Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nevidím na tom nic zvláštního, miminka děljí různé nekoordinované pohyby, grimasy. A pobrekávání či kňourání ze spánku je normální, ty taky sem tam ze spaní třeba mluvíš, ne? ![]()
To je naprosto normální, ne podivné. A ještě se třeba klepe bradička.. Neboj, opravdu to je normální.
Přesně jak píší holky, ani na jednom neshledávám nic nenormálního, ba naopak by bylo divné, kdyby měsíční miminko máchalo ručkami koordinovaně ![]()
Ano, je to normální a fyziologické. Není se proč znepokojovat.
Také myslím, že je to naprosto normální, jak už píší maminky přede mnou… vůbec ničeho bych se neobávala ![]()
Dcera delala uplne vse, co popisujes. A jete se oklepavala, kdyz se vycurala.To dela dodnes(je ji skoro rok).
To machani rukama delala i ze spani a neustale ji to budilo. Takze od te doby spi na brise a je klid ![]()
Vše normální, ty nekoordinované pohyby ručiček jsou úplně normální, různé trhavé pohyby a pod. Děti se jimi ale i dost často budí, nebo vyrušují. Nám se takto budil malý co deset minut. Spal a najednou mu vylítli ruce do obličeje a byl vzhůru ![]()
Takže jsme na noc zavinovali a byl klid.
V klidu, je to miminkovske… Mají trhavé pohyby normálně.
A to spuleni pusinky atd, to je přeci roztomilé.
A dokonce se může do 14 dnů už začít usmívat! ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 5týdenní holčičku a chtěla jsem se zeptat, jestli je její chování normální. Máme strach, jestli je v pořádku.
1. několikrát během dne se jí chvěje spodní ret
2. máchá nekoordinovaně ručičkama
3. ze spánku občas vybrekne a spí dál
4. často špulí pusinku a plazí jazyk.Díky za rady.
Taky to znám, akorát ty ručičky ho budili, tak jsem ho dávala do zavinovačky.
@Anonymní píše:
Ahoj, mám 5týdenní holčičku a chtěla jsem se zeptat, jestli je její chování normální. Máme strach, jestli je v pořádku.
4. často špulí pusinku a plazí jazyk.Díky za rady.
Přirozenost sama
Vše v pořádku ![]()
4. často špulí pusinku a plazí jazyk.
Díky za rady.