Termo spodní prádlo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2398
25.11.11 08:40

termo spodní prádlo

Včera jsem byla v obchodě a chtěla své 4leté dceři koupit termo nátělník, ev. termo tričko s kr. ruk.. P. prodavačka mě usadila tím,že pokud ji nekoupím i termo triko s dl. rukávem a termo mikinu, je to zbytečné. Prý se nemá na termo tričko dávat bavlna, neodvádí se pak pot a bavlna je špatná atd.
Opravdu nemám tolik peněz,abych kupovala termo celou výbavu. Na to,že půjde v zimě na sáňky a občas na lyže jsem si myslela,že by termo spodní prádlo mohlo stačit.
Já používám moiru, asi je to něco jiného,ale dám si na ni bavl. triko, svetr a hurá na lyže.

Pokud máte více zkušenosti s termo prádlem, prosím, napiště. Má nebo nemá cenu kupovat termo prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
25.11.11 09:05

No já osobně si myslím, že termo triko nebo nátělník je rozhodně lepší než obyčejné, i když zbytek oblečení má normální.A pokud netrávíte na lyžích každý víkend nebo nějak více času, tak u tak malého dítěte, který z toho hned vyroste je to zbytečné.My budem kupovat spodky a triko.

• Citovat
  • Upravit
1156
25.11.11 09:11

Daniku, souhlas, je lepší něco, než nic. I když bych raději volila triko s dl. rukávem a spodky - a dá se koupit levnější než moira, např. etirel, nebo mc.kinly (sada - triko a kalhoty) cca za 600-700 Kč. Kupovala jsem v Intersportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
25.11.11 14:01

Verkom, a myslíš to tak,že na triko s dl. rukávem už dát jen svetr nebo mikinu? Není to zas málo?
U nás je podniková prodejna fy,která termo prádlo přímo vyrábí, dětské triko vychází cca 200kč. Manželovi jsem kupovala s kr. rukávem za 290.
Pokud bych ale chtěla termo nátělník, triko a mikinu, jsem na 1000Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
25.11.11 15:52

Já dávám termotriko s dl.rukávem, a na to fleecovou slabou mikinu z materiálu mikrofleece (rolákovou se zipem) a pak už jen bundu. Pokud je teplo, tak dávám jen třeba bavlněnou vestu místo mikiny. A nestalo se mi, že by mu byla zima (a to lyžujeme, je nám letos 5)… Jinak takhle ho oblékám cca od 2,5 let.
Tak ty ceny jsou parád,a jinak jen triko od Moiry stojí v obchodě cca 550 Kč… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
12.8.15 08:29

Silnější termo prádlo

Prosím, je termo prádlo vždy lehounké, nebo jsou typy i se smyčkou, chloupkem? Napsala jsem na pár kousků oblečení a vše je jen lehounké. Chtěla jsem to po haly pod dres na fotbal. Mám doma a přijde mi takové teňounké a tak jsem chtěla koupit silnější, ale nesehnala. Tak nevím, zda to existuje.
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
12.8.15 08:46

@Osmanka Jasně, že existují i hrubší materiály…
Mrkni třeba v Decathlonu na merino trička, či scampola (trička bez rukávů).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
12.8.15 09:18

@Jannnča
Díky, mně to přišlo vše nějaké tenké, pokud to má být hlavní pod dres. Proto to sháním takto brzo, protože to může být aktuální třeba už v říjnu, když kopou večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
12.8.15 09:50

@Osmanka A co si od toho materiálu slibuješ?…jaké máš požadavky?
Jitex dělá funkční prádlo, které má různé gramáže, teď jsem na ně koukala v podnikové prodejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
12.8.15 09:53

@Jannnča
Aby mu nebylo zima při fotbale, když bude mít jen dres a něco pod ním na tréninkách v hale :-). Jé, ty jsi z Písku? A oni to tam mají i teď? Tam jedu pro děti o víkendu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
12.8.15 10:06

@Osmanka Z Písku nejsem, ale mají podnikovou prodejnu v Litomyšli…tam jsem se zastavila.
Nevím, jestli máš zkušenosti s funkčním prádlem, ale ono právě tím, že nenasaje vlhkost jako bavlna, tak v něm není zima při propocení.
Dcera se jako menší naučila nosit jitexácké funkční prádlo i doma…měla celkem 4 trika (2 s krátkým a 2 s dlouhým), takovou tu nejjednodušší obyčejnou „drátěnku“.
Na omak to nevypadá nic moc, ale na těle pohoda (a to mně vše kouše), funguje opravdu dobře. Za tu cenu poslouží…kdysi je mívali tuším v Globusu v akci (ale to už je opravdu hodně dávno).
Ještě jsem měla super 2 trička značky Millet (mělo přídavek druhá kůže), cena sice 1200,– (krátký rukáv), ale komfort bomba - i ve vedrech v černé barvě nebylo horko. Už se nevyrábí :(. Teď si je přivlastnila dcera.
Já toho má doma spoustu - hrubší, tenčí - a můžu říct, že mám raději 2 lehčí vrstvy (dcera taky nosila - spodní tenké s dlouhým rukávem a na to tenké s krátkým - a ještě to barevně udělalo parádu :potlesk: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
12.8.15 10:20

To je pravda, tak koupit 2tenčí a dávat přes sebe, jedno s krátkým rukávem a s dlouhým máme a do velké zimy dostane dvě.

Zkušenosti s tím nemám, protože jsem si koupila a je mi v tom zima stejně jako bez toho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
12.8.15 10:25

@Jannnča Nepletes si Jitex a Litex? Nebo kde ma v Litomysli podnikovou prodejnu Jitex? Mne tedy termopradlo od Jitexu moc nevyhovuje. Prilis umele.

Podivej se na termopradlo z merinovlny, je drazsi, ale vyborne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
12.8.15 10:29

@Osmanka Ono slůvko thermo neznamená, že bude hřát, ale regulovat tělesnou teplotu a odvádět pot. Bavlna po propocení vychladne a studí, tyto materiály nezůstanou sice úplně suché (to by byla utopie, si tohle myslet), ale i když jsou na omak propocené, na těle nevychladnou.
Jitex má ale i materiál podobný maku (a má i taková hrubší trička) - vespod s něčemu jako uzlík…mně jsou ale sympatičtější ty tenké vrstvy - jsou skladnější, a fungují dle mých představ. Spodní vrstva by určitě měla být tenčí - některé firmy mají vrstvy dokonce očíslovány…ale to je zbytečná komerce.

A koukni, tady je i napsáno přesně to, co jsem „říkala“ a mám v praxi ověřeno i bez článku :mrgreen:http://jitex-comfort.cz/…dle-vrstveni

Jen pozor - nedávat aviváž!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
12.8.15 10:34

@Cuddy Ne, ne - je tam Jitex (vpravo zkraje náměstí) i Litex (vlevo vzadu) - tak zhruba pro orientaci.

Mně taky na omak připadalo příšerné, ale po oblečení na těle funguje dobře.
Merino mně osobně kouše, bych se zbláznila - i když vím, že si ho lidi chválí ( taky jsem ho uživatelce doporučovala).
Mně totiž při propocení koušou i trička, která na omak působí hebce (ale to už je můj osobní problém)…kupodivu - Jitex ne.

@Osmanka Funkční trička mívá v akcích i Lidl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková