Jak nevypěnit?

Anonymní
28.12.22 16:18

Jak nevypěnit?

Ahoj,
raději anonymně. Mám strašný vztek/ lítost/ pocit nespravedlnosti. Jde o to, že jsem před 10 dny byla na menším gynekologickém zákroku v celkové anestezii. Nic velkého, ale přece jen mě to oslabilo, neměla bych aspoň 14 dní nic těžkého zvedat, atd. - k tomu doma dvouleté dítě, příprava Vánoc …no, měla jsem toho před svátky plné kecky.
Manžel teď před Vánoci hodně chodil s kolegy na punč, večírky - vždy, když přišel domu, tak říkal, že tam s nimi byl někdo nemocný. Naposledy byl 22.12. na punči s kolegy - 23.12. mu začalo být nedobře, a přesně 24.12. večer lehl s horečkou a chřipkou a dva dny nemohl ani vylézt z postele.
Bezva. A ještě bezvadnější je, že o dva dny ppzději jsme s vysokou horečkou a parádní chřipkou lehly i my s dcerou - je mi zle, ale jí je ještě hůř, dávám jí i studené zábaly. Parádní Vánoce.
Do toho už víc jak půl roku máme na zítra koupené drahé lístky do divadla v Praze, hotel (bydlíme v JČ kraji)…má s námi jet ještě dalších šest lidí, je domluvený program, restaurace… Strašně moc jsem se na ten výlet těšila, dlouho jsem nikde nebyla, poměrně pracně domluvila hlídání dcery (hlídání je u nás celkově dost problém) - a teď na 99,9 % nepojedu nikam, budu doma s nemocnou holčičkou - a manžel, kterému už je docela dobře, nejspíš místo mě vezme nějakého kamaráda - aby lístky a hotel nepropadly.
A mně je blbě, cítím operované břicho, protože nemocnou dceru samozřejmě taham - a mám vztek. Na manžela, na jeho nezodpovědné kolegy a kamarády, na celou tu situaci.
Chtěla bych to v sobě umět nějak zpracovat, ale zatím mi to fakt nejde. Když by mi tu někdo poradil, jak na to, budu moc ráda. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18658
28.12.22 16:27
@Anonymní píše:
Ahoj,
raději anonymně. Mám strašný vztek/ lítost/ pocit nespravedlnosti. Jde o to, že jsem před 10 dny byla na menším gynekologickém zákroku v celkové anestezii. Nic velkého, ale přece jen mě to oslabilo, neměla bych aspoň 14 dní nic těžkého zvedat, atd. - k tomu doma dvouleté dítě, příprava Vánoc …no, měla jsem toho před svátky plné kecky.
Manžel teď před Vánoci hodně chodil s kolegy na punč, večírky - vždy, když přišel domu, tak říkal, že tam s nimi byl někdo nemocný. Naposledy byl 22.12. na punči s kolegy - 23.12. mu začalo být nedobře, a přesně 24.12. večer lehl s horečkou a chřipkou a dva dny nemohl ani vylézt z postele.
Bezva. A ještě bezvadnější je, že o dva dny ppzději jsme s vysokou horečkou a parádní chřipkou lehly i my s dcerou - je mi zle, ale jí je ještě hůř, dávám jí i studené zábaly. Parádní Vánoce.
Do toho už víc jak půl roku máme na zítra koupené drahé lístky do divadla v Praze, hotel (bydlíme v JČ kraji)…má s námi jet ještě dalších šest lidí, je domluvený program, restaurace… Strašně moc jsem se na ten výlet těšila, dlouho jsem nikde nebyla, poměrně pracně domluvila hlídání dcery (hlídání je u nás celkově dost problém) - a teď na 99,9 % nepojedu nikam, budu doma s nemocnou holčičkou - a manžel, kterému už je docela dobře, nejspíš místo mě vezme nějakého kamaráda - aby lístky a hotel nepropadly.
A mně je blbě, cítím operované břicho, protože nemocnou dceru samozřejmě taham - a mám vztek. Na manžela, na jeho nezodpovědné kolegy a kamarády, na celou tu situaci.
Chtěla bych to v sobě umět nějak zpracovat, ale zatím mi to fakt nejde. Když by mi tu někdo poradil, jak na to, budu moc ráda. Děkuji.

