Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi tě tedy moc nechápu, když nejsi konkrétní. Kdy přesně by ti dotyčný měl sdělovat, že má přítelkyni a proč by to měl dělat? Jakože se potkáte v kuchyňce u kafe a chlap by měl začít povídat o tom, co přítelkyně doma dělá? ![]()
Proč by tě měl někdo ranit tím, že ti řekne, že má partnerku?
to je přeci blbost ne. Prostě ti to neřekne, protože to nepovažuje za důležitý aby ti to říkal, taky každýmu na potkání nepovídám, že někoho ne/mám a taky ne těm, kteří se mi třeba líbí. Tak nějak si totiž myslím, že je to nezajímá. Stejně tak mě nezajímá, zda má někdo partnerku nebo partnera.
Jinak moc dotazu nerozumím, pochopila jsem to tak, proč chlapi nemluví o svých ženách.
@Lil Kitkatt píše:
Asi tě tedy moc nechápu, když nejsi konkrétní. Kdy přesně by ti dotyčný měl sdělovat, že má přítelkyni a proč by to měl dělat? Jakože se potkáte v kuchyňce u kafe a chlap by měl začít povídat o tom, co přítelkyně doma dělá?
Myslela jsem to tak, kdyz je chlap s ženskou v dlouhodobějším kontaktu, pravidelně se vídají třeba pracovně, znají se, konverzují spolu, blíže spolu pracují na nějakém úkolu. Chlap ví že o něj má dotyčná zájem. A on má partnerku/manželku. Ta ženská to neví. Proto ho bali. Ale on ji to nenaznači ani neřekne. Proč?
@tess50 píše:
To je česky? Nějak nerozumím dotazu.
Asi jsem prispevek nepojala nejlepe.
@Anonymní píše:
Myslela jsem to tak, kdyz je chlap s ženskou v dlouhodobějším kontaktu, pravidelně se vídají třeba pracovně, znají se, konverzují spolu, blíže spolu pracují na nějakém úkolu. Chlap ví že o něj má dotyčná zájem. A on má partnerku/manželku. Ta ženská to neví. Proto ho bali. Ale on ji to nenaznači ani neřekne. Proč?
Protože nemá zájem? Protože je to jenom kolegyně? Protože si střeží soukromí a nevykládá o něm každému? ![]()
@Anonymní píše:
A proč jo? Asi proto, ze se ho nikdo neptá.. proč to řešíš??
Dotaz je opravdu dost zvláštní a uplne mimo.. promiň
.
@Azeretereza píše:
Proč by tě měl někdo ranit tím, že ti řekne, že má partnerku?to je přeci blbost ne. Prostě ti to neřekne, protože to nepovažuje za důležitý aby ti to říkal, taky každýmu na potkání nepovídám, že někoho ne/mám a taky ne těm, kteří se mi třeba líbí. Tak nějak si totiž myslím, že je to nezajímá. Stejně tak mě nezajímá, zda má někdo partnerku nebo partnera.Jinak moc dotazu nerozumím, pochopila jsem to tak, proč chlapi nemluví o svých ženách.
Dobře. Tak si představte, že je do vás někdo zabouchlej. Víte to. Je vám to třeba příjemné. Lehce flirtujete. Doma máte partnera. Trvá to delší dobu. Normálně se bavíte, ale partnera nikdy nezmíníte a ta osoba o tom neví, protože by to pro ni byla jasná stopka. Nechcete ji. Proč te osobě nenaznacite že vztah máte a o jiný nestojíte.
@Anonymní píše:
Protože když si pomyslí na svoji ženu, tak se mu vždy postaví. Tak aby nedošlo k trapné situaci, tak když je s tebou, myslí radši jen na tebe.
@Anonymní píše:
Dobře. Tak si představte, že je do vás někdo zabouchlej. Víte to. Je vám to třeba příjemné. Lehce flirtujete. Doma máte partnera. Trvá to delší dobu. Normálně se bavíte, ale partnera nikdy nezmíníte a ta osoba o tom neví, protože by to pro ni byla jasná stopka. Nechcete ji. Proč te osobě nenaznacite že vztah máte a o jiný nestojíte.
Tvl, ty mas dost.. ![]()
@Anonymní píše:
No a tys ho někam pozvala, aby musel odmítnout nebo na něj jen zamilovaně koukáš?
Pokud to druhé, tak já bych taky nedělala nic být v jeho kůži. Nikdy nevíš, jestli si to jen špatně nevykládáš, že je do tebe někdo zakoukanej a třeba i je, ale jen platonicky a netřeba ho rovnat. Určitě bych si ve tvém případě nedělala naděje.
Ono taky „Hele Máňo, já vidím, že mě balíš, ale já mám doma přítelkyni, tak si dej pohov“ do pracovní atmosféry moc pohody nepřinese. Buď to bude trapas pro tebe a budeš se cítit trapně nebo ho odpálkuješ, že si to jen namlouvá a bude se cítit trapně on.
@Lil Kitkatt píše:
No a tys ho někam pozvala, aby musel odmítnout nebo na něj jen zamilovaně koukáš?
Pokud to druhé, tak já bych taky nedělala nic být v jeho kůži. Nikdy nevíš, jestli si to jen špatně nevykládáš, že je do tebe někdo zakoukanej a třeba i je, ale jen platonicky a netřeba ho rovnat. Určitě bych si ve tvém případě nedělala naděje.
Tak nějak. Odmítnul. Delší dobu věděl o mém zájmu. Dost jsem to projevovala. Tak přece nejlepší způsob jak někoho odpalovat je zmínit partnera. Když se zeptám co dělal o víkendu. Může přeci říct že byl s přítelkyní. A může mít pak pokoj.
@tess50 píše:
No, buď proto, že nepochopil, že ho balí nebo proto, že si s ní chce jenom zaflirtovat, případně za.ukat a vrátit se ke své ženěnic složitého.
Myslím že byl znalej a pochopil balení. A ano možná chtěl jen flirtovat nic víc.
Zamýšlela jsem se nad chyby, které jsem prováděla vůči mužům, když jsem chtěla navázat vztah. Nechci uvádět zcela konkrétní případy do detailu. Zajímá mě co si o tom myslíte.
Také si myslíte, že když žena tlačí na pilu, může spíš odradí? Mám pocit, že když někdo projevuje zájem vyšší ihned u druhého klesne a zájem zadruhé strany padá. Na mě byl vidět vždycky zájem, čekala jsem zda se druhý neprojeví a když se neprojevil vic znervózněla jsem tak, že začal být nervózní i on a začal se stahovat. Nedopadlo to. Dvakrát se mi to stalo a vždy jsem byla ve stavu zatmění mysli. V takových případech se chovám asi dost divně a chlapci se mě boji.
Vždycky jsem byla odvážná a neseděla někde v koutě a věděla co chci a tak jsem vždycky aktivnější, ale asi to není nejlepší způsob.
Zajímá mě co si myslíte o mužích, kteří vědí že se vám líbí, ale o své partnerce nemluví jako vůbec jako ani nezmíní. Je takovým lidem žena ukradená, tak že se ani nenamahaji to zmínit? Nebo ji nechtěj ranit? Nebo se jim líbí? Co byste si i tom mysleli vy? Jakou k tomu může mít člověk motivaci to nerict, když s někým tak jako běžné konverzujete?