Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojda vůbec si nevím rady co obléknout miminku v tomto zimním období aby mu nebyla zima a i mu to slušelo?Stačila by třeba soupravička bavlněné bodíčko s dupačkama,na to teploučký overálek s kapucí,čepičkou a rukavičkama a dát do zateplené zavinovačky?
a ještě bych přes něj přehodila deku a zachumlala, aby na tu cestu do auta ani nos nekoukal. přece jen mrzne a tahle malá miminka jsou moc citlivá.
takhle jela moje mala loni..bylo -10..pod tim ma jen bodycko a dupacky.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/…870279_n.jpg
Záleží jak daleko půjdete venku, ale podle mě je to málo. Co považuješ za teplou zavinovačku?
Dala bych minimálně 3 vrstvy oblečení (jako sobě - triko, svetr, bunda) - tedy bavlněný overálek, něaké kalhoty nebo dupačky, kabátek, kombinézu. A zabalit do nějaké fleesové deky nebo zavinovačky, popř. fusak do autosedačky.
urcite stacilo, nedelej si z toho hlavu. predpokladam, ze pojedete autem, tak hlavne aby nebylo mimi zpoceny, v aute urcite neco ubrat.
Příspěvek upraven 15.12.10 v 14:48
No tak mi měli fusak v autosedačce a na sobě měl bodýčko, nějakou mikinu a kabátek, pod kalhotama punčocháče. Nejsem dupačková, vůbec jsme je neměli. A ještě hozenou deku, že snad ani nebyl vidět! Tu jsme v autě sundali.
dala bych bodýčko, dupačky, ponožky, kabátek o něco teplejší, ale asi ne tak moc. A tu zimní zavinovačku nebo fusak (ten bych možná volila spíš, kdyby byl do autosedačky). Na přenesení venku bych dala deku, v autě uvolnit, ať se neuvaří (a nezpotí a pak nejde zpocené ven)
teda holka, jak vy budete chodit pak ven, když si nevíš rady už teď? Víc vrstev, hlavně ruce a nohy v teple tam nejdřv prochládají, čepici, overal na to co mu oblečeš a hlavně pořádný teplý fusak do autosedačky pokud jedete autem, do kočáru je nejlepší ještě termotaška a deka. Je to stejný jako bys do zimy oblíkala sebe, ale nevím co by jsi v autě dělala se zavinovačkou, držela dítě v náručí? Snad ne. ![]()
Lowel píše:
teda holka, jak vy budete chodit pak ven, když si nevíš rady už teď? Víc vrstev, hlavně ruce a nohy v teple tam nejdřv prochládají, čepici, overal na to co mu oblečeš a hlavně pořádný teplý fusak do autosedačky pokud jedete autem, do kočáru je nejlepší ještě termotaška a deka. Je to stejný jako bys do zimy oblíkala sebe, ale nevím co by jsi v autě dělala se zavinovačkou, držela dítě v náručí? Snad ne.
Zakladatelka měla určitě na mysli zavinovačku do autosedačky
a proč tak kousavě?
Jsou zainovačky do autosedačky zimní…teplé jsou dost, ale pro novoška mi přijde příjemnější ten fusak
A dál nemluvim, bo každý má na oblékání svůj názor a svou zkušenost ![]()
Mmch pokud má první dítko, může si být nejistá, jak je to vhodné .mě tchýně první holku radila navlékat do 3 vrstev a milion dek a zavinovaček, já dávala tolik ,co sobě plus jednu navíc…potíže měla jen po více vrstvách…no…
Jinak tak, abys v autě měla možnost ulehčit
jinak - ani jedna tu nemáme ten 100% správnej názor, to si musí v sobě ujasnit. Má tady víc možností, musí si sama ujasnit, co jí bude vyhovovat nejvíc.
A jinak je lepší mít s sebou do porodky dvě varianty - krapet teplejší a krapet lehčí a uvidíte podle aktuálního počasí (velkej mráz, „tepleji“, studenej vítr…)
no holky jen aby to byla zavinovačka do autosedačky, na to mi t teda moc nevypadalo ![]()
jinak kousavě to myšleno nebylo, jen mi šly trochu oči navrch, podle počasí auto předem vytopit je základ, a pak může dát i míň vrstev nebo něco sundat, ale fusak bych řekla je na zimu určitě základ
lucie no právě to jsem měla na mysli
prostě v zimě fusak a bez něj ani ránu