No hele já už bych vypenila dávno a staral by se manžel. Jak na to reagoval on? Chytrém nakopni a hloupemu doloz. Když chtěl někam manžel po 2 měsících nemoci s tím, ze mimino díky němu (ze nám domu zas něco dotáhl) mělo atb a zapal plic, tak jsem mu vylozene řekla, ze to fakt není dobrý napad, ze i on musí zas nabrat zpět trochu imunity. Nakonec mi dal za pravdu a zůstal doma. Tohle ale mělo přijít už predtim než na ty srazy chodil. Pokud neumiras a staras se o děcko jako vždy, jemu nic nereknes a jen vnitřně pěníš tak nějak nevim co by mu mělo docvaknout. Pokud je ti tak zle tak smolik, zůstane doma a bude se o vás starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
28.12.22 16:29

A to ti jako ten tvuj uzasnak nemuze doma pomoct? Misto toho se radsi sbali, a jede se bavit? 8o

• Citovat
  • Upravit
3460
28.12.22 16:39
@Anonymní píše:
Ahoj,

Prosimtě klid. Nemoci teď lítají opravdu všude. Když by manžel neonemocněl na večírku zcela jistě by něco chytnul v Lidlu na vánočním nákupu. Takže nějaké co kdo kdy kam dotáhl bych fakt neřešila.
Jsi nemocná a teď nemáš kapacitu na zdravý úsudek. Pokud chceš, aby se o Tebe v nemoci staráme, musíš mu to říct. Ono když zvládáš zvedat dítě a lítat kolem něj, tak mu těžko samo dojde, že ti je fakt zle.
Zítra uvidíš, jak Ti bude. Kdyby mělo být lépe, tak jeď. Když ne, tak dej dceru na hlídání, manžela pošli do Prahy a užij si volný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 16:57

@roba18
No, já ale nemůžu dát nemocné dvouleté dítě, kterému dělám i studené zábaly, někam na hlídání a udělat si volný večer. Problém je u nás často hlídání, i když je dcera zdravá.
Buď budu za zlou, a budu po manželovi chtít, ať je s námi doma a stará se - což naruší program dalším šesti lidem a přijdeme úplně o minimálně pět tisíc (lístky & hotel), nebo manžel pojede se bavit místo mě s nějakým kamarádem, a já se budu doma - sama nemocná - starat o nemocnou dceru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.22 16:59
@hospodki píše:
No hele já už bych vypenila dávno a staral by se manžel. Jak na to reagoval on? Chytrém nakopni a hloupemu doloz. Když chtěl někam manžel po 2 měsících nemoci s tím, ze mimino díky němu (ze nám domu zas něco dotáhl) mělo atb a zapal plic, tak jsem mu vylozene řekla, ze to fakt není dobrý napad, ze i on musí zas nabrat zpět trochu imunity. Nakonec mi dal za pravdu a zůstal doma. Tohle ale mělo přijít už predtim než na ty srazy chodil. Pokud neumiras a staras se o děcko jako vždy, jemu nic nereknes a jen vnitřně pěníš tak nějak nevim co by mu mělo docvaknout. Pokud je ti tak zle tak smolik, zůstane doma a bude se o vás starat.

Já mu už když na ty akce chodil, říkala, hlavně ať nic nedotáhne domu… Teď máme tichou domácnost, fakt mám velký vztek.

• Citovat
  • Upravit
65222
28.12.22 17:00
@Anonymní píše:
@roba18
No, já ale nemůžu dát nemocné dvouleté dítě, kterému dělám i studené zábaly, někam na hlídání a udělat si volný večer. Problém je u nás často hlídání, i když je dcera zdravá.
Buď budu za zlou, a budu po manželovi chtít, ať je s námi doma a stará se - což naruší program dalším šesti lidema přijdeme úplně o minimálně pět tisíc (lístky & hotel), nebo manžel pojede se bavit místo mě s nějakým kamarádem, a já se budu doma - sama nemocná - starat o nemocnou dceru.

těch šest lidí to tam bez vás nezvládne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
28.12.22 17:01
@Anonymní píše:
@roba18
Buď budu za zlou, a budu po manželovi chtít, ať je s námi doma a stará se - což naruší program dalším šesti lidem a přijdeme úplně o minimálně pět tisíc (lístky & hotel), nebo manžel pojede se bavit místo mě s nějakým kamarádem, a já se budu doma - sama nemocná - starat o nemocnou dceru.

A kdy máte jet? Dcerka může být za 2 dny bez teploty, zatím nevyšiluj.
Jo, už to čtu, zítra. Pokud jí to aspoň trochu klesne a má být třeba s babi nebo s někým z rodiny, tak bych normálně jela.

