Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
ahoj holky ![]()
Mám dotaz,sice asi trošku trapný ,ale fakt nevím ![]()
mám šesti měsíční holčičku a chci se zeptat jak oblíkát ven když se oteplí,respektive od kolika stupnů přestat dávat fusák a jak potom oblíkat?a pak dáváte stejně asi i deky že?
Omlouvám se za asi blbý dotaz,ale je to moje první mimi,počasí a období se mění,takže každá změna je pro mě novinka.
Děkuji za případné odpovědi ![]()
Luccy1 píše:
ahoj holky
Mám dotaz,sice asi trošku trapný ,ale fakt nevím
mám šesti měsíční holčičku a chci se zeptat jak oblíkát ven když se oteplí,respektive od kolika stupnů přestat dávat fusák a jak potom oblíkat?a pak dáváte stejně asi i deky že?
Omlouvám se za asi blbý dotaz,ale je to moje první mimi,počasí a období se mění,takže každá změna je pro mě novinka.
Děkuji za případné odpovědi
ahoj, okoukej jestli se poti nebo ne a vzdy vem s sebou radsi jeste deku, kdyby neco
ja mam malyho jeste ve fusaku, ale pak ma jen puncochacky a katata a body s trickem a bavlnenou bundicku
poti se mi v cepici, budu objednavat z merinovlny, ta je funkcni
ale musis odpozorovat svoje mimi ![]()
já zatím oblíkám jako v zimě, počasí je zrádný a fouká občas studenej vítr. Máme zimní fusak, puncochy, kalhoty, body dl. rukáv, mikina, bunda, zimní čepice a rukavice. Malej nikdo nebyl spocenej a spíš má studený ruce když nemá rukavice a jí třeba rohlík
merett píše:
já zatím oblíkám jako v zimě, počasí je zrádný a fouká občas studenej vítr. Máme zimní fusak, puncochy, kalhoty, body dl. rukáv, mikina, bunda, zimní čepice a rukavice. Malej nikdo nebyl spocenej a spíš má studený ruce když nemá rukavice a jí třeba rohlík
Já mám body, tepláčky, pak pletený fusak s kapuckou a rukávama (místo bundy) a pak teplý zimní fusak. A někdy mi to přijde až moc. Až bude tepleji, bude ve slabším fusaku.
Sufik píše:
Já mám body, tepláčky, pak pletený fusak s kapuckou a rukávama (místo bundy) a pak teplý zimní fusak. A někdy mi to přijde až moc. Až bude tepleji, bude ve slabším fusaku.
a neni ti v tom horko a co oblekas malymu?
neee sranda ![]()
máme to zhruba stejně. Dávám body a lehkou mikinu, punčocháče, takový ten teplý overal, fusak a na tom deku, ale ta je taková lehká, to mám spíš ohrnuté k pusince, aby si nadýchal teplo
.
Já momentálně, když je venku kolem nuly dávám malé, bodýčko, nebo tričko a froté punčocháčky, přes to mikinku a manžestráčky, papučky, rukavičky a pletený svetřík s čepičkou, je ve fusaku. Není ani studená a ani spocená tak si myslím, že jí to vyhovuje. Pokud je mráz místo svetříku a manžestráků má zimní kombinézku, jinak to samé, jen místo punčocháčků mívá dupačky.
Já dávám malému tričko, punčocháče,čepičku, svetřík a teplejší overal. Pak ho dám do pytle do kočárku. Mám dva pytle a jeden je tenčí. Takže třeba zítra ho dám do toho tenčího.
Pokud tedy nezmění předpověď.
ja davam malemu body s dl. puncochacky, dziny , triko s dl. rukavem a tedka silnejsi mikinu a cepici a je normalne ve fusaku
Díky holky za odpovědi.
Ale spíš mě zajímalo jak oblíkat až se oteplí,ted vím ještě jak
,ale mám trochu chaos v tom jak oblíkat pak a kdy schovat fusák.
Myslím jak už bude takové to aspon trošku teplejší jaro
.
Vím,ptám se jak blbec ale fakt nevím
Někde jsem četla, že mimi máme oblékat jako sebe, jen s tím rozdílem, že ono se nehýbe
A pak si vyber ![]()
Dávám teplejší dupačky s teplejší košilkou (samet, nebo co to je). A doma šitou flísovou kombinézku, bačkůrky a bavlněnou čepičku.Kombinéza má kapuci a celé to do fusaku do kočárku.
Až se oteplí, vyměním dupačky a tričko za tenčí bavlněné. A když se ještě oteplí…kombinézku vyměním za kalhoty a mikinu nebo bundičku. Fusak ještě nechám. Malá má 5 mšsíců, tak ať mi nějak neprochladne. Zpocená v tom není. Až pak vyndám fusak, určitě s sebou budu tahat tu deku ( pro jistotu
)
Luccy1 píše:
Díky holky za odpovědi.
Ale spíš mě zajímalo jak oblíkat až se oteplí,ted vím ještě jak,ale mám trochu chaos v tom jak oblíkat pak a kdy schovat fusák.
Myslím jak už bude takové to aspon trošku teplejší jaro.
Vím,ptám se jak blbec ale fakt nevím
já jsem loni nechávala fusak co nejdýl a raději oblíkala mín dovnitř, to samé na podzim, dala jsem fusak brzo a postupně víc oblíkala, s fusakem nespěchej, jen pozoruj jestli se náhodou nepotí a to ti určitě napoví kdy sundat vrstvu ![]()
taky jsem četla, a připadá mi to rozumný, že není důvod miminko navlíkat víc než jsi oblečená sama, akorát teda přihlídnout k tomu, že nemá v kočárku pohyb, takže na jaře ještě třeba deku, pokud už teda nejsou skoro letní teploty
Taky nechávám fusak co nejdéle - neprofoukne a ubírám vrstvy oblečení. Mám dvě kombinézky s kapucou, teplejší s fleecem uvnitř do mrazu nebo velkého větru a lehoučkou manšestrovou s bavlněným vnitřkem, pod ně už jen punčocháčky a body s dlouhým rukávem + bavlněnou tenkou čepici, jen v mrazu dávám fleecovou. Dávám pozor na pocení, aby se malá nepřehřála.