Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Chtela jsem se zeptat, mame v loznici 21-23 stupnu. Mala spinka v perove zavinovacce. A na sobe ma bodycko a takove ty dupacky s dlouhym rukavem. Zda se mi ze ji je v to vedro. Myslite, ze bych ji mohla nechat spavat jen v tom bodycku. Rucicky ma zasnerovane v zavinovacce.
Beruško: my máme v ložnici 17-18°C a malou od mala oblékám, jak jsi psala ty. Nezavinuji, jen přikrývám péřovou zavinovačkou. Děti by měli spát v chladnější místnosti.
Ahoj, my mame v loznici 21C a mala ma na sobe body a dupacky. Je permanentne odkopana, takze myslim, ze body a tepla zavinovacka staci.
Simona
Ahoj,
my mame v loznici 19°C a Bara spi v overalku, nebo v dupajdach a prikryta je slabou lariskou, i kdyz ted spi v pytli a je ji fajn. Tak body urco staci ![]()
Jo moc dekuju. Ona se mi zda ze i kvuli tomu horku hure spinka. A jak ji rano rozbalim ze zavinovacky tak ji ma celou vlhkou od vedra. Ale drive to tak nebylo. No v loznici se snazim pred spanim vyvetrat na te 16- 17 stupnu, ale jak zavru okno, tak tan je do hodky zase 21. Tak proto se ptam. Tak ji zkusim dnes nechat spinkat jen v bodycku
My v ložnici vůbec netopíme a denně tam větrám. Když jdu večer spát, tak je to někdy, jakobych vlezla do lednice. Určitě ji buď uber oblečení nebo nezavinuj. Když ji máš zavinout, tak ji i přikrýváš? Já mývala malou zavinutou ve flaušové zavinovačče a péřovou přikrytou a spíš mívá studené ruky. Horko ji ještě nebylo.
Zari, spinka jen v te perove zavinovacce. Uz ji jinak neprikryvam. Tak ji proste necham spinkat jen v tom bodycku. Zavinovat ji musim, protoze se jinak v noci hrozne leka. Uz ted mame zavinovacku malou ale ruce do ni jeste chytneme. Ale nevim co budu delat tak za mesic. ![]()
ahoj
Matěj spí v lehkém bavlněném overalu, je přikrytý povlečenou tenší dekou vycpanou dutým vláknem… je o něco tlustší než rychlozavinovačka… prostě normální dětská peřinka 135×90 cm… a probouzí se mi taky někdy zpocenej… je to tím jak tlačí prdy… no ale nahej spát nemůže že… a tenší deku mu dávat nechci… máme v pokoji 18 nebo 17 stupnů…
řiď se podle miminka - když je zpocené, uber vrstvy…
Ahoj myslím si že máš v ložnici moc teplo.V místnosti kde dítě spí má být přes noc 16-18st. a pořádně vyvětráno.My máme od malička kolem 18-19st. , první 2m spala v bodýčku a zavince a teď spí v bodýčku a ve spacím pytli(ten není moc teplý) a ráno není vůbec studená,ba naopak.Takže určitě malé bude stačit bodýčko do zavinky a chladnější místnost na spaní.Ono se říká že dětem se lépe spí v chladnu než v teple a asi na tom něco je.V létě jsme v kočáře moc nespali,ale jakmile se trošku ochladilo tak spala jako dudek.
Podle mě ji bude bodýčko stoprocentě stačit … můj syn spával v létě, když jsme měli v ložnici 23 °C, v zavinovačce taky jenom v bodýčku, a to ta zavinovačka nebyla péřová, ale měla vycpávku z ustřižené deky.
Teď ale máme v ložnici 19-20 °C, je oblečen v bodýčku a dupačkách, přikrytý slabou fleecovou dekou (kterou má utěsnanou po bocích postele až ke dnu postýlky, aby se neodkopal) a na tom má položenou dětskou slabou peřinku.
Ale ráno měl vždycky zmrzlé ruce a nos, tak mu na dupačky dávám ještě slabé tričko. Přikrytý bývá tak do půl těla.
Ahoj.
Co takhle zkusit nechat mimčo spát zavinuté jen do pleny? Myslím té velké, osuškové. Tam jí zavineš i ručičky. Pak může spát v overalu. Bodyčko bych nedávala, pokud máš overal s dl. rukávy.
A nebo vyměň péřovou zavinovačku za tenší, to by mělo pomoct.
A každopádně na noc tolik netopte, v tomhle bych nedokázala spát ani jednu noc. Vy si nemůžete topení regulovat? Nebo vypnout na noc?
My nemáme 23 stupňů ani přes den, jak máme ke 21, tak je Tomík spocený až na prdce, takže hned větrám…
Ahojky
mě Anička spí jen v bavlněném overálku, přikryji jí dekou a jen zakryji slabou peřinkou. Ale v noci se mi stejně vždy odkope. Před spaním vždy pořádně vyvětrám, aby byl čerstvej vzdoušek.
Míšenka
Ahoj, nechci zakladat novou dizkusi… Chtela bych se zeptat jak byjste oblekly dite 9 mesicu na noc. Vecer tu mame 23 stupnu a rano 16-17 stupnu. Ja mu oblecu bodycko a strample a vezmu si ho k sobe do postele aby se nahodou neodkopal a nebyla mu zima.Ale chtela bych ho naucit spinkat ve sve postylce tak uvazuju o spacim pytly. Myslite ze by bylo lepsi s rukavem nebo bez? Snad jsem to dobre vysvetlila