Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni. ![]()
Mám takový asi hloupý dotaz. Můj pětiměsíční syn přes den prakticky pořád spí. Ukládáme ho kolem osmé, ale pak se tak různě budí až do devíti až půl desáté, kdy usne pořádně. Na kojení se mi budí jednou až kolem třetí čtvrté ráno. A pět vstává. No a přes den ho po dvou hodinách kojím plus má kaši a zeleninový příkrm. To už jen tak cucne aby o něco nepřišel.
Ale ani ty dvě hoďky většinou nevydrží bez šlofíka. Teď spal dvě hodiny a po hoďce a 40 min mi usnul v kuchyni v sedátku. Je to normální? Asi mi spousta lidí napíše, že řeším blbostí a co by za to jiná dala. Ale mě pořád hlodá v hlavě. Čekala bych, že už si to začne prodlužovat, ty pauzy mezi spaním
. Díky za odpověď
Pokud normálně prospívá a lékařce přijde vše ok, neřešila bych a byla ráda, že mám tak hodné dítko!-) Co by za to někteří dali…
Prospívá výborně, ve čtyřech měsících měl sedm kilo. Problém žádný, jenom cvičíme bříško, moc mi nešlo pasení.
Asi jenom potřebuju slyšet, že je to normální. První dítě no… A už mi možná trochu hrabe být pořád zavřená doma ![]()
Mám doma opačný extrém, buď ráda… tchýně měla něco podobného jako ty a všechny 3 její děti mají vysokou školu (nejmladší teda ještě studuje…)
@Mala.ještěrka syn mi zhruba do 9-10 mesicu vydržel vzhuru max 2 hodiny, pak jsem ho proste musela dat spat, jinak plakal a nebylo s nim k vydrzeni. Rezim byl asi takový ze vstával mezi 5-6 ráno, mezi 7-8 šel na 2 h spat, potom ty dvě hodky vzhuru, pres poledne spal klidne 3-4 hodiny, odpoledne tak hodinový šlofík a večerní ukládání nejpozději v 7…zlatý dite ![]()
Tak díky všem
Přestávám se nesmyslně nervovat a zkusím si to užít a udělat si chvilku pro sebe ![]()
Úplně v pohodě. Naše malá takhle taky spavala. Teď je jí 17 měsíců, v noci spí 13-14 hodin v kuse a odpoledne si ještě na 3 hoďky dachne. Já si to užívám. ![]()
Syn spal porad do roka..
jeste na podzim - bylo mu 3,5, potreboval odpoledne tri hodiny spat (musela jsem ho brat ze skolky po obede), konecne ted se to trochu zlomilo a uz pres den vydrzi bez spani. (Ono je to fakt neprakticke, kdyz chcete jet nekam na vylet a tak)
Syn taky takhle spal. Přes den po 2 hodinách, v noci nonstop. Starší totéž, jen v noci jedno krmení.
Syn v pěti měsících to samé, jednou jsem mu to stopovala a byl vzhůru přes den 45 min. Taky jsem přemýtala zda to je normální. A musím říct, že pak za měsíc to pomalu začalo přibývat, takže se postupně ustálilo dopolední a pak podvečerní spaní.