslím, že nejdřív se musí ta horní nitě táhnout mezi těmi talířky, ty udržují napětí, a pak teprve tím raminkem. A dole někde poblíž jehly by mělo být ještě nějaké očko, do kterého se ta nit zahákne a pak se provleče jehlou, zepředu dozadu.
Jak se dívám na tu poslední fotku, tak ano, je to na boku tě hlavy. Takové drátěné očko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
30.7.23 15:00

Moc dekuji obema, to co pisete mi jde dohromady s velmi mlhavymi vzpominkami, jak to mama rychlymi zrucnymi pohyby delala, snad to vecer diky Vam take zvladnu. Zatim moc dekuji, zachranily jste mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
30.7.23 19:37

Jak navléct nit do šicího stroje - video

• Citovat
  • Upravit
36
31.7.23 00:00

Super, po stazeni tohoto videa a nekolikerem shlednuti na tretinu rychlosti je mi ta horni nit zcela jasna. Nakup v galanterii take za mnou, zitra se na to vrhnu a dam vedet vysledek nebo dalsi otazky.
Moc Vam vsem dekuji za zachranu, velmi jste mi pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
31.7.23 03:37

Nedalo mi to spat a povedl se mi prvni zkusebni steh, moc dekuji. Pokud by se objevil nahodou nekdo se stejnym strojem, davam moji dokumentaci pro horni i spodni nit.
Moc Vam dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
31.7.23 03:41

Neobjevila se spodni nit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13256
31.7.23 06:14

Humle Františku :palec:…a je fajn, že myslíš i na ostatní ;).
Zvědavost mi nedá, proč celá tahle velká akce? Co šiješ? Proč sis nepujcila modernější stroj? Nebo kvůli nostalgií, že je po mamince? Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat