Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezky den, byla jsem na gastru a cekam na vysledky, nasli mi tam nejake zanetlive lozisko. Problemy se zaludkem mam dlouho. Zaludek mam zniceny kvuli tomu prekyseleni. Uzivam Omeprazol a jeste jdu v lednu na kontrolu kvuli vysledkum. Vim, ze muj stav mi vzdy zhorsovalo kafe. Je mozne, ze jsem na to citlivejsi a tady ty problemy mam z kafe? Drzim dietu, takze mi je celkem uz dobre.
Co máš ve zprávě z vyšetření za diagnózu? Jo, kafe může zhoršovat reflux.
Ja ji odevzdala obvodni. Ale reflux, a cekam jeste na vysledky, protoze mi tam nasli nejaky ten zanet
Kafe to zhoršovat může. Mě dělá dobře ajurvédský čaj na trávení Tulsi Tummy.
https://www.medicalstore.cz/…-25-sacku-2/?…
Tyhle problemy pravdepodobne kafe nezpusobilo…nicmene aktualni stav zhorsovat muze, protoze drazdi zaludek, stejne jako napriklad alkohol, tucna strava a pod. Takze bych ho pro ted vyradila.
Kafe může zhoršovat reflux. Pokud se ho nechceš vzdát, vybírala bych kvalitní kávu přímo z prazirny, kde ti budou schopni říct míru kyselosti a vybírala bych ji s nejnižší kyselosti, spíš slabší a dávala si do ní 30% smetanu na šlehání. Tučná smetana kávu ještě zjemní a není pro žaludek tak drazdiva.
@MM282 píše:
Hezky den, byla jsem na gastru a cekam na vysledky, nasli mi tam nejake zanetlive lozisko. Problemy se zaludkem mam dlouho. Zaludek mam zniceny kvuli tomu prekyseleni. Uzivam Omeprazol a jeste jdu v lednu na kontrolu kvuli vysledkum. Vim, ze muj stav mi vzdy zhorsovalo kafe. Je mozne, ze jsem na to citlivejsi a tady ty problemy mam z kafe? Drzim dietu, takze mi je celkem uz dobre.
Uvádí se, že kafe nalacno - riziko rakoviny žaludku.