Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
maminky prosím jak oblékáte malé miminko do fusaku Emitex?já pořád nevím co ji oblíct…
![]()
Já teď dávám bodýčko, kabátek (svetýrek nebo mikču) a silnější chlupatku. Pak punčošky, teplejší gaťky a capáčky. Dneska mi přišla velká zima, tak jsem pod fusak dala ještě tenší deku. ![]()
Já tedy přes domácí oblečení dám jen flísku s kapucou a kulicha.
Vája píše:Já teď dávám bodýčko, kabátek (svetýrek nebo mikču) a silnější chlupatku. Pak punčošky, teplejší gaťky a capáčky. Dneska mi přišla velká zima, tak jsem pod fusak dala ještě tenší deku.
Já naprosto přesně tak
![]()
já dávám na overal jen flísovou tenčí kombinézku a čepičku zimní, fusak a už právě nic…dle mě to právě stačí, chtěla jsem se jen ujistit..deku atd.už nedávám..
LL
Vája
to tedy oblíkate tolik vrstev? já ale když malou vytáhnu je až horká
nedovedu si představit obléct jako vy více
![]()
fakt dáváte tolik vrstev? to koukám…
ale malá je fakt teplá a víc vrstev by asi ani nesnesla…
přes domácí oblečení (vlněné triko, flísové tepláky) dávám jen flísový kabátek, na hlavu čepici, na ťapky vlněné botičky. Kdybych dávala tolik vrstev, dítě by mě vzteky sežralo.
to mě taky , malá je šíleně vzteklá už když ju dám jen do fusaku a čepici na hlavu
a i když jí oblíkám ten tenký flísový overal
se teda ale cítím jak krkavčí matka, ju oblíkám nejmíň z vás…
ale ten fusak je velmi teplý a flisový overal si myslím taky…tak nevím no:-/
Tak já dávám body s dl. rukávem, tenší mikinu (spíš tričko s dl. rukávem), když je větší mráz a fouká tak ještě svetr a na to zateplenou mikinu
na hlavu čepku na ruce rukavice a na nohy punčochy a zateplený tepláky a teplý ponožky…Zpocená není, je teplá, tváře má většinou studený
Každý dítě je jiný…
Do fusaku mi tolik vrstev připadá naprosto šílený, vždyť dítě musí být pečený.
Jako nahoru chápu, že je mikina, bunda, čepiče atd., ale na nohy, které jsem celé ve fusaku, nedávám nic, pouze punčocháče ve kterých chodí i doma.
Sice nemám Emitex, ale Kaiser, ale dávám přes domácí mikču/svetr, kalhoty nebo lacláčky, capáčky na nožky, čepici a jde se ![]()
madrianova píše:
to mě taky , malá je šíleně vzteklá už když ju dám jen do fusaku a čepici na hlavu
a i když jí oblíkám ten tenký flísový overal
se teda ale cítím jak krkavčí matka, ju oblíkám nejmíň z vás…
ale ten fusak je velmi teplý a flisový overal si myslím taky…tak nevím no:-/
no myslim ze ji urcite neoblekas nejak moc … a pokud vidis ze je teploucka, tak nevidim problem
mmch ja saham vzdycky dozadu na krcek abych se ujistila ze nemrzne ![]()
mladeti davam jen body s dlouhým rukávem, bundicku, puncochy, teplacky a tak ho dam do fusaku … kdyz mi prijde ze hodne fouka nebo je na balkone a nejedu s nim, dam mu jeste pripadne deku … a kolikrat kdyz bylo okolo nuly, byl jen v body (bez bundy), zase slabsi fleesovou deku ve fusaku a byl taky teploucky ![]()
Ahojky, malý má na sobě domácí oblečení, což je body s dlouhým, punčocháče a mikča. Na to dám ještě zimní bundíčku + kalhoty. A samozřejmě rukavičky + čepičku. Myslím, že je to tak akorát, malý je krásně rozehřátý a vypadá, že mu to nevadí ![]()