Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den mamidky, mam takovou otazku. Mam doma mesicniho syna, presneji mu bylo ted 13.6. Neni kojen od prichodu z porodnice. Je na UM ( Nutrilon ar) a zacal mit prujem, ma ji zlutou a dost ridkou, ale zase ne jako voda. Minuly tyden jsme byli na infekcnim kvuli tomu, moc nam nepomohli, jen zjistily ze ma pry nejak nad normu bakterii clostridium. Po tydnu nas pustily domu a bere probiotika. Po propusteni se stolicka zlepsila na kasovitejsi. Nyni mel opet prujem, po dvou dnech, co jsme doma. Chtela bych se vyhnout tomu, aby jsme byli opet hospitalizovani, ale taky urcite nechci nic zanedbat. Syn mi krasny prospiva, nezvraci, chova se, tak jako kazdy jiny den, smeje se a nema horecky. Jen me zajima, proc ma opet prujem, nemyslim si, ze bych delala neco spatne. Kolik by mel mit zdravy kojenec stolici denne, a kdy je to uz nebezpecne. Ma nektera maminka s timhle nejakou zkusenost? Nechci nic zanedbat. A taky bych se chtela zeptat, zda muzu davat i jine tekutiny malemu nez UM a popripade jake. Nechci, aby byl dehydratovany. Predem dekuji za odpovedi, jsem uz zoufala. A chci podotknout, ze je to me prvni dite, takze vase zkusenost mi hodne pomuze. Preji hezky den. ![]()
Dělali mu kontrolní stěr? známý s tím byli v nemocnici 14 dní(děti starší)
Pokud ma dost pocuranych plenek, melo By tp byt OK, kdyz je j jinsk v pohode. My skoncily na infekčním s rotaviry, cely den sucha plenka, zacinajici apatie..
Určitě bych kontaktovala pediatra a řídila se jeho doporučením, u svého dítěte jsem teda v tak brzkém věku průjem nezažila, každopádně já bych mu možná alespoň odlehčila mlékem se sníženým obsahem laktozy dá se koupit v lékárně. Jak psala paní výše, kontorolovat zda dítě močí a není apatické, pokud se něco takového projeví ihned do nemocnice.
Dobrý den, chtěla jsem poprosit o radu…protože jsem zoufalá. Moje první mimo, které přišlo na svět císařem..přičemž se odtrhla placená a já a mimo jsme byli v ohrožení života. Jsou to dva dny co nás propustili z porodnice…zdravé, až na moje doléčení po císaři. Kvůli kterému jsem musela cestovat na kontroli i s malou.Od první kontroly malá jen pláče..i přes to, ze je nakrmena..není schopná usnout po na kojení..pláče. a pláče. mohu poprosit o radu jak??horečku nemá
Prave, ze cura dostatecne, tak jako ma. Jen nerozumim tomu, ze kdyz bere probiotika, ze i presto se prujem zase vratila pricemz by se mela ustalit, kdyz bere leky. A stery mu delaly. Mam dojem i pocit, ze muze byt alergicky na laktozu. Ale tyhle testy urcite delaly jako prvni v nemocnici, teda myslim. Jdeme zitra na kontrolu, tak uvidime co nam reknou
Jsem z roho opravdu nestastna. ![]()