Oblékám málo nebo moc?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1299
13.2.12 16:33

oblékám málo nebo moc ?

Holky, možná tady to téma už zaznělo, ale potřebovala bych poradit.

Mám roční dcerku a nevím, zda oblékám dostatečně nebo ne :think:

Když teď v těchto mrazech chodíme ven, tak dcerku oblékám následovně :
plinka
body s dl. rukávem
tričko s dl. rukávem
teplé punčocháče
teplé kalhoty
mikina nebo svetr čepice, šála, rukavice
zimní bunda
botičky +
malá je v kočárku ve fusaku a zakrytá dekou.
Minulý týden, jak bývaly ty hooodně velké mrazy, tak měla to stejné, jen místo bundy měla zimní, teplou kombinézu.

Bavila jsem se o tom s kamarádkou, ta mě říkala, že nejsem normální, že malou přehřívám a že jí moc navlíkám. Mě se to nezdá, ale stejně mám brouka v hlavě :think: co myslíte vy :?:

Děkuji moc za názory :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14856
13.2.12 16:37

Ja oblikala naprosto stejne, jen nemam kombinezu. A nemam teda uz deku, jen fusak lodger bez zimni vlozky, ktera je v tomto veku spis uz jen dospod.

ja sama mam dve trika, mikinu, bundu, puncochy, kalhoty a pohybuju se (to je jako fusak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
13.2.12 16:37

No a když malu vyndáš, není zpocená, moc horká? Asi bych něco málo ubrala. Já teda dávám punčošly, body s dlouhým, triko s dlouhým, kombinezku, fusak. Když jsou fakt mrazy - 10, tak ještě dávám dupačky- ale slaboulinký

Příspěvek upraven 13.02.12 v 16:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
13.2.12 16:38

Já bych asi vrstvu ubrala či ztenčila :think:

My oblékáme

Body s krátkým
tričko s dlouhým
svetr
bunda
normální punčochy (ne ty termo)
kalhoty dle toho jaké zrovna najdeme (zateplené má jen jedny)
fusak
nánožník
a samozřejmě čepici a rukavice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
13.2.12 16:40

no já bych řekla že je to akorát , taky bych takhle oblíkala, je dost zima a děti jen sedí. ;) Pokud by se mi nezdálo že je to dítě pak zpocené, ale to si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3248
13.2.12 16:41

Tak my máme chladnější odchov :lol: a do kočáru dávám malé: body s dl.rukávem, tričko s dl.rukávem, bundu, podkolenky, kalhoty, rukavičky, čepku, botky a celá je v kombinézce a v kočárku je navíc fusak…většinou,ale pokud je malá ještě v kombinézce, tak tu bundu nedávám a nikdy nebyla z venčí nemocná…dokud nebyly tyhle mrazy, tak jsem strojila to samé,ale bez kombinézky a vše OK…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
13.2.12 16:42

já takhle oblíkám prcka, kterej už normálně lítá po venku, bez kočáru… :think: Takže nedokážu pořádně odhadnou, nepřijde mi to moc, ale zas záleží, jak je tlustej ten fusak a deka… :nevim:

Každopádně na kámošku prď, ona pak s malou doma nebude, když se nachladí… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
13.2.12 16:46

Taky máme studený odchov :lol:

Roční oblékám takhle:

body s dlouhým
rolák
punčocháče (obyč. ne termo)
rifle (nezateplené)
 bunda

čepice
rukavice
fusak

Jediné, co má pak K. studené, když přijdeme domů, jsou tvářičky 8)

Příspěvek upraven 13.02.12 v 16:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2214
13.2.12 16:46

Tak já bych určitě ubrala,malej nemá rád velké teplo,jen teplá voda na koupání mu nevadí,takže já dám body s dlouhým rukávem,punčošky,teplé ponožky,miminku nebo svetr podle toho jak moc je zima,kombinézka nebo bundička s kalhotami(rifle,manšestráky)podle toho kam jdeme a fusak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
13.2.12 16:49

Tak my mame taky studenejsi odchov - ma ven davam body s dl.rukavem, mikcu, bundu, puncochacky a kalhoty, botky a rukavicky a cepicku. V kocarku ma deku z beranka. :-) Kdyz ji doma svlikam je teplounka, rucky ani nozky studeny nema.
Malymu 2mesicnimu oblekam body dl.rukav, teply svetr, puncochacky a kalhoty a nakonec teplou zimni kombinezku. Samozrejme jeste cepicku. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.12 16:50

Asi záleží na tam, zda když ji vytáhneš z kočárku, jak moc je nebo není zpocená. Určitě ještě dáváš čepici a rukavice ;) U naší holčičky by tato kombinace neprošla. Bylo by to na ní moc. Mám z toho hrůzu a děs, ale ven vyrážíme:

• plenka :mrgreen:
  • body s dlouhým rukávem
  • punčocháče
  • jarní tepláky a jarní bundu 8o
  • na hlavu čepici a na ruce rukavice
  • a do fusaku.

ALE, nejhorší je, že když ji vytáhnu, tak je úplně zpocená a venku se jí taky moc nelíbí, v kočárku se vrtí a rve si čepici z hlavy, že je jí horko. Přemýšlím, že vyměním fusak za deku :think: Už jsem to konzultovala i s doktorkou, protože se mi to zdá fakt málo. Ta není proti. Malá zatím nebyla NIKDY (musím zaklepat) nemocná. Už mě za to její neoblékání pomlouvá půl dědiny 8o

• Citovat
  • Upravit
1299
13.2.12 16:54

Holky, když malou vytáhnu ven z kočárku, je krásně teplounká, zpocená nebyla nikdy.
Fusak máme fleecový, udržuje opravdu teplotu, deka je tenká.

Všem vám moc děkuji :kytka:

Anonymní - kdybych v těchto mrazech dala malé jarní bundu a do fusaku, tak mě umrzne :lol: ale jasně, každýho věc. Jsi si jistá, že malá tak vyvádí horkem :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.2.12 16:55

Tak já malýmu dávám:

Body s dlouhým rukávem
Teplá mikina
Bunda
Punčochy tenké + Zateplené kalhoty nebo tlusté punčochy a džíny
Ponožky
Zimni boty
Samozřejmě čepice, šála a rukavice

Přikrytý je dekou - ani tenká ani tlustá, kterou v létě beru na ležení u vody.

Nikdy po návratu nebyl kromě tvářiček a nosu studený. Kdybych malýho oblékla jako ty, tak je za 5 minut zpocený. Ale každýmu vyhovuje něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.2.12 17:03
Miťulka píše:
Holky, když malou vytáhnu ven z kočárku, je krásně teplounká, zpocená nebyla nikdy.
Fusak máme fleecový, udržuje opravdu teplotu, deka je tenká.

Všem vám moc děkuji :kytka:

Anonymní - kdybych v těchto mrazech dala malé jarní bundu a do fusaku, tak mě umrzne :lol: ale jasně, každýho věc. Jsi si jistá, že malá tak vyvádí horkem :?:

Bohužel jsem si jistá, proto taky píšu jako anonym. Samotnou mě to štve, protože reakce okolí jsou náročné, ale chápu to. Jinak jen tu deku jsem ji ještě nedala (nemám odvahu). Pokud je teplounká a spokojená, tak ji oblékáš přiměřeně.

Jinak samozřejmě přivítám tvůj nápad co by ji v kočárku takto oblečené mohlo vadit, protože mě je z toho taky úzko :( bojím se, že onemocní, ale doktorka mě pořád uklidňuje, že je vše O.K., že je prostě horkokrevná.

• Citovat
  • Upravit
5037
13.2.12 17:04

Ahoj. No já dávám místo body s dlouhým jen košilku pod triko. Jinak stejně, ale derka už chodí sama, tak nedávám ještě do fusaku. A zima jí není, když jí svlíkám, je teploučká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková