Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky,
prosím o radu jak v tomhle počasí oblékat. Malé je něco přes čtyři měsíce a v tomhle počasí má venku na sobě body, dupačky a přes to venkovní overal (silnější než bavlna) a čepička, je v kočárku a pod dekou. Přijde mi však že jí v tom musí být v tomhle počasí vedro.
díky Míša
Oblekej primerene pocasi … muzes dat o jednu tenkou vrstvu vice nez si oblekas ty … a deku sebou a vzdy muzes prikryt kdyz se ti bude zdat, ze je studena.
Sulanek
Naše Klárka měla dlouho poměrně špatnou termoregulaci a podchlazovala se. Taky jsem měla pocit, že jí musí být vedro, a nebylo!!!
Poznáš to, když sáhneš za krčík. Jestli je tam spocená nebo hodně teplá, je jí horko. Pokud ne, tak je OK. Naopak, pokud má studený nos, je jí zima.
Ivča
Šimon má 6 měsíců,dávám tepláčky,body-dlouhý rukáv a když je tak jak teď,tak už nic jinýho,samo že deku mám v záloze a mikču taky,ale vzhledem k AE co máme si říkám ať je mu raději chladněji než horko.Čepku taky nemá,jen ve stínu,nebo když víc fouká.
Dítka mají mít max. o jednu vrstvu víc než my.
Přesně, nejlepší jsou ty zimně oblečený rudý děti a vedle vykračuje maminka jak frajerka v tričku s krátkým rukávem.....
Máme 10 měsíčního kluka a oblékám ho naprosto stejně jako sebe. Jen on má pod kalhoty ještě punčochy, já ne ![]()
Jinak radši ať mu je mírně chladno, než aby se potil a ofouknul.
NiKi
Souhlasím s tím, že je lepší si na to dávat pozor a s tím, že se má dávat o jednu vrstvu víc než máš ty, dokonce za tu vrstvu navíc je často považována deka. Ve 4měs bych tu deku teda dávala podle toho, jestli fouká či ne a slabou, každopádně.
Co se týče studeného nosu, s tím nemohu souhlasit, malá měla studenej nos pořád, i když jinak je teplá.
Doporučuju spíš dát slabší vrstvy, aby se event. jedna sundala. Např. já bych dala body s dlouhym (odpoledne krátké) a mikinku a kaťata (brzy k ránu možná i slabší punčošky) a deku.
Jenže my jsme otužilky…ale opravdu počítat s tím, že v kočáru je tepleji o to víc, když svítí sluníčko. Zpocené dítě se spíš nachladí.
Taky máme AE a když si to neohlídám, holka je zesypaná ošklivě…tchýně sice zuří, ale nelituji.
G
Nikino pohled na to mám stejný:) Zrovna ve středu jsem zírala, že někdo vozí dítě ještě v beranovi. Samo je to věc každého, jen by mě ale zajímalo, jestli se někdy některé (netvrdím všechny) maminky zamyslí nad tím, jak by v daném oblečení bylo jim.
G
Ahoj,
já teď dávám Semíkovi bodýčko s dlouhým rukávem a přesto svetřík, štrapmlíky a kalhoty, v kočárku má fusak, ale mám to tak, že je to tak jako deka, jen jako podložka. A samožřejmě tenkou čepičku.
Zrovna včera jsem viděla maminu-měla tak 5-ti měsíční holčičku,byla v beranovi a ještě čepicu a nánožník taky zaplej,chuděrka plakala,bodejť,mamina tričenko a dítko jak v sauně!
Zrovna včera jsem viděla maminu-měla tak 5-ti měsíční holčičku,byla v beranovi a ještě čepicu a nánožník taky zaplej,chuděrka plakala,bodejť,mamina tričenko a dítko jak v sauně!
Zrovna včera jsem viděla maminu-měla tak 5-ti měsíční holčičku,byla v beranovi a ještě čepicu a nánožník taky zaplej,chuděrka plakala,bodejť,mamina jen tričko a dítko jak v sauně!
Zrovna včera jsem viděla maminu-měla tak 5-ti měsíční holčičku,byla v beranovi a ještě čepicu a nánožník taky zaplej,chuděrka plakala,bodejť,mamina jen tričko a dítko jak v sauně!