Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Terina89 malej spi pouze na boku a ja se bojim aby ho ty konce netlacily do raminka ![]()
@zizalka1991 Můj spí taky jen na boku od miminka a nikdy ho to netlačilo, ani neměl otlačený ramínka ![]()
Máme to doma podobně, ale nám se tady trochu drží teplo, ráno tady máme kolem 19 stupňů, malý spí v overálku nepřikrytý a nad ránem ho přikrývám.. Má 13 měsíců.. Minulý rok chodil spát ale nabalený.. Jinak máme pytel taky bez rukávu a nebyl nikdy problém, jen se do něj teď vždy tak zamotá, že už nedávám ![]()
U nás je to podobný, syn se hrozne odkopava, tak jsem pořídila pytle, jako mimco měl s rukávem a ted už má jen bez rukávů a do toho bodycko nebo overal a je to ok
@zizalka1991 Já měla spacáky pouze s rukávy, ty bez mi přišly k ničemu, když chci aby měl v teple i ty ruce. Akorát se ty s rukávy hůř shání.
Jsem pro pytel. Ja jsem kupovala pytel v CA a měl odepinacima rukávy, ale ani jednou jsem je nevyuzila, to dite se do toho špatně navlika. Je ale pravda, ze rucky měl někdy studenější a to máme okolo 22st. Dávala jsem do nej dl. Body a ponožky, někdy teplacky. P. s. Nauč ho spinkat ve své postýlce, dokud to jde, vím o čem mluvím
![]()
Já mám pro malou overaly, jen bavlnu tenčí i teplejší a 2 spací pytle, jeden teplý a jeden slabší. Mívám v ložnici kolem 20 stupňů a teď ji dávám teplejší overal a slabší pytel… ![]()
Mala ma 3 mesice a spi jen v overalku a pod perinkou mame doma 20 stupnu cely den ale kazdy prcek je jiny my jsme od narozeni horkokrevni spaci pytel mam taky pripraveny az se zacne odkopavat tak ho dam misto periny a mam tez bez rukavu
Za mě bez rukávů. Malá ho měla chvíli, jen tenký. Ona ale od začátku nesnášela jak omezování, tak teplo. Dodnes (tři) se přikrývá jen na usínání, pak se okamžitě podvědomě odkope a spí jen v pyžamku. Takže jí kupuju velký, aby jí nelezly z kalhot. A já sama se choulím pod dekou
Je to to nejlepší a naprosto bezbolestné otužování ![]()
Syna od mala nechavame hajat jen v overalu, ze zacatku jsme ho prikryvaly dekou, ale porad se odkopaval, tak jsme to neresili a uz nezakryvali a v 18m zjistil, ze kdyz je zakryty spinka se mu lip a zakryva se sam a od ty doby nam spi, jak spalek 12,5h:-D a to ma v pojicku 21st.
@zizalka1991 náš malý má jen pyžamo, nic víc.. - overal s dlouhým rukávem, přikrytý normálně dekou ![]()