Jak uvázat šálu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4336
18.12.11 18:13

Jak uvázat šálu?

Ahojky zkušenější maminy a taťkové!
Asi si u téhle otázky budete ťukat na čelo, ale já fakt netuším, jak správně uvázat mrňousovi šálu, aby se nenalokal studeného vzduchu. Dneska jsme byli na sáňkách a tak jsem sice šálu uvázala přes kombinézu vzadu na uzel a vepředu natáhla na pusu, ale šála pořád sjížděla dolů.
Poradíte?
Moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
18.12.11 18:22

Rozhodně neuvazovat přes pusu, díky vysrážené páře, která pod šálou vzniká, bys mu mohla přivodit akorát pěkné omrzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.12.11 18:22

Buď uvazuju jako ty a nebo máme kuklu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
18.12.11 18:24

Uvazuji sobě i dítěti a omrzliny nikdy nebyly 8o  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
18.12.11 18:25

Mě přijde nejlepší vázání pod oblečenim…na krku pěkně omotat a pak teprve zapnout bundu, kombinézu…

• Citovat
  • Upravit
7182
18.12.11 18:28
verenika píše:
Uvazuji sobě i dítěti a omrzliny nikdy nebyly 8o :nevim:

Tak je fakt, že jsem se s tím taky nesetkala. :think: Každopádně přes pusu neuvazuju, malýmu by se to ani nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
18.12.11 18:29

Šmarijá, na čem jste sáňkovali? :lol: Asi na horách, žejo, u nás leda po asfaltu. Já šálu přes pusu nedávám, sama to nemám ráda, naslintám si pak na ní (nebo že by ta vysrážená pára, jak píše Raduška?..to mě nenapadlo 8o ). Dávám navrch přes bundu, když je kapuca, tak pod kapucu, a vepředu se snažím o úhledný uzel, který by bránil profukování na krk. Nebo dávám mikču se stojáčkem a tím pádem šálu nedávám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
18.12.11 18:35

Nejlepší je kukla.
Přes pusu se vázat nemá, na obličeji se vysráží vydechovaná pára a je větší riziko vzniku omrzin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
18.12.11 18:40

Přes pusu si šálu sama nedávám, jak dýchám, jde ven i vlhkost a na šále to zůstane a je to pak nepříjemný. Sice tady sníh ani mráz zatím nemáme, ale šálu vážu pod oblečení, jde hlavně o to, aby netáhlo na/za krk bych řekla. Pusu namazat krémem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.12.11 18:40

Dávám nákrčník pod kombinézu… šálu přes pusu z duše nenávidím, to navlhne a zmrzne a blééé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9044
18.12.11 19:15

Kdybych dala salu pod bundu,tak uz mu to vubec nezapnu ke krku a sala bude vylejzat.Takze ji taky omotam az navrch,vzadu pod kapucou udelam uzel a je to.Pres pusu nedavam,sama to nemam rada a on by to tam ani nevydrzel mit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.12.11 19:20

Šále přes bundu jsem nikdy moc nerozuměla. :think: :nevim: Šálu dávám dovnitř, resp. momentálně teplý/flísový šátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
18.12.11 19:22

No, já si totiž od svých rodičů vyslechla, že malýmu nafouká do pusiny a bude kašlat nebo mít angínu atd.
Samamama, sáňkovali jsme na sáňkách :mrgreen: ! Jsme z vesnice pár km od Tachova a sníh tu na sáňky je. Museli jsem to využít nejen proto, že malej dostal sáně, ale taky proto, že na Vánoce sníh určitě nebude, tak aby si to raubíř alespoň trochu vyzkoušel. Na hory nejezdíme, nelyžujeme, tam jsem byla naposledy v 7.třídě ZŠ :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
18.12.11 19:27

Používám pletený nákrčník (letos jsem ho teda ještě nevytáhla), pěkně drží na krku, nikde to nevylízá. Šálu máme jednu (pro oba :lol: ) a použila jsem ji asi 3×. Navíc starší by si ji ve školce stejně nedal tak aby to k něčemu bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21894
18.12.11 19:32

Taky nechapu salu pres pusu,dyt to za chvili zvlhne a pak neprijemne studi :nevim: ..a fakt se to nema,je i vetsi nebezpeci nastydnuti,jak se vdechuje tepla para,pri tom venku mrzne.

Dcera ma nakrcnik,nedam na nej dopustit,super vec.Zatim nosime pod budnu jen spodni kosilku,triko s dlouhym a nakrcnik,je krasne pres raminka,takze teploucko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková