Oblečení pro novorozence, co koupit?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.2.12 10:58

Oblečení pro miminko

Ahoj,
začína mě přepadat deprese z toho, že za 8 týdnů mam rodit a nemám skoro nic pro miminko nakoupené. Projíždím internet, kde jsou různé seznamy.. Ale co vlasně ze začátku po narození miminko nosí?? Vůbec nemám představu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
24.2.12 11:01

Pro mě bylo nejpraktičtější přes den bodynko se zapínáním na boku abych nemusela přes hlavičku a dupačky.Na noc overal.Sestřín syn nosil overal i ve dne i v noci.
Na ven určitě nějakou mikinku, kombinézku, čepičku.

• Citovat
  • Upravit
14721
24.2.12 11:08
zichisek píše:
Pro mě bylo nejpraktičtější přes den bodynko se zapínáním na boku abych nemusela přes hlavičku a dupačky.Na noc overal.Sestřín syn nosil overal i ve dne i v noci.
Na ven určitě nějakou mikinku, kombinézku, čepičku.

Souhlas. Bodyčka, ta se zapínáním na boku byla nejlepší. Dupačky s rozepínáním mezi nohama, aby šlo dobře přebalit. A overálky taky.
Osobně jsem dítě neoblékala do riflí, šatiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
24.2.12 11:09

Ahoj, tak tahle diskuze se mic celkem hodí, také nad tím pořád přemýšlím co mimču budu oblíkat :) Ale myslím, že z těch věcí co už mam nemám žádná bodýčka s rozepínáním na boku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
24.2.12 11:10

Přesně tak, taky jsme začínali na bodýčku a dupačkách. Já jsem tedy dávala normálně přes hlavu, zapínací na boku mi přišlo hrozně od krku. Hlavně doporučuji kupovat ze začátku spíše na patentky u krku a ne zavinovací, protože ty bývají volnější a nám z toho lezla skoro celá ramínka. Na spaní jsem dávala overálek. Na ven jsme měli teplou mikinku a polodupačky, čepičku, rukavice, chlupaté botky a když bylo chladněji tak i kombinézu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
24.2.12 11:11

Nebudu ti to psát v číslech kolik kousků oblečení od čeho, protože my toho máme hrozně a jsem sama zvědavá jak to Kryštof po narození unosí, ale cca nejaký dupačky a polodupačky, overálky (my je využívali u dcery hlavně na spinkání a s malym se to tak chystam delat taky), bodyčka, ze začátku hlavně s dlouhym rukávem, protože pokud dobře počítam mimčo bude dubnový a to ještě takový hyce nejsou, ale my máme do zásoby i pár s krátkym rukávem, třeba pod tričko, aby nevylejzaly zádíčka, pak teda pár triček, pár párů ponožtiček, nějakou silnější mikču nebo slabší bundičku, kdyby bylo horší počasí a pár kabátku lehčích pod to, nějaký bavlněných čepíček a my pořídili pro jistotu i bavlněný rukavičky, kdyby bylo jooo chladno a museli jsme ven…my teda koupili i punčocháčky, ale my máme starej barák a je tam chladněji, takže i kdyby se mi v nich jen válel doma neztratí se, do bytu bych řekla, že je pro jarní miminko potřebovat nebudeš a na ven už vůbec ne.....snad jsem napsala všechno co se oblečení týká, na nic jiného ses asi neptala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.2.12 11:17

Příspěvek upraven 02.06.16 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
24.2.12 11:17

Já tenkrát taky nakupovala podle seznamů a pak jsem 3/4 věcí vůbec neužila. Já dávala malýmu overálky, jak na noc, tak na den. Nejlíp se mi oblíkaly. Těch 5 asi stačí, pak dokoupit, podle velikosti miminka. Pak body dl. rukáv a polodupačky, pak kabátek, čepičku, ponožtičky. Např. dupačky jsem malýmu vlastně neoblíkla nikdy. A trička jedině v létě k plínce, když byly vedra, lezou z toho zádička. Hlavně nedělat velký zásoby! A hlavně vše, aby to šlo dobře oblíkat. Některý overálky se dělají jen s knoflíčky u krku, no to nebrat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
24.2.12 11:26

V klidu, já už oblečky mám, mám i postýlku, chůvičku (ta přišla dnes), dnes ještě manžel doveze koš na spaní, lehátko a přebalovák a to je zatím vše. Rodím cca za 7 týdnů.

Jinak body mám jen zapínací v rozkroku,na zapínání na boku jsem nikde nenarazila, můžete mi někdo napsat, kde takové body seženu?

Jinak zakladatelko: nakupovala jsem oblečky na Batolátku, cca 45 ks mě vyšlo na 5 tis. (body, dupačky, čepičky, ponožky, overaly, polodubky, mikinky…ve dvou velikostech). Vzhledem k tomu, že rodím v dubnu, mám jak lehké, tak teplé oblečky.....vzhledem k tomu počasí těžko říct, jak bude…

Jo a kočár, autosedačku a příslušenství už máme na prodejně k …

Stejně toho ale stráááášně moc chybí!!

• Citovat
  • Upravit
zichisek
24.2.12 11:28

Tepláčky a polodupačky jsou taky super, jen teda malá trpěla do tří měsíců na bříško, tak musela mít dupajdy, aby bylo bříško volné.Je fakt, že to svlíkání je děs.A to byla šikovná a po***vždy až na zádech, tak jsme měli docela spotřebu oblečení :)Mimčo rychle vyroste, takže plno maličkých věcí je zbytečných.My třeba nejvíc vynosili velikost 62-68.
Vel.56 jsme měli snad dva týdny, malá měla 3,80kg a 51cm

• Citovat
  • Upravit
zichisek
24.2.12 11:33
Holma píše:
V klidu, já už oblečky mám, mám i postýlku, chůvičku (ta přišla dnes), dnes ještě manžel doveze koš na spaní, lehátko a přebalovák a to je zatím vše. Rodím cca za 7 týdnů.

Jinak body mám jen zapínací v rozkroku,na zapínání na boku jsem nikde nenarazila, můžete mi někdo napsat, kde takové body seženu?

Jinak zakladatelko: nakupovala jsem oblečky na Batolátku, cca 45 ks mě vyšlo na 5 tis. (body, dupačky, čepičky, ponožky, overaly, polodubky, mikinky…ve dvou velikostech). Vzhledem k tomu, že rodím v dubnu, mám jak lehké, tak teplé oblečky.....vzhledem k tomu počasí těžko říct, jak bude…

Já jsem kupovala ty body s patentkama na boku v C&A.A vlastně tam kupuju body ještě teĎ, protože nám sedí a fakt vydrží a nevytahávají se ani nesráží při praní a drží barvičku.Když člověk chytne akci mají jedno body za 50,– jinak za 75,– což je taky dobrá cen.Jak jdu kolem tak minimálně jedno koupím :)

• Citovat
  • Upravit
15492
24.2.12 11:34

Já si nejvíce oblíbila zavinovací bodýčka - ze začátku se hodí s těmi ohrnovacími rukávy, nemusí se dávat rukavičky :) a celopropínací overálky - dávám i přes den. Položila jsem overálek, na to bodýčko, dítě a pohodlně oblékla, žádné přetahování přes hlavu apod. :)
Na ven kombinézu také s přetahovacíma rukávama, abych nemusela nandávat rukavičky, čepičku.
Ještě ponožky, případně nějakou mikinu, svetřík, nic jiného z oblečení jsem ze začátku nevyužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
24.2.12 11:40

my spíš ze začátku oblíkali takový ty košilky a dupačky..teď tak různě od každýho něco :mrgreen: krom teda tepláčků to sme zatim nepoužili vůbec má pořád jen dupačky + body,trička s dlouhym nebo krátky rukávem,mikiny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
24.2.12 11:41

nejvic uzijes overalky a bodycka, obcas teplacky (nebo body a puncochace,das je pod to bodycko a nema moznost si je samo sundat)

kdybys chtela tak napis zpravu, akorat probiram veci po malym, mam toho docela dost- jak nosene tak i nove co jsme nestihli

• Citovat
  • Upravit
Lilišák
24.2.12 11:47
Holma píše:

hele treba v HM, ale jsou pomerne drahy, my kupovali vetsinou sadu dvou za necelych 300 :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková