Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravim vas:)
Cca dva tydny zpet jsem lezela deset dnu domaa lecila se, mela jsem deset dnu zvyseniu teplotu jen na 37,3 a nikdy vic, akorat jsem hodne kaslala, u doktorky jswm nebyla protoze se mi tam kvuli takove teplotce nechtelo lozit tak jsem tonejak vylezela doma, presll to ale suchy a davivy kasel pretrval, obvzlast kdyz jsem byla s nekYm, kdo kouri, to jsem se silene davila, dnes jsem se rano vzbudila s neskutecnou bolesti kloubu a svalu a namerila si 38, neboli me v krku jen mi pretrvava ten kasel trochu jinak nic, pujdu k doktoce ale ta jezvxkla mi ihned ve dverich napsat atibiotika na deset dnu.. Mate nekdo zkusenosti s antibiotiky ktere se predepisuji treba na tri dny? Zabiraji? Pozitri musim pracovne do bratislavy a potrebuju se dat urychlene do kupy.. ![]()
To není dobrá lékařka, když hned od pohledu a při nedůkladném vyšetření píše ATB. Podle popisu máš zřejmě chřipku..a s tou stačí pár dnů ležet bez ATB
Na teplotu jsou antipiretika (Paralen) nebo přírodně dát sprchu s o trochu menší teplotou, než tělo.
@pannda dekuji, jak je mozne ze jsem ale znovu nemocna kdyz jsem pred par dny byla taky? Myslela jsem ze si telo vytvari nejakou imunitu na nrjakou dobu.. Lze pozadat lekarku aby mi v ordinaci udelala test zda brat atb ci ne? Vim ze se takovy test kupuje v lekarne ale stoji asi 400,– :/
Dnes už běžně dělají testy v ordinaci na CRP, zeptat se můžeš… Imunitu ATB nezískáš, už dnes je ověřeno, že už spousta ATB na lidi nezabírá…
@Leali atb jsou v tomle případě naprd, hlavně, pokud je nedobereš celé, nemá smysl je vůbec začít brát.. tohle vypadá na chřipku, na to se atb nebere… ![]()
@Leali ležela bych doma a horečku nesrážela. Snažila bych se co nejvíce pít, jíst jen lehčí jídla a hodně spát. Pokud by mi horečka trvala déle než 2-3 dny, začala bych to řešit s dr. či případným srážením. Srážela bych i v případě, že bych měla křeče či něco podobného. Horečkou tělo bojuje s viry či bakteriemi, které ta horečka většinou zahubí. Okamžitým srážením horečky snížíme účinnost imunitního systému, který pak často reaguje tak, že člověk je nemocný, ale má „jen“ teplotu a v těle se může krásně bacil pomnožit.
Přeji ať se z toho co nejrychleji dostaneš.
@Leali Tak záleží, jestli má tvoje doktorka v ordinaci CRP přístroj. To bys věděla hned na čem jsi. Já být tebou jdu hned teď k doktorce nebo večer na pohotovost. I když ti dají ATB na 10 dní, tak většinou se to po pár dnech zlepší a mohla bys v případě nouze jet i na tu služebku. Čím dřív to začneš brát, tím líp. Já bych mastila hnedka k doktorce než se takhle samoléčit.