Křik při oblékání

1272
29.1.12 12:52

Křik při oblíkaní

Ahojte, prosím o radu při oblíkaní. Malá má s tím problém už od mala-strašně u toho křičí. Všichni říkali,že postupně věkem se to zlepší,ale už jí je 10 měsíců a je to pořád stejné. Nemáte na to oblíkaní nějaký fígl-díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
307
29.1.12 12:57

Obě mé děti nemají rády oblékání, snažím se je upoutat na něco jiného - staršímu třeba povídám pohádku, a mrňouskovi zpívám. Někdy to pomůže, někdy ne… :mrgreen: Jsem zvědavá na nápady dalších…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
29.1.12 13:00

řešil jsem podobný problém, dítě křičelo, když jí maminka stříhala nehtíky. Tak jsem vzal dítko, dal jsem jí nůžky a stříhala nehtíky mně. A pak jsme to otočili. Ani slza. Můžeš zkusit totéž, i 10m dítě se buď může oblékat samo, byť nakřivo a bez úspěchu, ale zkoušet to může, může zkoušet přitom nasazovat čepici nebo šálu panence nebo i mamince. Je třeba ji zaměstnat, nechat jí pocit, že se toho účastní a ne že je jen objektem oblékání. Může to souviset i s sebeuvědomováním.
Pokud to nepomůže, odstraň ty špendlíky a jehly, co jsi zapomněla v jejím oblečení :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
29.1.12 13:13

No já jí dám vždy nějakou hrašku,ale rukávy jsou u nás stejně problém. Teď jsem zjistila, že je to lepší když ji oblékám v sedě,to bučí jen někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
29.1.12 13:19
Táta Pavel píše: řešil jsem podobný problém, dítě křičelo, když jí maminka stříhala nehtíky. Tak jsem vzal dítko, dal jsem jí nůžky a stříhala nehtíky mně. A pak jsme to otočili. Ani slza. Můžeš zkusit totéž, i 10m dítě se buď může oblékat samo, byť nakřivo a bez úspěchu, ale zkoušet to může, může zkoušet přitom nasazovat čepici nebo šálu panence nebo i mamince. Je třeba ji zaměstnat, nechat jí pocit, že se toho účastní a ne že je jen objektem oblékání. Může to souviset i s sebeuvědomováním.
Pokud to nepomůže, odstraň ty špendlíky a jehly, co jsi zapomněla v jejím oblečení :mrgreen: :mrgreen:
:palec: to jsou ti tátové :mrgreen: ne nadarmo naučil naší malou nosit boty táta :lol:
  • Citovat
  • Upravit
sterezie
29.1.12 13:19

jinak zakladatelko, u nás byl taky řev při oblékání, teď není řev, ale zase utíká ;)

• Citovat
  • Upravit
Uju
6750
29.1.12 14:02

Jo a stříhání nehtíků se u první dcery provádělo ve spánku-jsem fakt neměla sílu se s ní rvát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9782
29.1.12 14:14

oblékání a stříhání nehtíku bylo vždy bez problému a s usměvem. Od začátku jsem to brali jako „děsnou senzaci“ koukej, co ti to dávám přes hlavičku a kam zmizela ta ruka a najednou se ukáže provlečená v rukávě. Nechtíky na podobný zpusob, podívej co to je a pojmenovávali jsme prstíky.Nebo jsem se ji ptala, který chce začít a který nám ještě zbývá, takže měla pocit (dle mě) že ji nikdo nenutí a mužem kdykoliv přestat. Na nožičky je lechtivá, tak si je sama přidržuje, aby ta nožička se necukala :mrgreen: Takhle zvládáme i mytí hlavičky, čištění oušek, stříhání vlásků apod. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
29.1.12 19:44

nám zásadně umírají nožičky když se oblíká bunda… je teda starší,má 17 měsíců ale to je fuk,jak vidí bundu tak letí k zemi abych jí nemohla obléct :) a neudělám nic. zvedn,podepřu,obléknu a jdeme! a modlím se každý večer aby jí to už přestalo bavit :lol:

• Citovat
  • Upravit
9782
7.2.12 13:27
krásně řečeno :palec:
nevsik píše:
nám zásadně umírají nožičky když se oblíká bunda… je teda starší,má 17 měsíců ale to je fuk,jak vidí bundu tak letí k zemi abych jí nemohla obléct :) a neudělám nic. zvedn,podepřu,obléknu a jdeme! a modlím se každý večer aby jí to už přestalo bavit :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
8.2.12 11:09

Taky obcas pomuze jine rozptyleni. Ale,jak tak ctu tak to asi tak rychle neprejde:-) nechtiky,jsou zas u nas uplne v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková