Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky, potřebovala bych poradit. Syn má od října začít chodit na kurzy bruslení na ledě. Já ani manžel bruslit nechodíme a tak nemám zkušenost s tím jak se obléci, je mi jasné že je tam dost zima…ale…je to na zimní bundu?
Rukavice asi jo že? Jak jste oblékali své děti, Děkuji za rady ![]()
Dala bych zimní bundu, kdyby mi nebyla hamba vezmu si ji i dneska ven já ![]()
Je tam fakt zima, jako v zimě
Taky počítej s tím, že jestli bruslit neumí, tak bude hodně na zemi, takže vyteplené kalhoty, bundu a i rukavice. Na druhou stranu je potřeba vzít v úvahu to, že se bude hodně hýbat, takže zase nenavlíknout moc
Záleží jak se kdo potí nebo naopak je zimomřivý.
Syn tak taky chodil, chce to oteplovačky, zimní bundu a kvalitní rukavice! Děti jsou hodně na zemi, takže nám ty rukavice zdůrazňovali. Helma nutností, stačí cyklistická a pod ni tenkou čepici, děti se dost potí, tak s sebou pití a malou sváču typu nějaké tyčinky, fakt jim vyhládne:-)
Tak určitě dost, aby mu nebyla zima, ale zase co si pamatuju, docela jsem se i zapotila
Sama jsem nosívala termo prádlo (2trika, kalhoty), šusťáky a softshellku, čepici a rukavice 100% kvůli zranění
Spíš bych dala víc slabších vrstev, ať může vysvlíkat. A pády dost bolí, byla jsem samá modřina ![]()
Já dávám teplou čepici a rukavice, něco na krk, ale místo bundy vestu, chrániče na kolena. Helmu nedávám, ale některé děti jí mívají… ![]()
Ahoj, řeším to samé. Dcerka se školou jdou na kluziště, ale předtím a poté se normálně učí.
Aby šla pře celé město v legínách a na místě se převlékla, na to už je zima, tak mě napadlo holt na sebe od rána zateplené šustákové kalhoty s tím, že do batohu jí dám džíny, kdyby se chtěla poté převléct.
Nebo?
2.třída
@ZustanSeMnou deti se prevlekly normalne ve skole do oteplovaku (asi aby tam neztraceli cas) a pak dojeli na kluziste autobusem hromadne. 1. trida
@ZustanSeMnou a kam jdou? U nás na kluzišti bývá i 15 stupňů, to je na na lehkou mikinu a ne zateplené kalhoty ![]()
@Kriss Tina
na kryté kluziště taky…
kolik tam bude stupňů nevím, ale na zateplené kalhoty to bude, protože padá
@blumen
to je super.
U nás na maloměstě jdou 2km dolů tam a pak to samé zpět
@ZustanSeMnou píše:
@Kriss Tina
na kryté kluziště taky…
kolik tam bude stupňů nevím, ale na zateplené kalhoty to bude, protože padá
zateplené kalhoty na led určitě ano, i když bude 15 stupňů - led je led, a aspoň ji ty pády nebudou tak bolet