Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
ahoj,
mam prosbu na ty co satkuji. kamaradce ted pujcuji satek, ale jelikoz nemam zkusenost s timto rocnim obdobim (mam letnacka) chci se zeptat. jejimu malymu je 6 tydnu a nevime jak by melo byt oblecene, kdyz je v satku. boji se ze kdyz je v kocarku ve fusaku a v satku ne bude mu zima. ale z me zkusenosti vim ze lidske teplo v satku hreje dost.
takze shrnuti- jak v teto zime obleci 6 tydenni mimi do satku. dekuji
![]()
Pokud ho venku ponese pod bundou - což je nejlepší řešení, uvázat takhle malé miminko na bundu bude asi dost nepohodlné… Tak bych ho oblíkla jako doma - tj. body, tričko, dupačky, popř. ještě něco pod dupačky, já mám tenké merinokamašky a ponožky. A potom si beru fleecovou mikinu a na to normální zimní bundu.
A nosí se asi v kolébce, tj. má schované i nožičky, tak bych tu druhou vrstvu pod dupačky ani nedávala.
Výhodou nošení pod bundou je právě to, že pokud je chladno tobě, bude asi i miminku, pokud jsi OK, je OK i mimi
![]()
ja ji ukazu uvaz nejspis kriz ci kapsa (nebo co to je) zepredu na brichu maminky. nevim jak se jmenuje znam jen dle obrazku
a kolibka mi nejak nesla uvazat. takze zadny napr chlupaty overal nebo kombineza?
stačí obléct jako doma + teplé ponožky (návleky), čepičku. Kombinézu ne, pokud bude pod bundou, prkovi by bylo vedro…
opravdu to staci? kdyz je venku pod nulou a doma 20 stupnu? samo vam verim, mate to odzkousene jen se mi to nezda
![]()
To rozhodne ne, jak pisi holky, ja normalne necham dite tak jak je na doma, tj. malej ma pouze bavlneny overalek a ponozky, na to mu dam svetrik a sup do satku, zapnu pod bundu a jeste se mi nestalo, aby mu byla zima, je krasne teploucky ![]()
Pokud vertikálně, tak malé mimi má stejně nožičky pod bříškem (tj. nekoukají mu z šátku), takže stejně
(kdyžtak najděte nějaká videa na youtube
)
V overalu či kombinéze by mu opravdu bylo vedro, představ si kombinézu, na tom ještě maminčinu zimní bundu a 3 vrstvy šátku a to celé ještě vyhřívané maminkou… to by se upeklo
Také doporučuji ven vázat pod bundu. Bundu buď speciální nosící nebo stačí větší manželova. A zapnout přes oba. Popřípadě pořídit kapsu na nošení - zateplovací kapsa Dát přes dítě a svou bundu nechat rozepnutou.
Pod zimní bundu obléknout jen jednu vrstvu - nejlépe něco netlačícího - bavlněný overal. Pokud už nenosí v kolíbce, tak navíc zateplit nožičky - více ponožek a návleky. Při větších mrazech ještě jednu vrstvu navíc.
Pod kapsu bych dala 2 vrstvy oblečení ( bavlněná overal, tepláčky, kabátek nebo mikinu) i při teplotách lehce nad nulou. Je slabší a tolik netěsní.
tak vsem moc dekuji za rady
rikala jsem ji ze kombineza a fusak nejsou nutny
ze mamca fakt dost hreje. ale jen doma, se mi zdalo malo.
dobra vsechny rady vyridim,a youtube poradim, je fakt ze jsem tam koukala, ale kdyz uz byl malej velkej ![]()
No, ja teda dceru oblikam trosku vic - na to co nosi doma dam jeste tenci fleesovej overal, zapnu pod fleesovou mikinu a pak pod sofshell bundu. Na nohy dam capaky a nekdy navleky…
Já nosila pod pružnou fleecovou mikinou a zapnutou bundou. Když jsem měla pocit, že je mu vedro, mikinu jsem pod bundou rozepla. Pokud nemá fleecovou mikču na rozepínání, tak doporučuju vzít malou fleecovou deku, dát ji přes dítě v šátku, zastrkat okraje za šátek v podpaží, aby bylo dítě zabalené a zapnout přes oba bundu. Ta deka jde velmi snadno vysunout, pokud bude dítě moc teplé.
Zateplovala bych hlavně nožičky, tím jak visí, tak v nich je nejmíň tepla, klidně několikery ponožky a na nohy přes gatě návleky, na hlavu samozřejmě čepku.