Příspěvek upraven 28.12.22 v 17:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
28.12.22 17:02
@Anonymní píše:
@roba18
Buď budu za zlou, a budu po manželovi chtít, ať je s námi doma a stará se - což naruší program dalším šesti lidem a přijdeme úplně o minimálně pět tisíc (lístky & hotel), nebo manžel pojede se bavit místo mě s nějakým kamarádem, a já se budu doma - sama nemocná - starat o nemocnou dceru.
:nevim: no tak to je každá rada drahá. Asi bych se rozhodla podle svého a dcery aktuálního stavu. Kamarádi se snad můžou bavit i bez vás. Jo přijdete možná o 5000,– ale v životě člověka přijde o víc. Zase lepší přijít o pár tisíc než se pak hádat a rozvádět. Uvidíš, jak ti zítra bude a pak se rozhodni co řekneš manželovi. Ten má na to jaký názor? Chce jet sám?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
28.12.22 17:03

Poslala bych manžela s někým a poprosila bych ho, ať vymyslí náhradní akci, že tě to fakt hodně mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
28.12.22 17:03
@Anonymní píše:
Já mu už když na ty akce chodil, říkala, hlavně ať nic nedotáhne domu… Teď máme tichou domácnost, fakt mám velký vztek.
:roll: tichou domácnost, že všude, ale absolutně všude lítají bacily?
Hele známá chytla černý kašel a víš kde? V Kauflandu, nikam jinam nechodí, aby se nenskazila. Takže asi tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
28.12.22 17:07

Mě se stalo něco podobného. Před 3 týdny přišel můj domů a byl nemocný, neměl čas na odpočinek, musel pracovat, takže to přechodil až dostal atb.
Samozřejmě nakazil syna a já to taky chytla od malého. Zatím co tatínek byl už v pohodě a chodil si na pivo, my doma leželi nemocní, malý z toho měl začátek zánětu průdušek.
3 týdny jsme se oba léčili a ještě to není za námi.
Co tím chci říct, jo pěnila jsem a sedělo to ve mě, ale rozhodně by nevzal na akci na kterou bych se těšila já nějakého pitomého kámoše.
To mi přijde fakt ubohé. Se říká v nouzi poznáš přítele?
Příklad: Jednou nás chtěl kamarád z práce svést v zimě autem, jenže už se vešel do auta jen jeden. Já jsem odmítla, protože by kámoška zůstala na ulici sama a ona pak i když nerada zůstala se mnou. Znala jsem ji od léta.
Jiná kámoška od dětství mě tak nechala stát a byla jsem ji buřt, hlavně, že se svezla.
No někteří empatii mají, jiní nulovou.
Chlapovi bych řekla, že buď bude s malou on a já si vezmu kámošku nebo ty lístky dámě jinému páru.
Jinak chlapi jsou často sobečtí, starají se převážně o sebe, nejsou na to zvyklí, tak asi proto to jeho hloupé rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
28.12.22 17:08
@Anonymní píše:
Já mu už když na ty akce chodil, říkala, hlavně ať nic nedotáhne domu… Teď máme tichou domácnost, fakt mám velký vztek.

Takže to není diskuse o tom, jak nevypenit. Ty už jsi dávno vypenena, doma dusno a čekáš co? Že manžel otočí kouzelnou hůlkou a budete všichni zdraví? Hele my jsme taky měli být celé Vánoce a Silvestr na horách a jsme kde? V posteli. A po vánočních akcích jsme nikde nebehali. Nějak nevím na koho mám být tedy naštvaná, že jsem nemocná. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
28.12.22 17:13

Promin, ale ty se nemas rada a nedokazes se postavit sama za sebe. Jsi po operaci bricha a pripravujes Vanoce a manzel si chodi po vecircich?

Delas si to sama, mela jsi ho pozadat, aby zustal doma a pomohl ti a pokud by odmitl, tak jsi se mela na vse vykaslat, hodit nohyu na stul a starat se pouze o dite.
K tomu onemocneni se vubec nevyjadruju, to neni du;lezite, to mohl chytit kdekoliv.

Podle tveho popisu tomu vsemu rozumim tak, ze ty se nedostanes nikdy nikam, zadny volny cas pro tebe neexistuje a pan si porad nekde lita. No tak asi to budes muset doma zaridit jinak a naucit se si delat taky volno pro sebe a manzela zapojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8527
28.12.22 17:13
@Anonymní píše:

Nechci rýpat, ale říkat to sice můžeš, ale realita je jiná - bacily se nikoho neptají jestli smějí nebo ne :roll: bohužel se stalo, nic s tím nenaděláš, ikdyž samozřejmě chápu, že tě to štve. Buď pojede manžel s někým jiným (nepropadnou ty peníze), zůstane s vámi doma anebo se dceři zlepší stav a dáte ji An hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí