Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Co dáváte dětem pod tuto bundu.Neprofoukne? Jak moc je teplá? Je to něco jako jarní bunda s fleeasem?Nebo máte k tomu ještě tuto?Díky za rady
I softshellky jsou tenčí a teplejší. Máme spíš slabší, dávám jedno triko s rukávem, mikinu a softshellku. Teď ještě přidávám fleesovou vestu. Dnes to bylo akorát ![]()
Dneska-triko dlouhý rukáv+fleesová mikina.Ale záleží na teplotě,já mám zkušenost takovou,že softshellka neprofoukne,ale do mrazů to není,nezahřeje.Já ji mám z HM.
Obnovuji diskusi. Dcera, necelé 3 roky, má softku, na zádech a v rukávech fleece. Přemýšlím, jak pod ni oblékat v podzimním počasí, tj. Cca kolem 10°C. Sama takovou bundu nemam, takže nevím, jak je teplá. Momentálně má triko s krátkým, na to triko s dlouhým a bundu. Studená se mi nezdá, jen ruce, ale to má skoro pořád. Díky za rady.
Triko, mikinu, bundu. bud je jí horko a sundá si jí nebo ne.
Ja davam triko s kratkym rukavem a slabou mikinu. Po ranu, kdyz jsou treba jen 4 stupne, tak dam triko s dlouhym misto s kratkym
Tilko, triko s dlouhym a mikinu.. Nemuzu si pomoct, ale prijde mi to jako normalni jarni/podzimni bunda.. ![]()
@Tamtama davam stejne jak ty a to pri 10 a min stupnich dostava flisovou mikcu. Ja softshellku mam taky a kdyz mam triko s dlouhym a mikinu tak je mi chladno.
Taky máme softshellku a lítá v ní pořád. Zrovna dneska do školky. Tričko s dlouhým rukávem, mikinu, dneska měl hrubší, nevěděla jsem jak bude a softku. Není to jako klasická jarní bunda, softshell má svá specifika, je teplejší. Ale samozřejmě záleží taky na výrobci a zpracování. Samozřejmě od „softshelky“ z hypermarketu nebo od Vietnamců nemůžete čekat to, co od kvalitní softshellky ze sportovního obchodu. Ale i tam se to liší řada od řady, výrobce od výrobce.
Obnovuji tuhle diskuzi, protože jsem synovi koupila softshellovou bundu, výrobce uvádí, že je celoroční a má vodní sloupec 5000. Sama jsem softshell nikdy neměla tak nemám zkušenost, bunda mi připadá dost tenká na zimu, mám pochybnost jestli mu jí mohu dávat i v tomhle počasí při teplotách lehce nad nulou a co mám obléknout pod ní. Teď už totiž nosí zimní bundu a pod ní dávám ještě mikinu a rolák, tak nevím jestli mám tu softshelku schovat raději až na jaro.
@ehoor píše:
Obnovuji tuhle diskuzi, protože jsem synovi koupila softshellovou bundu, výrobce uvádí, že je celoroční a má vodní sloupec 5000. Sama jsem softshell nikdy neměla tak nemám zkušenost, bunda mi připadá dost tenká na zimu, mám pochybnost jestli mu jí mohu dávat i v tomhle počasí při teplotách lehce nad nulou a co mám obléknout pod ní. Teď už totiž nosí zimní bundu a pod ní dávám ještě mikinu a rolák, tak nevím jestli mám tu softshelku schovat raději až na jaro.
Softshellová bunda není určitě na zimu, je to tak na jaro a podzim. Syn ji má taky a už leží uložená ve skříni. Sama mám takovou a už mi teď v ní byly zima a to jsem měla ještě teplý svetr.
@Adrasteia
Nevím dcera má dvě kvalitní softshellky a dávám dle počasí - v 10 stupnich s lehkou mikinou a trikem s krátkým a lehkou cepici, v 2 stupnich s teplou fleecovou mikinou, trikem s dlouhým a teplou čepicí. Zimní bundu vytáhnu az v mrazech. Myslím že cokoliv navíc je zchoulostivovani dítěte pak akorát chytnou každou rýmu.
Ja sama nosím sofshellovy kabát dokud nejsou úplně mrazy…syn podle příležitosti, ale dneska měl normálně triko s dlouhým, mikinu, bundu…Jé taky
Třeba sofshell zimni kalhoty co mam, nemůžu nosit dokud je nad nulou, je mipak horko
Tak syn ma softshelku s odepinacim vnitřním zateplenim a nosí ji i teď - spis mi i prijde, ze dat mu pod to ještě mikinu, tak se pěkně pece
A davate bavlneny tricko? protoze to by se nemelo.ja jsem vzdy spocena mam zada mokra kdtz tedy jdu na prochazku a vice se hybu.
premyslim co pod ni nosit vubec. a synovi davam fleece mikinu a triko skoro vsechny mame bavlnene.