4letá holčička má problémy s oblékáním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
JANIIICKA
2.12.11 11:19

4leta holcicka problemy s oblekanim

dobry den,potrebuji radu mam 4 letou holcicku a odmita me spodni pradlo,a ponozky pry ji to tlaci i kdyz ma vse volne ze ji to pada proste ne,dela hrozne sceny a nepomaha ni uz nadavani ani telesny trest.proste nic jen se zacala ze vseho kousat a stipat poradite je to na psychologa??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21972
2.12.11 11:39

Na psychologa? Co jako, že nerada nosí kalhotky? To snad ne…

Já bych se především snažila omezovat to nadávání a tělesné tresty. Tím ji maximálně přinutíš ke vzdoru, zatvrdíš ji ještě o to víc. Spíš bych se snažila postupovat formou přirozených důsledků… „Když vstaneme z postele, oblečeme se - kalhotky a ponožky k oblečení patří, bez nich se z postele nevstává. Kdo není oblečený tak, jak má být, zůstává v posteli“. Třeba - nebo tak nějak podobně, podle možností.

Fyzickým trestáním a nadáváním se ji snažíš zlomit - jsou děti, u kterých tohle prostě nefunguje, nezlomíš je. Nebo když, tak definitivně, což je pak ale velký průšvih. Moje dcera je taky takovým dítětem, vím, o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.12.11 12:17

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to me pobavilo..jit resit kalhotky k psychologovi…ja taky nerada nosim kalhotky…tak je nenosim vetsinou no…u psychologa jsem s tim zatim nebyla :mrgreen: :mrgreen: u nasi male zabraly krasny kalhotky..s obrazkama a moc je chce a potrebuje ale zit se da i bez kalhotek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3169
2.12.11 12:24

My občas máme problém s oblíkáním obecně. U nás zabírá nalákat na nějakou činnost, kterou má ráda a kterou budeme dělat, až bude oblečená. Trvám na svém, ale v klidu. Souhlasím s Bohunkou, křikem a fyzickými tresty to spíš zhoršíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
2.12.11 12:26

Mikitoo: Jenomže tohle holt máme každá nastavené jinak. Pro zakladatelku to je důležité a jde jí o to, jak k tomu dceru přimět.

Že někdo jiný kalhotky nenosí a nevadí mu to ani u dítěte, to jí v téhle situaci moc nepomůže. Nebude přece ustupovat a nechávat ji bez kalhotek proto, že u jiných je to běžné. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
2.12.11 12:28

tohle máme doma, obdobně mi to vyprávěl i kolega v práci…je to běžné. v prvé řadě pomohlo kupovat prádlo, ponožky a punčocháče dle jejího vkusu - např. u nás nesmí být nic bez obrázků, nejlépe s pepinou. druhý krok - večer si nachystá sama dvě verze oblečení, nebo jednu verzi, kterou si ráno vezme. naučila se nést důsledky svých rozhodnutí a funguje to. naše prcková má taky 4. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
2.12.11 12:46

Presne tak-riesila som toto denne s dcerkou a jedine co zabralo bolo kupit jej obrazkove oblecenie(s Barbie a princeznami) v ruzovej farbe;ine odmietala.
Uz sa to velmi zlepsilo,akceptuje aj ine farby-ale asi rok som mala komplet vsetko ruzove!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.12.11 14:53
BohunkaP píše:
Mikitoo: Jenomže tohle holt máme každá nastavené jinak. Pro zakladatelku to je důležité a jde jí o to, jak k tomu dceru přimět.Že někdo jiný kalhotky nenosí a nevadí mu to ani u dítěte, to jí v téhle situaci moc nepomůže. Nebude přece ustupovat a nechávat ji bez kalhotek proto, že u jiných je to běžné. ;)

vsak radim obrazkove…at si kazdej nosi co potrebuje..proti tomu zadna..ale pobavil me ten psycholog kvuli kalhotkam :mrgreen: neradim ji at kvuli me nenosi kalhotky…ale aby z toho nedelala takovou tragedii kvuli ktery je treba vyhledat lekarskou pomoc :mrgreen:

Příspěvek upraven 02.12.11 v 14:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JANIIICKA
2.12.11 14:54

dekuji za nazory my mame vse s princeznama ruzove takze v tom asi problem nebude,my ji nemlatime ani nebijem ale ze zacatku jsem ji placly protoze se u toho tak bvztekala ze si malem rozbila vzdy hlavu o dlazdice a to proste jako taky neslo no.ale jinak se nsazim domlouvat a tak…ja je taky rada moc nenosim ale je mala a muze nastydnout a myt nasldky v dospelosti takze tak nejak no…a co az bude 20st mraz to ji nastydne mocak a budem jen litat k dr.a to ze nemarodi vubec no rada chodi doma jen tak a neni ji zima proste co jeste snese jsou saty----a psychologa spis sem myslela jako na to kousani a stipani se ne az tak na ty kalhhotky,jsme sporadana roi´dina a tohle me docela traumatizuje denodenni boj a premlouvani,nehlede ze mam 8mesicni dcerku takze nez obleknu ji a pak domlouvam prosim a rozciluje se tak muzem byt rovnou doma,protoze je to boj na hodinu a vic…

• Citovat
  • Upravit
9454
2.12.11 14:57

ja myslim ze ten kousicek latky na kalhotkach ji od nastydnuti nezachrani jestli teda nenosite nejaky specialni zimni modely :mrgreen: nebo holt misto kalhotek davat puncosky jestli mas pocit ze ta jedna vrstva navic je treba ;) ja osobne bych v tomto pripade proste ustoupila…nechce tak nechce…nac ji tim stresovat. ale chapu ze kazda mame jiny styl vychovy (pro bohunku :P )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21972
2.12.11 15:03

Mikitoo, v pohodě, však já to beru. :D

Janiiicko, jestli jde jen o to nastydnutí a Ty sama vlastně na nich z principu netrváš (píšeš, že sama je taky nemáš ráda), tak bych taky řekla, že kalhotky od nastydnutí nezachrání… To bych jí klidně ustoupila a radši dala košilku nebo punčocháčky.

Já to totiž původně brala spíš podle sebe, protože já třeba na kalhotkách trvám, i když dcerka někdy protestuje, chození bez kalhotek u nás neexistuje, nepovažuji to za hygienické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
2.12.11 19:53

Já ti bohužel neporadím,sama bych potřebovala poradit.Můj skoro 4 letý syn si na sebe nevezme nic jiného, než na čem je Spiderman.Takže pořád točí 3 trička,3 ponožky.Když nestihnu vyprat,hádá se se mnou a běhá doma nahatý a nechce se obléct.Už to trvá přes půl roku a mě to pěkně štve.Jo a nesnáší knoflíky,kde je knoflík,tak to na sebe nevezme.Dostat na něj kalhoty,když jdeme ven,to jsou galeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková