Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Na psychologa? Co jako, že nerada nosí kalhotky? To snad ne…
Já bych se především snažila omezovat to nadávání a tělesné tresty. Tím ji maximálně přinutíš ke vzdoru, zatvrdíš ji ještě o to víc. Spíš bych se snažila postupovat formou přirozených důsledků… „Když vstaneme z postele, oblečeme se - kalhotky a ponožky k oblečení patří, bez nich se z postele nevstává. Kdo není oblečený tak, jak má být, zůstává v posteli“. Třeba - nebo tak nějak podobně, podle možností.
Fyzickým trestáním a nadáváním se ji snažíš zlomit - jsou děti, u kterých tohle prostě nefunguje, nezlomíš je. Nebo když, tak definitivně, což je pak ale velký průšvih. Moje dcera je taky takovým dítětem, vím, o čem mluvím.
to me pobavilo..jit resit kalhotky k psychologovi…ja taky nerada nosim kalhotky…tak je nenosim vetsinou no…u psychologa jsem s tim zatim nebyla
u nasi male zabraly krasny kalhotky..s obrazkama a moc je chce a potrebuje ale zit se da i bez kalhotek ![]()
My občas máme problém s oblíkáním obecně. U nás zabírá nalákat na nějakou činnost, kterou má ráda a kterou budeme dělat, až bude oblečená. Trvám na svém, ale v klidu. Souhlasím s Bohunkou, křikem a fyzickými tresty to spíš zhoršíš.
Mikitoo: Jenomže tohle holt máme každá nastavené jinak. Pro zakladatelku to je důležité a jde jí o to, jak k tomu dceru přimět.
Že někdo jiný kalhotky nenosí a nevadí mu to ani u dítěte, to jí v téhle situaci moc nepomůže. Nebude přece ustupovat a nechávat ji bez kalhotek proto, že u jiných je to běžné. ![]()
tohle máme doma, obdobně mi to vyprávěl i kolega v práci…je to běžné. v prvé řadě pomohlo kupovat prádlo, ponožky a punčocháče dle jejího vkusu - např. u nás nesmí být nic bez obrázků, nejlépe s pepinou. druhý krok - večer si nachystá sama dvě verze oblečení, nebo jednu verzi, kterou si ráno vezme. naučila se nést důsledky svých rozhodnutí a funguje to. naše prcková má taky 4. ![]()
Presne tak-riesila som toto denne s dcerkou a jedine co zabralo bolo kupit jej obrazkove oblecenie(s Barbie a princeznami) v ruzovej farbe;ine odmietala.
Uz sa to velmi zlepsilo,akceptuje aj ine farby-ale asi rok som mala komplet vsetko ruzove!
BohunkaP píše:
Mikitoo: Jenomže tohle holt máme každá nastavené jinak. Pro zakladatelku to je důležité a jde jí o to, jak k tomu dceru přimět.Že někdo jiný kalhotky nenosí a nevadí mu to ani u dítěte, to jí v téhle situaci moc nepomůže. Nebude přece ustupovat a nechávat ji bez kalhotek proto, že u jiných je to běžné.
vsak radim obrazkove…at si kazdej nosi co potrebuje..proti tomu zadna..ale pobavil me ten psycholog kvuli kalhotkam
neradim ji at kvuli me nenosi kalhotky…ale aby z toho nedelala takovou tragedii kvuli ktery je treba vyhledat lekarskou pomoc ![]()
Příspěvek upraven 02.12.11 v 14:54
dekuji za nazory my mame vse s princeznama ruzove takze v tom asi problem nebude,my ji nemlatime ani nebijem ale ze zacatku jsem ji placly protoze se u toho tak bvztekala ze si malem rozbila vzdy hlavu o dlazdice a to proste jako taky neslo no.ale jinak se nsazim domlouvat a tak…ja je taky rada moc nenosim ale je mala a muze nastydnout a myt nasldky v dospelosti takze tak nejak no…a co az bude 20st mraz to ji nastydne mocak a budem jen litat k dr.a to ze nemarodi vubec no rada chodi doma jen tak a neni ji zima proste co jeste snese jsou saty----a psychologa spis sem myslela jako na to kousani a stipani se ne az tak na ty kalhhotky,jsme sporadana roi´dina a tohle me docela traumatizuje denodenni boj a premlouvani,nehlede ze mam 8mesicni dcerku takze nez obleknu ji a pak domlouvam prosim a rozciluje se tak muzem byt rovnou doma,protoze je to boj na hodinu a vic…
ja myslim ze ten kousicek latky na kalhotkach ji od nastydnuti nezachrani jestli teda nenosite nejaky specialni zimni modely
nebo holt misto kalhotek davat puncosky jestli mas pocit ze ta jedna vrstva navic je treba
ja osobne bych v tomto pripade proste ustoupila…nechce tak nechce…nac ji tim stresovat. ale chapu ze kazda mame jiny styl vychovy (pro bohunku
)
Mikitoo, v pohodě, však já to beru. ![]()
Janiiicko, jestli jde jen o to nastydnutí a Ty sama vlastně na nich z principu netrváš (píšeš, že sama je taky nemáš ráda), tak bych taky řekla, že kalhotky od nastydnutí nezachrání… To bych jí klidně ustoupila a radši dala košilku nebo punčocháčky.
Já to totiž původně brala spíš podle sebe, protože já třeba na kalhotkách trvám, i když dcerka někdy protestuje, chození bez kalhotek u nás neexistuje, nepovažuji to za hygienické.
Já ti bohužel neporadím,sama bych potřebovala poradit.Můj skoro 4 letý syn si na sebe nevezme nic jiného, než na čem je Spiderman.Takže pořád točí 3 trička,3 ponožky.Když nestihnu vyprat,hádá se se mnou a běhá doma nahatý a nechce se obléct.Už to trvá přes půl roku a mě to pěkně štve.Jo a nesnáší knoflíky,kde je knoflík,tak to na sebe nevezme.Dostat na něj kalhoty,když jdeme ven,to jsou galeje.
dobry den,potrebuji radu mam 4 letou holcicku a odmita me spodni pradlo,a ponozky pry ji to tlaci i kdyz ma vse volne ze ji to pada proste ne,dela hrozne sceny a nepomaha ni uz nadavani ani telesny trest.proste nic jen se zacala ze vseho kousat a stipat poradite je to na psychologa??