Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zavinoa dupky? Kterej magor ti tohle radí? Normálně plinku a max nějaký triko, případně body. A na ostatní se vyprdni a používej vlastní hlavu.
Malá se narodila 07/2015 když byla ta šílená vedra a nechodili jsme nikam..trpěla horkem i doma, natož ji brát ven. Max jsme vylezli brzo ráno a dala jsem jen bodyčko, doma byla jen v plence..
Obe moje holky jsou najare takze jsem to taky nemusela resit ale vzpominam si kdyz jsem hlidala sestrence chlapecka, bylo mu 14dnu a venku byl jen v kratkym bodycku. venku bylo taky pres 30. Popripade prikryt latkovou plenou ![]()
Dala bych bodycko. Nebo ani to ne. Jen plinku a latkovou plinkou bych prikryla. Nicmene jsem mela syna zavinovaciho. Tak bych v bodycku nebo bez a v zavinovacce. Meli jsme Kouzelnou - takze jen latka.
Novorozenci maji spatnou termoregulaci. Ve smyslu plus i munus. Rychle se tedy prehreji!!! Je treba myslet na to, ze v kocarku nefouka. Takze kdyz ja mam tilecko a kratasy a fouka na me, miminko nepotrebuje v kocare vic nez bodycko a plinku.
Vůbec ji tak nenavlékej v takových vedrech. Dala bych jen něco takového
Mám dvouměsíční dceru. Doma je jen v plence, přikrytá látkovou plenou, venku body s krátkým rukávem. Vozím s sebou ponožky a tepláčky, kdyby nějak výrazně foukalo.
Syn je v červenci. Zavinovala jsem ho do tenké zavinovacky jen v plínce. Neměl rad volné ruce
jo a chodila jsem s nim ven jen po ranu - pak uz bylo moc vedro
Malej se narodil koncem cervna, cele leto byl hic, vetsinou byl jen v body bez rukavu/kratky rukav, jen prirodni materialy. V noci tak i spal, max jsem ho prikryla bavlnenou plenou. Ven jsme chodili navecer, az nebylo horko. On se teda rad nosil, byl casto v klokance, zpoceni jsme byli oba
vozila jsem teplacky a tricko s dlouhym, kdybychom se nekde zdrzeli a vecer bylo chladneji.
Jako uplnyho novorozence na cestu z porodnice bych trochu oblikla, treba body a polodupacky. Ale mesicni mimino fakt uz nem dcera jezdila v tehle vedrech v tilku a pline. Ale co clovek, to nazor, potkala jsem znamou a ta se zdesila, ze dote do konce sestinedeli ma mit cepici ![]()
Mám taky letní miminko a byl pořád jen v body s krátkým rukávem. Občas ponožky a vezla jsem ho tak už z porodnice. Rád se nosil v satku, bez ohledu na teplotu - ráno a večer jsme vyráželi ven, potili se - ale byl spokojen. Mám pocit, že ty hice snášel nejlíp. Jo a psaly ostatní, na noc přikrýt plinkou.
Dala bych do kočárku nepromokavou podložku a nechala ji bez plínky jen v krátkém rukávu.
Novorozenec do 30 stupňů vůbec nepatří! Choďte ven brzy ráno, pokud je nutné zavinutí, tak do zavinky obléknout bavlněné bodyčko + bych dala tenké ponožky.
Ahoj, ted 2.cervna se mi narodil syn a take jsem nevedela jak na oblekani. Maly me to ale sam naucil-kdyz lezi sam kdekoliv (v postylce, na sedacce, v kocarku), tak je mu zima-ma vylozene studene ruce i nohy a obcas i nos, tudiz na sobe ma na ven body s kratkym rukavem a kalhoty s tapkami. S sebou vozim bambusovpu decku, prijemne jakoby hreje i chladi, takze se prcek neprehriva a nepoti, ale ani nepsika zimou. Ted treba vedle me na sedacce je jen v body, ale prikryty dekou a je maximalne spokojeny! Prehraty neni.
Kazde miminko je ale jine, je proste potreba prubezne kontrolovat jak mu je a podle toho oblekat.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Nikdy jsem tohle řešit nemusela, protože se první dcera narodila n apodzim. Nevím, jak obléknout malou. Připadá mi blbé aby byla v takových vedrech v zavinovačce a dupačkách, který měla v porodnici. Venku je víc jak 30 stupňů
.Chci s ní chodit ven a vůbec nevím. Jak jste to měly vy když byla vedra?